Spectacolul „Terapie de grup” are premiera la Arad
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-terapie-de-grup-are-premiera-la-arad/

„Terapie de grup”, „o comedie muzicală despre suflet, greşeli, dor şi căutări”, va avea premiera pe scena Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad, sâmbătă, 3 octombrie, de la ora 19.00.

Un articol de Liliana Matei|2 octombrie 2020

„Deschidem stagiunea 2020–2021 cu un spectacol special. Este vorba despre un musical în premieră națională, o coproducție  Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad, Aradi Kamaraszínház și Teatrul Jókai, Békéscsaba din Ungaria. Ne bucură că această primă întâlnire cu publicul din noua stagiune înseamnă și întâlnirea cu cele mai noi nume din colectivul artistic al Teatrului Clasic. Sunt actori pe care spectatorii noștri nu i-au cunoscut încă și de talentul cărora se pot bucura acum”, spune Bogdan Costea, manager al TCISA

„Terapie de grup” de Bolba Tamás, Szente Vajk și Galambos Attila, în regia lui Tapasztó Ernő, îi reunește în distribuție pe: Marina Palii, Ștefan Gheorghe Dogaru, Alexandra Gîtlan, Alex Popa, Bogdan Neciu și Diana Ioana Licu.

Muzica este compusă de Bolba Tamás, iar versurile sunt semnate de Alexandra T. Gîtlan, Tapasztó Ernő, Éder Enikő și Fekete Réka. Coordonator muzical este Éder Enikő.

Decorul și costumele sunt realizate de Irina Păun Chirilă și Tapasztó Ernő. Echipa spectacolului este completată de: Timea Laslavic (traducerea textului),  Fekete Réka (asistent regie), Ioan Horga, Cosmin Harbei și Lucian Chîrlan (light design), Cosmin Harbei și Lucian Chîrlan (sound) și Cosmin Blaga (regie tehnică).

Biletele – în limita locurilor disponibile – se achiziționează online de pe platforma www.biletmaster.ro sau de la agenția de bilete a TCISA. Orarul agenției este: marți, joi și vineri: 10.00-16.00, miercuri: 10-14, sâmbătă și duminică: 10.00-12.00 și 17.00-18.30 În ziua reprezentației, biletele pot fi achiziționate de la casieria TCISA doar până la ora 18:30.

12
/08
/14

De la primele concerte ale celei de-a 15-a ediții, Festivalul Internațional “Enescu şi muzica lumii” și-a onorat renumele de promotor al tinerelor talente muzicale ale României, pe care le aduce în fața publicului din Sinaia, Bușteni, Brașov, Sibiu și București, alături de muzicieni consacrați de nivel internațional, sub îndrumarea neobositului muzician Marin Cazacu.

12
/08
/14

Actorul american Robin Williams, cunoscut în special pentru rolurile sale din filmele "Mrs. Doubtfire" şi "Cercul poeţilor dispăruţi", a decedat la domiciliul său. Conform anunţului făcut de poliţie, se pare că este vorba despre o sinucidere.

12
/08
/14

Avusese deja câteva roluri la Teatrul de Comedie, când a primit un telefon. "Mi s-a spus că domnul Nae Caranfil face un film şi mă cheamă la casting… După ce am închis telefonul m-am aruncat în genunchi de fericire, ca fotbaliştii, pe mocheta din sufragerie, şi mi-am julit amândoi genunchii”.

11
/08
/14

Istoricul Lucian Boia, autorul volumului Primul Război Mondial. Controverse, paradoxuri, reinterpretări, apărut la editura Humanitas, este invitatul librăriei Humanitas Kretzulescu, joi, 14 august, de la ora 19.00, la o nouă ediţie Joia linguriţelor, dedicată Primului Război Mondial.

11
/08
/14

MEMORIA CULTURALĂ N-a trecut printr-o şcoală de teatru, dar la spectacolele care au la bază texte scrise de el, se râde mult. Se spune că, în dramaturgie, Teodor Mazilu este „al doilea după Caragiale”. S-a născut pe 11 august 1930.

11
/08
/14

La o lună de la finala Cupei Mondiale de fotbal, Transilvania Film aduce pe marile ecrane din România o comedie ce îmbină dragostea pentru sportul rege, conflictele familiale și umorul spaniol de calitate - Nuntă în ofsaid / La Gran Familia Española.

11
/08
/14

Corul Național de Cameră Madrigal și-a încheiat zilele trecute turneul organizat în China. Prezentă în cadrul celei de-a 12-a ediții a Festivalului Internațional al Corurilor de la Beijing, formația românească a evoluat cu succes în fața unui public numeros în Sala Mare a Poporului Chinez.

10
/08
/14

În plină caniculă, Teatrul Excelsior pleacă la drum cu un spectacol-fenomen, “Cocoșelul neascultător”, care poartă marca de geniu a regretatului actor, regizor și fondator al acestei instituții, maestrul Ion Lucian.

10
/08
/14

Multă vreme, Capşa a fost un "câmp de luptă", unde inteligenţa devenise arma supremă, iar o replică acidă conta. În perioada interbelică acest loc era definit ca fiind acela "unde vin toţi seniorii şi se mănâncă scriitorii". De altfel, eroii acelor bătălii au devenit nume "grele" ale literaturii române.