Spectacolul „Class”, după cea mai bună piesă irlandeză din 2018, în premieră la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-class-dupa-cea-mai-buna-piesa-irlandeza-din-2018-in-premiera-la-tn/

Spectacolul „Class”, după cea mai bună piesă irlandeză din 2018, va avea premiera vineri, la Sala Atelier a Teatrului Naţional din Bucureşti. Regizat de Felix Alexa, după textul scris Iseult Golden şi David Horan, spectacolul îi are în distribuţie pe: Richard Bovnoczki, Gavril Pătru, Alexandra Sălceanu şi Ciprian Nicula şi pe studenta UNATC Sandra Ducuţă.

Un articol de Petre Ivan|8 aprilie 2019

Piesa a obţinut marele premiu la Edinburgh Fringe Festival 2018 şi a fost declarată „cea mai bună piesă de teatru a anului 2018” (Best Theatre Script) la ZeBBie Awards, concurs organizat de Writers Guild of Ireland (Uniunea Scriitorilor din Irlanda).

Scrisă într-un stil cinematografic, cu scene non-lineare, interconectate, „Class” este un text în care aparenta simplitate a dialogurilor şi acţiunilor contrabalansează complexităţile.

„«Class» este o piesă socială, dar şi extrem de umană, intimă, delicată şi violentă prin semnificaţia ei. O imagine plină de umor şi sensibilitate a relaţiilor sociale, de şcoală, de cuplu. Într-o societate românească profund bulversată, inclusiv în sistemul de învăţământ, acest spectacol este un semnal de alarmă necesar, dar şi o formă de a ne exorciza frustrările şi neputinţele proprii. O modalitate de a privi direct şi curajos, în faţă, propria noastră fragilitate, de care uneori ne e foarte frică. Spectacolul meu propune, cu umor şi tandreţe, un fel de a vindeca această frică de noi înşine” – Felix Alexa

Premiera oficială a spectacolului realizat de Felix Alexa la Teatrul Naţional din Bucureşti are loc în zilele de 12 şi 23 aprilie. Următoarea reprezentaţie este programată pentru 1 mai, ora 20.00.

Foto: Class – facebook

07
/08
/13

Marina Abramović (66 de ani), un artist performativ cu un destin colosal, vorbeşte despre motivaţiile din spatele artei sale, care a pus pe gânduri milioane de oameni. „Suferința este întotdeauna bună. Niciun fel de operă de artă măreață nu a fost creată dintr-un sentiment de fericire“.