Spectacole după Hans Christian Andersen și Petre Ispirescu pe scena Teatrului Coquette
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacole-dupa-hans-christian-andersen-si-petre-ispirescu-pe-scena-teatrului-coquette/

Teatrul Coquette vă invită, sâmbătă 18 februarie de la ora 11.00 la spectacolul „Hainele cele noi ale Împăratului” şi de la ora 19.00 la „Nopţile Barbare”, duminică 19 februarie de la ora 18.00 sunteţi aşteptaţi la „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără moarte”.

Un articol de Liliana Matei|13 februarie 2023

Hainele cele noi ale Împărtului

 

Celebrul basm a lui Hans Christian Andersen a dat naștere unui spectacol plin de umor și învățăminte. În esență este o poveste despre mândrie, minciună și adevăr evocată cu talent de actorii Teatrului Coquette.

Împăratul, căci despre el este vorba își dorește mereu să fie cel mai iubit, dar din păcate nu prea stie cum sa obțină această dragoste unanimă din partea supușilor. De aceea începe să creadă că prin apariția lui în public în haine care mai de care mai frumoase sau mai sclipitoare reușește să-și cucerească poporul, care nu-și dorește altceva decât un suveran bun, drept și înțelept. Oare va reuși acesta să se facă plăcut și acceptat cu adevărat de către popor?

O poveste cu haz, răsturnări de situație și cu tâlc, la care Teatrul Coquette vă așteaptă cu drag.

Distribuția: Ruxandra Bălașu, Mihai Căpățînă, Gabriel Costan și Ingrid Bonța

 

Nopțile Barbare

Acest spectacol delicat și totodată dur, care conține și mult umor reprezintă o adaptare liberă după „1001 de nopți”.

Regele Șahriar (Ovidiu Ușvat), celebrul tiran care își trimite soțiile la decapitare la ivirea zorilor, este vindecat de cruzime, de paranoia, care a pus stăpânire pe el și de frica de a fi mereu trădat și înșelat, de fermecătoarea Șeherezada (Ruxandra Bălașu), prin poveștile ei. Ea folosește toate armele de cucerire de care dispune: erotismul, umorul, suspansul, puritatea și chiar reușește să îl implice pe rege în poveștile creionate. Pentru a-i capta atenția începe cu o paralelă la realitatea de care e și ea amenințată și stârnește curiozitatea lui Sahriar, inventându-l pe prințul Camar Asaman. Dansul celor doi se intensifică pe măsură ce înaintează în poveste, arătând astfel legătura dintre ei, care devine din ce în ce mai solidă.

Distribuția: Ruxandra Bălașu și Ovidiu Ușvat, regia este semnată de Ingrid Bonța, scenografia de Daniel Divrician, coregrafia Andreea Novac

Spectacol interzis minorilor sub 16 ani!

  

Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte, după Petre Ispirescu

 

Piesa de teatru își dorește să poarte publicul de toate vârstele pe tărâmurile fantastice ale basmului românesc, în care Făt Frumos pornește să găsească ceea ce niciun muritor nu a găsit vreodată și anume tinerețe și viață nesfârșită. În această călătorie va fi însoțit de un prieten năzdrăvan, de nedespărțit, de un Cal înaripat.

Această căutare a eroului nostru îl poartă pe meleaguri fantastice, în aventuri uluitoare în care va întâlni personaje mitice (Gheonoaia cu două capete, Zâna, Unchieșul cel Bătrân) pe care le învinge sau le iubește. Călătoria lui durează sute de ani, care trec precum o clipită. Eroul nostru reușește să biruiască orice, mai puțin dorul! Întors pe tărâmul omenesc, el descoperă că nimic nu poate să îi ostoiască dorul, căci totul s-a schimbat în lipsa lui. Totul, dar mai ales el!

Distribuția: Olga Delia Mateescu, Ruxandra Bălașu, Ioan Andrei Ionescu și Alexandru Făiniși, regia este semnată de Constantin Andrei Ionescu, dramatizarea de Olga Delia Mateescu.

Biletele pot fi cumpărate online prin www.iabilet.rowww.eventim.ro/rowww.kompostor.rowww.blt.rowww.mystage.ro

bilete.ro și pe eventbook.ro

 

Rezervări la: 0754 990 017 sau [email protected]

www.teatrulcoquette.ro

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.