Smida Jazz Festival, între 25 și 27 august 2017, în Parcul Natural Apuseni
https://www.ziarulmetropolis.ro/smida-jazz-festival-intre-25-si-27-august-2017-in-parcul-natural-apuseni/

Cea de-a doua ediţie a Smida Jazz Festival, eveniment internaţional open-air dedicat jazz-ului contemporan, va avea loc între 25 şi 27 august 2017, în inima Parcului Natural Apuseni

Un articol de Petre Ivan|11 iunie 2017

Pe parcursul celor trei zile vor fi organizate diverse activități educative și recreative, urmând ca odată cu lăsarea serii festivalierii să ia parte la cele 9 concerte susținute de: GoGo Penguin – Marea Britanie (pentru prima oară în România), Bugge Wesseltoft’s New Conception of Jazz – Norvegia și Tingvall Trio – Germania, Eric Vloeimans’ Gatecrash (în premieră în România) – Olanda, The Kandinsky Effect (în premieră în România) – Franța, Sickpicnic – Ungaria, Iordache, JazzyBIT și Trompetre – România.

“Smida Jazz Festival este un proiect cultural unic în România și în Europa de Est, care își propune să susțină jazzul contemporan și abordările inovatoare în acest gen muzical. Totodată, țintește să contribuie activ la dezvoltarea regiunii Transilvaniei, prin promovarea Parcului Natural Apuseni, locul de desfășurare. Astfel, festivalul se adresează tuturor consumatorilor de cultură, muzică live și natură.”, Asociația Transylvanian Cultural Development – organizator.

Smida (Beliș, Cluj) se află la 90 de kilometri asfaltați de Cluj-Napoca și 130 de Oradea, accesul făcându-se din drumul european E60, prin Huedin (pe traseul Răchițele, Doda Pilii și Smida). Zona dedicată festivalului, la 1.100 de metri altitudine, va avea: parcare, food court, baruri, camping cu toate facilitățile necesare (dușuri, toalete, spălătoare, electricitate, pază ș.a.) și vor fi puse la dispoziție mijloace de transport în comun dinspre Cluj-Napoca spre Smida și invers.

Festivalul se află la cea de-a doua ediție, în 2016 având loc ediția-pilot, ce a adunat, pe parcursul celor două zile, 3.000 de persoane. În timpul zilei, acestea au luat parte la activități în aer liber, iar pe parcursul serii au participat la concertele susținute de Ilhan Ersahin’s Istanbul Sessions – Suedia-Turcia, Studnitzky Quartett – Germania, Loop Doctors – Ungaria, Uptake Quartet – Franța, Sebastian Spanache Trio, Arcuș Trio, Exit Oz și Essential Notes – România.

Abonamentele la festival și camping, precum și biletele pentru o zi, pot fi cumpărate atât on-line, de pe www.eventbook.ro, www.biletmaster.ro și www.eventim.ro , cât și off-line, de la partenerii acestora.

***Smida Jazz Festival este un proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

INFO

www.smidajazz.ro

www.facebook.com/smidajazz

www.instagram.com/smidajazz

www.twitter.com/smidajazz

16
/05
/23

J'ai Bistrot București își aniversează al 10-lea an de existență prin intermediul a două evenimente marcante pe 19 și pe 20 mai: ”Silent Party” și ”Silent Concert Alternosfera” ce vor fi organizate chiar în grădina din Calea Griviței 55.

15
/05
/23

În lunile mai și iunie 2023 are loc primul turneu național intitulat Trei Tenori ieșeni, care aduce în fața publicului din întreaga țară trei dintre cei mai importanți tenori ai scenelor românești, care au ca numitor comun, în afara unor voci cu totul excepționale, faptul că își leagă numele în această perioadă de frumoasa evoluție a scenei muzicale ieșene actuale.

12
/05
/23

Pe 13 mai are loc lansarea celui de-al doilea album EYEDROPS „Găsit. Rătăcit. Regăsit. Pierdut.” cu un concert „extraordinaire” în Iași, la Underground Pub. Găsirea, Rătăcirea, Regăsirea și Pierderea cuprind un turneu care îi poartă pe băieți și pe noul lor album prin 11 orașe din țară.

11
/05
/23

Asociația Castel Salbek continuă până pe 31 mai înscrierile pentru International Salbek Opera Masterclass (23-27 august), o serie de cursuri premium susţinute de soliști lirici de anvergură internațională - mezzosoprana Ruxandra Donose, tenorul Ramon Vargas și soprana Leontina Văduva -, primul masterclass de acest gen din România care se va desfăşura într-un cadru de poveste, pe Domeniul Castelului Salbek, la Petriș, județul Arad.