Spectacolul „The History Boys”, invitat la festivaluri
https://www.ziarulmetropolis.ro/spectacolul-the-history-boys-invitat-la-festivaluri-din-tara-si-din-bucurestispectacolul-the-history-boys-invitat-la-festivaluri-din-tara-si-din-bucuresti/

Spectacolul „The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu” de Alan Bennett, regia Vlad Cristache, produs de Teatrul Excelsior, s-a bucurat de un mare succes în rândul criticilor şi al publicului.

Un articol de Liliana Matei|9 iulie 2015

După ce a obținut Diploma de Excelență în cadrul celei de-a XII-a ediții a Festivalului VEDETEATRU de la Buzău, The History Boys își continuă traseul festivalier prin țară și în București.

Una dintre cele mai recente producții pentru adolescenți a Teatrului Excelsior, The History Boys. Povești cu parfum de liceu, pusă în scenă de Vlad Cristache, a intrat în selecțiile mai multor festivaluri. Astfel, publicul din țară și din București va avea ocazia să vadă sau să revadă “un show încântător”, “un spectacol necesar”.

Vă reamintim că în data de 8 august, The History Boys va fi prezentat în cadrul Festivalului Național de Teatru Tânăr din Alexandria, ediţia a X-a, organizat de Ideo Ideis (1-9 august). Iar pe 11 octombrie se va juca în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, ediția a III-a, organizat de Teatrul Nottara (8 și 17 octombrie), la București. În data de 19 octombrie, The History Boys va călători la Festivalul de Teatru Piatra Neamț. Ne bucurăm să anunțăm că spectacolul Teatrului Excelsior se regăsește și în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru, ediția a 25-a (23 octombrie – 1 noiembrie).

The History Boys. Poveşti cu parfum de liceu

de Alan Bennett, traducerea Vlad Cristache.

Distribuţia: Mihai Dinvale, Radu Iacoban, Daniela Ioniţă-Marcu, Cristian Nicolaie, George Albert Costea, Alexandru Ion, Cezar Grumăzescu, Gabriel Costin, Conrad Mericoffer, Dan Clucinschi, Alexandru Voicu, Radu Mateucă
Regia şi scenografia: Vlad Cristache

Spectacolul se adresează adolescenților peste 16 ani.

Acţiunea se desfăşoară în anii ’80, la Cutlers’ Grammer School, într-un tradiţional colegiu de băieţi din Sheffield, Nordul Angliei. Obişnuitul stil de viaţă, nonconformist şi indolent, al elevilor din clasa de istorie, care se pregătesc pentru intrarea la facultate, este dinamitat de ambiţiile directorului. Acesta doreşte cu ardoare ca şcoala sa să urce în clasamentul celor mai importante instituţii de învăţământ. Iar ţintă devine reuşita tinerilor la renumitele Oxford şi Cambridge.

De aceea îl angajează pe Irwin, un tânăr profesor de istorie suplinitor. Tehnica sa modernă de predare intră în conflict atât cu Hector, profesorul excentric ce îşi savurează cunoştinţele în faţa clasei pentru propria lui plăcere, cât şi cu profesoara Lintott, cu un stil pedagocic mult prea tradițional.

Cinic şi tranşant, Irwin reuşeşte să îi provoace pe tineri să abordeze subiectele de istorie în mod inedit, astfel încât studiul să le facă, chiar spre surprinderea acestora, plăcere. Ca în final ţinta – Oxford şi Cambridge – să fie, pentru prima dată în istoria colegiului, atinsă.

Foto: Adi Bulboacă

02
/11
/13

Înainte de plecarea într-un amplu turneu european – ultimul dedicat albumului Piramida (4AD, 2012) – formația daneză Efterklang dăruieşte fanilor două videoclipuri noi, la piesele „Black Summer şi Between The Walls. Turneul Efterklang poposeşte miercuri, 13 noiembrie, în premieră la București, la Control Club.

01
/11
/13

Les Films de Cannes à Bucarest s-a încheiat joi, după şapte zile în care peste 11.000 de spectatori au descoperit filme la CinemaPRO, Studio şi Elvira Popescu, majoritatea proiecţiilor de seară fiind sold-out, iar cererea depăşind, în cazul unora dintre pelicule, capacitatea sălilor.

01
/11
/13

Ziarul Metropolis te trimite la film! Participă la concurs şi poţi câştiga 2 invitaţii duble pentru proiecția în avanpremieră a filmului „Heli”, care va avea loc luni, 4 noiembrie, de la ora 20.30, la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCCR).

01
/11
/13

La doar 23 de ani, regizorul Alexandru Nagy, fondatorul Teatrului Independenţilor Profesionişti, iniţiază primul proiect de teatru absurd din România- Serile Teatrului Absurd- însemnând o serie de 5 spectacole care se vor desfăşura în perioada 1-3 noiembrie la Teatrul Mignon, str. Hristo Botev nr 1.

01
/11
/13

Competiţia Internaţională BIEFF (11-15 decembrie) reuneşte unele dintre cele mai inovatoare scurtmetraje din zona cinemaului experimental şi a artei vizuale, printre care și The Mass of Men, câștigător al Leopardului de Aur pentru scurtmetraj la Locarno.

01
/11
/13

Astăzi, la ora 19.00, începe SoNoRo „UP”, ediția a VIII-a a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră. Concertul de deschidere va fi găzduit, ca în fiecare an, de Sala Unirii a Palatului Cotroceni din București.

31
/10
/13

„Te-ai întrebat vreodată unde se duc emoţiile oamenilor? Emoţiile sunt transmise prin gesturi şi cuvinte, iar cuvintele sunt puse în cântece. Şi cântecele se ascultă la un concert. Ştii foarte bine că un concert înseamnă fericire pentru mai mulţi oameni în acelaşi timp. Iar fericirea este transmisă mai departe, de oameni“, spune Radu Beligan, într-un monolog pe care l-a avut înainte să înceapă concertul trupei Vunk, de luna aceasta.

31
/10
/13

Ieri, în cadrul Festivalului Național de Teatru, a avut loc lansarea revistei culturale Infinitezimal, condusă de criticul de teatru Sebastian-Vlad Popa. Publicația de 44 de pagini, în format mare, va avea o apariție trimestrială.

31
/10
/13

Festivalul Filmului Francez, ajuns la cea de-a 17-a ediţie, stă anul acesta sub semnul celei mai noi generaţii de regizori francezi, aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj. Evenimentul va avea loc între 1 şi 8 noiembrie în Bucureşti, publicul fiind invitat să voteze pelicula preferată din competiţie.

31
/10
/13

Cel mai recent film al lui Nae Caranfil, „Closer to the Moon“, va fi prezentat în premieră mondială în deschiderea festivalului Making Waves de la New York, vineri, 29 noiembrie, sub patronajul Romanian Film Initiative și al Film Society of Lincoln Center, în prezența regizorului și a producătorului american Michael Fitzgerald.