SPOTLIGHT 2018 – Bucharest International Light Festival
https://www.ziarulmetropolis.ro/spotlight-2018-bucharest-international-light-festival/

Între 12 şi 15 aprilie, SPOTLIGHT – Bucharest International Light Festival transformă, pentru al patrulea an la rând, una dintre cele mai importante artere ale Bucureştiului, Calea Victoriei, într-o galerie în aer liber a instalaţiilor de lumină.

Un articol de Petre Ivan|11 ianuarie 2018

 

În parteneriat cu Festivalul Luminilor de la Berlin, Spotlight 2018 aduce la București proiecte multimedia care îmbină tehnica de ultimă generație cu conținut artistic, emoție și storytelling, anunță organizatorii evenimentului, Primăria Capitalei prin ARCUB.

Sub motto-ul ediției din 2018, „United We Shine”, organizatorii festivalului invită artiștii din țară și străinătate să participe la CONCURSUL DE VIDEO MAPPING SPOTLIGHT. Pentru prima dată în istoria festivalului, fațada Palatului CEC va fi transformată prin proiecții 3D de video mapping cu cele mai inovative lucrări înscrise în concursul ediției Spotlight din acest an.

Șase dintre cele mai creative propuneri vor fi selectate de un juriu de specialitate și vor fi proiectate, pe toată durata festivalului, pe fațada Palatului CEC. Marele câștigător al concursului de video mapping Spotlight 2018 va fi ales chiar de public, pe baza voturilor online.

Inspirată de sărbătorirea a 100 de ani de la Marea Unire a României, tema proiecțiilor de video mapping înscrise în competiția Spotlight din acest an este „United We Shine”. Propunerile participanților trebuie să pună accent pe conceptul de solidaritate, pe ideea conexiunilor dintre oameni și orașe, dintre culturi și etnii diferite, fațade și artă, lumină și întuneric. Conectând oamenii la oraș, istoria la tehnologie, trecutul la viitor și arta la ritmul urban, Spotlight pune la dispoziție artiștilor de pretutindeni una dintre cele mai impresionante clădiri ale Bucureștiului pentru a-și exprima propria viziune despre unitate, spirit de echipă și solidaritate.

Termenul limită de depunere a propunerilor de video mapping pentru fațada Palatului CEC este 9 februarie 2018. Cele șase echipe finaliste vor primi premii in valoare de 3.000 € fiecare. Lucrarea câștigătoare va fi aleasă prin vot public, din cele șase finaliste, și va fi premiată cu alți 5.000 €.

Mai multe detalii privind înscrierea și regulamentul concursului sunt disponibile pe spotlightfestival.ro.

Foto: Spotlight 2018 – facebook

 

31
/05
/15

Privirea lui Silviu Gheție este o altfel de privire asupra Noului Cinema Românesc. Una din culisele sale. Prin picturalitatea lor și prin expresivitatea personajelor din fața obiectivului, fotografiile sale concurează cu imaginile din filmele a căror realizare artistul a fost chemat să o înregistreze pentru totdeauna.

28
/05
/15

Într-o zi de 28 mai (1999), după 22 de ani de lucrări de restaurare, capodopera lui Leonardo da Vinci, Cina cea de Taină, era expusă din nou publicului. Vizitatorii au obligația de a privi de departe pânza și nu pot rămâne în faţa tabloului mai mult 15 minute.

26
/05
/15

Academia Motanov organizează în perioada 18 iunie – 13 iulie, la București, un atelier de artă video cu mobilul pentru liceenii din familii cu venituri modeste. Atelierul de artă video este susținut de artistul Regele IONESCU și are două întâlniri pe săptămână, luni și joi de la 11:00 la 12:30, timp de 4 săptămâni.

19
/05
/15

Statui vivante și spectacole stradale din 9 țări vor umple străzile Clujului între 22 și 24 mai, la cea de-a 8-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Experimental Man.In.Fest. Printre invitații de top ai festivalului se numără campionii mondiali ai statuilor vivante, olandezii de la Beeldje Living Statues și fostul campion european al performance-urilor de același fel, Damian McKinnon.

07
/05
/15

În perioada 8-17 mai se desfășoară cea de-a cincea ediție a Zilelor Culturii Japoneze, eveniment organizat de Centrul de Studii Româno-Japoneze ”Angela Hondru” (CSRJ-AH), împreună cu Universitatea Româno-Americană din București, Otaku Festival, Cavaler Aikido Club și HaramichiRO.

05
/05
/15

Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" din Bucureşti sărbătoreşte 79 de ani de la înfiinţare printr-o serie de evenimente, între care se numără expoziţii, colocvii, recitaluri folclorice, târguri de meşteri populari, dar şi un Festival al culturii thailandeze.