“Soțul păcălit” vine cu partituri pline de umor la Grand Cinema & More
https://www.ziarulmetropolis.ro/sotul-pacalit-vine-cu-partituri-pline-de-umor-la-grand-cinema-more/

Teatrul Nottara prezintă o adaptare semnată de Mircea Cornişteanu, ”Soţul păcălit”, pe 6 martie 2016, în sala Epika a Grand Cinema & More.

Un articol de Liliana Matei|24 Februarie 2016

Grand Cinema & More aduce în fața iubitorilor de teatru piesa ”Soțul păcălit”, în regia lui Mircea Cornișteanu. Spectacolul plin de umor, cu o durată de 1 oră și 30 minute, se va desfășura în sala Epika, pe data de 6 martie 2016, începând cu ora 19:00. Pentru achiziționarea biletelor, spectatorii pot alege și pachetele speciale dedicate începutului de primăvară disponibile pe site și la casele de bilete din cinematograf.

Piesa ”Soțul păcălit” va fi jucată fără pauză, aducând în scenă o comedie amoroasă de calitate. Subiectul este, în viziunea regizorului, aproape atemporal, acțiunea concentrându-se asupra poveștii lui George Dandin, un bărbat bogat, provenit dintr-o familie modestă și a nobilei sale soții. Din povestea celor doi ia naștere o încurcătură amoroasă plină de umor, al cărei singur păgubaș rămâne George Dandin. Piesa originală este scrisă de Molière, iar varianta adusă pe scena Grand Cinema & More ”nu este o adaptare, ci o versiune românească”, așa cum o descrie regizorul Mircea Cornișteanu. Pe scenă vor putea fi urmăriți actori cunoscuți autohtoni, precum Ion Haiduc, Cerasela Iosifescu, Viorel Comănici, Camelia Zorlescu, Cristian Nicolaie și Crenguța Hariton.

”Încă o dată, Teatrul Nottara pune în scenă o piesă extraordinară în una din sălile Grand Cinema & More și ne bucurăm că le putem oferi în continuare vizitatorilor noștri spectacole de calitate. Pentru noi, reprezintă încă un pas înainte în demersul nostru de a prezenta cinematograful ca spațiu alternativ, dedicat în egală măsură pasionaților de film și de teatru”, a declarat Atena Simovic, Alternative Content & Events Director.

INFO

Grand Cinema & More pune la dispoziția împătimiților de teatru pachete speciale, în spiritului începutului de primăvară. Pentru achiziționarea biletelor, vizitatorii pot opta pentru Pachetul Mărțișor Standard, ce conține 2 bilete standard la prețul de 99 RON sau pentru Pachetul Mărțișor Premium, care cuprinde 2 bilete premium la prețul de 119 RON. Biletele pot fi cumpărate și în regim normal, la prețul de 59 RON biletul standard și 64 RON biletul premium, fiind disponibile pe http://grandentertainment.ro/.

11
/12
/18

S-au temut că piesa nu va avea niciodată succes din cauza duratei sale de aproape şase minute, dar a devenit cel mai ascultat single al secolului. "Bohemian Rhapsody", cântrecul trupei Queen, este, de la începutul acestei săptămâni, cel mai difuzat single din secolul al XX-lea pe platformele de streaming.

11
/12
/18

Ziua Internaţională a Tangoului, sărbătorită în 11 decembrie începând din anul 1977, a fost proclamată în onoarea a două figuri legendare ale muzicii argentiniene: Carlos Gardel, Regele Tangoului şi Julio De Caro, ambii născuţi într-o zi de 11 decembrie/ În 1935 Carlos Gardel compunea „Por una cabeza”, unul dintre cele mai cunoscute tangouri din istoria muzicii. 

11
/12
/18

Au între 70 și 80 de ani. Sunt un cuplu. Ea vorbește, îl ghidează, îl ceartă și îl așează. El tace. Ea mă calcă de două ori pe picior, o dată se scuză, a doua oară consideră că noroiul mă prinde bine, așa că așteaptă să-i mulțumesc.

10
/12
/18

A 22-a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit și-a desemnat câștigătorii sâmbătă, 8 decembrie 2018, într-o atmosferă emoționantă și plină de exuberanță. Premiul pentru cel mai bun film a revenit peliculei belgiene PABLO, în regia lui Sergio Guataquira Sarmiento.

10
/12
/18

METROPOLIS VIRAL. Filmul "Avengers: Endgame" bate recorduri chiar înainte de apariția sa în cinematografe. Lansat pe 7 decembrie, trailerul de aproape două minute și jumătate a înregistrat 289 milioane de vizualizări pe YouTube, Facebook și Twitter,  devenind cel mai vizionat trailer în primele 24 de ore de la lansare.

10
/12
/18

Ieri, 9 decembrie,  în sala „Ion Băieșu” a Teatrului Dramaturgilor Români, a avut loc premiera oficială a spectacolului FAPTE BUNE de Sebastian Ungureanu, regia Alexandru Nagy, o comedie de moravuri care începe ca o farsă și se termină ca o satiră despre geneza politicii românești post-decembriste.

10
/12
/18

Bucharest Art Film Festival (BAFF) va proiecta în perioada 10-12 decembrie filme de(spre) artă la Galeria Halucinarium, din Calea Giulești 14. Art Film Festival încearcă la această a III-a ediție să creeze experiența ideală destinată publicului de cinema și zone conexe, aducându-l într-o galerie de artă timp de 3 seri. Programul fiecărei zile începe la ora 19:00, intrarea la proiecții fiind liberă în limita locurilor disponibile.

09
/12
/18

TOP Am ales cele mai relevante filme românești ale anului, din cele 25 de titluri de ficțiune care au ajuns în 2018 în cinematografe. Nu a fost un an rău: cinema-ul românesc a continuat să impresioneze în festivaluri, iar unul dintre filme, „Moromeții 2”, a stabilit chiar un record de spectatori.

09
/12
/18

Unul din cei mai cunoscuţi regizori români de film, multi-premiatul Nae Caranfil, după trei decenii de la debutul său în cinematografie, se află, la acest final de 2018, în pragul unui îndrăzneţ demers teatral. Papagalul mut - Istorii aproape adevărate despre un spion aproape uitat, piesă în două acte de Nae Caranfil, este o poveste incredibilă, dar reală, având în centru una dintre cele mai enigmatice şi fascinante figuri ale secolului al XVIII-lea. 

08
/12
/18

„Oxygen”, piesa controversatului Ivan Vîrîpaev, copilul teribil al noii dramaturgii ruse, considerat ca estetică între Quentin Tarantino și Andrei Tarkovski, se joacă în această seară (8 decembrie) și vineri, 14 decembrie, la teatrul Teatrelli, în București.  Spectacolul este programat de la ora 19.30. Textul este considerat unul dintre cele mai puternice texte contemporane, un poem teatral despre puritatea sinelui și descoperirea celuilalt.

07
/12
/18

CRONICĂ DE FILM Cu fizicul său firav, care sugerează o supunere cvasi-reflexă față de ceilalți, și cu chipul său caraghios, aproape imperturbabil dacă nu ar fi străpuns uneori de câte un zâmbet forțat, Marcello setează din start atmosfera de comedie neagră ce domină noul film al italianului Matteo Garrone, „Dogman” (2018).

07
/12
/18

Filmul Belgian GIRL, nominalizat la Globurile de Aur pentru Cel mai bun film străin, va deschide Oscar Weekend (18 - 20 ianuarie 2019, Cinema Elvire Popesco). "Oscar Weekend" are loc înaintea anunțării nominalizărilor la cea de-a 91-a ediție a premiilor Oscar (22 ianuarie), trofeele Oscar 2019 urmând să fie acordate în cadrul Galei din 24 februarie 2019. 

07
/12
/18

Cea de-a 12-a ediție a Festivalului Internațional de Film NexT pune reflectoarele pe Portugalia, cu două programe a câte cinci scurtmetraje reunite sub titlul Focus Portugalia. Primul program, The Heart and the Body, va fi proiectat sâmbătă, 15 decembrie, iar cel de-al doilea, On Politics, va putea fi văzut duminică, 16 decembrie, ambele la ora 16.30, la Cinema Muzeul Țăranului.

07
/12
/18

Zece variațiuni pe teme de colinde româneşti compuse de zece tineri compozitori români pot fi ascultate în premieră absolută în data de 12 decembrie, în Sala “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică din Bucureşti, ora 19:00. Concertul “Dincolo de colind” va fi interpretat de ansamblul de muzică nouă SonoMania, sub bagheta Simonei Strungaru. Accesul la eveniment este gratuit.

Page 1 of 76512345...102030...Last »