Soprana Ana-Camelia Stefanescu si pianista Mariana Izman sustin un concert de gala
https://www.ziarulmetropolis.ro/soprana-ana-camelia-stefanescu-si-pianista-mariana-izman-sustin-un-concert-de-gala/

Soprana Ana-Camelia Ştefănescu şi pianista Mariana Izman vor fi protagonistele unui concert de gală, pe 6 decembrie, la Bruxelles, prin care va fi celebrat spaţiul cultural comun România – Republica Moldova, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Bruxelles. Concertul se va desfăşura pe 6 decembrie, de la ora 19.30, în sala Centrului cultural din […]

Un articol de Andrada Văsii|27 noiembrie 2012

Soprana Ana-Camelia Ştefănescu şi pianista Mariana Izman vor fi protagonistele unui concert de gală, pe 6 decembrie, la Bruxelles, prin care va fi celebrat spaţiul cultural comun România – Republica Moldova, informează Institutul Cultural Român (ICR) de la Bruxelles.

Concertul se va desfăşura pe 6 decembrie, de la ora 19.30, în sala Centrului cultural din Woluwé-Saint-Pierre.

Protagonistele concertului vor fi soprana Ana-Camelia Ştefănescu şi pianista Mariana Izman, originară din Republica Moldova.

Programul cuprinde opere ale lui George Enescu, dar şi ale altor compozitori români (Ed. Caudella, T. Brediceanu, N. Bretan) şi europeni (Bela Bartok, Antonin Dvorak, Franz Schubert, Maurice Ravel).

Stabilită la Bruxelles, Ana-Camelia Ştefănescu, laureată a reputatului concurs belgian „Regina Elisabeta”, a debutat anul trecut în rolul Ofeliei din opera „Hamlet” a lui Ambroise Thomas, la Opera Naţională a Rinului Strasbourg-Mulhouse, şi a interpretat Zâna din „Cenuşăreasa” lui Jules Massenet pe scena La Monnaie din Bruxelles.

Mariana Izman, formată ca pianistă în Republica Moldova, România şi Olanda, a câştigat numeroase premii în concursuri internaţionale: YPF (Amsterdam 2001), Vriedenkrans (Amsterdam, 2005) şi primul Concurs European de Pian „Vlado Perlemuter” din Franţa (2007). Stabilită în Olanda, Mariana Izman a susţinut în ultimii ani concerte în marile săli din această ţară: Concertgebouw (Amsterdam), de Doelen (Rotterdam), Vredenburg (Utrecht) şi Philharmonie (Haarlem). Din 2010, este profesor de pian la prestigioasa şcoală Yehudi Menuhin din Stoke d’Abernon (Marea Britanie). A înregistrat două CD-uri Robert Schumann, dar şi Serghei Rahmaninov şi Ravel.

 Concertul propus publicului european din Bruxelles în apropierea Zilei Naţionale a României reprezintă continuarea unui proiect iniţiat de Institutul Cultural Român în 2010, care îşi propune să asocieze artişti din România şi din Republica Moldova, pentru a marca apartenenţa lor la un spaţiu cultural comun.

Partenerii ICR Bruxelles pentru organizarea acestui concert sunt ambasadele României şi Republicii Moldova în Belgia, delegaţia permanentă a României la NATO, asociaţia Mioriţa.

 

 

Sursa: Mediafax

09
/01
/24

Opera Națională București, instituție publică de importanță națională aflată sub egida Ministerului Culturii, celebrează Ziua Culturii Naționale, în data de 15 ianuarie, ora 18:00, cu premiera spectacolului Oedipe de George Enescu, în regia lui Stefano Poda și sub bagheta dirijorală a lui Tiberiu Soare. Totodată, evenimentul va fi dedicat și împlinirii a 70 de ani de la inaugurarea celei mai importante scene lirice din România.

09
/01
/24

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un concert extraordinar inspirat din folclorul românesc, susținut de Corina Sîrghi, ce va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, ARCUB.

05
/01
/24

Rebel Moon este un adevărat eveniment în universul producțiilor SF și de fantezie și rodul unor eforturi de decenii. În plus, lungmetrajul poartă semnătura lui Zack Snyder, cineastul din spatele filmelor 300 - Eroii de la Termopile, Man of Steel: Eroul și Armata celor morți.