Stagiunea de marţi seara – primul concert din 2016
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-de-marti-seara-primul-concert-din-2016/

Pentru primul eveniment al anului 2016, Stagiunea de marţi seara de la Ateneul Român a programat un recital inedit în care duo-ul alcătuit din Fernanda Romila şi Dan Racoveanu propune lucrari interpretate la spinetă şi orgă.

Un articol de Liliana Matei|7 ianuarie 2016

Fernanda Romila s-a născut în 1969 la Bucuresti. A studiat pianul la clasa prof. Lucia Teodorescu şi a absolvit secţiile de Compoziţie (clasa prof. Octavian Nemescu) şi de Orgă ale Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Bursieră DAAD, a obţinut licenţa în clavecin la Hochschule für Musik – Bremen. A studiat de asemenea clavecinul cu Frédérick Haas la Conservatoire Royal din Bruxelles. A urmat numeroase cursuri de interpretare a muzicii baroce cu Pierre Hantai, Jordi Savall, Marten Root.

Înregistrează în Belgia, în premieră mondială, sonatele lui J. Vandenbosch. Realizează turnee şi înregistrări în Belgia, Germania, Franţa, Olanda, Irlanda și în Statele Unite.
Ca bursieră a programului de studii postdoctorale MIDAS a făcut cunoscută în România creația lui Gottfried Heinrich Stölzel, un contemporan al lui Bach.

Împreună cu Dan Racoveanu, abordează un repertoriu inedit de orgă la patru mâini și duo orgă – clavecin, programe interpretate la orgile de la St. Eustache, Paris, St. Martin-in-the-Fields, Londra, etc.

În prezent este conferențiar la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universităţii “Spiru Haret” unde predă armonie şi pian.

După absolvirea secţiilor de orgă şi dirijat de orchestră ale Universităţii de Muzică – Bucureşti, Dan Racoveanu îşi continuă studiile la Academia Sibelius – Helsinki. Participă la cursurile unor prestigioase Academii ca: Academia de Muzică Veche – Innsbruck (Austria), Academia Bach – Porrentruy (Elveţia), Academia Internaţională Bach – Stuttgart (Germania) etc. atât în calitate de organist cât şi de dirijor, sub îndrumarea unor profesori ca: Michael Radulescu, Harald Vogel, Jesper Christensen, Christoph Krummacher, Ludger Lohmann.

În 1992 înfiinţează ansamblul baroc « Continuo » specializat în practica interpretativă a perioadei barocului pornind de la studiul surselor de epocă. În 2000, anul Bach, organizează în premieră în România, primul festival de muzică barocă pe instrumente de epocă la Atheneul Român.

Din 2007 este invitat anual la Atelierele de Muzica Veche de la Treport pentru a tine un masterclass de orga si basso continuo.

În calitate de organist concertist susţine numeroase recitaluri în ţară precum şi în străinătate: Germania, Elveţia, Franţa, Finlanda, Italia, Polonia, Irlanda.
În prezent Dan Racoveanu este lector la Universitatea de Muzică din Bucureşti unde predă orgă şi basso continuo, disciplină pe care a introdus-o în planul de învăţământ.

Stagiunea de marţi seara

Marti, 12 Ianuarie 2016, 19:00 – 21:00
Sala mică

Duo de spinetă şi orgă

FERNANDA ROMILA
DAN RACOVEANU

În program, lucrări de: J.S. Bach, C. Ph. Em. Bach, G. Fr. Händel, A. Soler, J. Blanco.
Coproducători: Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, Fundaţia România de mâine/ Universitatea Spirut Haret, Radio România Cultural, Radio România Muzical

INFO

Biletele se pot procura de la Casa de Bilete a Ateneului Român.

Program:Luni – Vineri 12:00 – 19:00

Telefon: 021.315.68.75

Pentru rezervari accesati site-ul www.fge.org.ro

27
/02
/13

Teatrul de Sufragerie prezinta A fost odata primavara… cantec, povesti si ceai cu Maria Raducanu   Povestile se asculta cel mai bine acolo unde e atmosfera calda, confortabila, cu oameni putini si frumosi. Pe 2 Martie la ora 20.00,  Maria Raducanu revine in Sufrageria noastra – o voce de exceptie, cu acorduri suave de chitara, […]

27
/02
/13

Primăvara a venit, a venit şi s-a transformat în cântări de chitară! Pe 8 martie, la orele 20.00, ia pe cineva drag cu tine şi vino la UNTEATRU, să vezi cum înfloresc cântările pe strune. Ţi-am pregătit un concert fără vorbe, povestit de MAXIM BELCIUG la chitară, pe o geană de suflet. A iubi e primăvară! […]

26
/02
/13

Vă comunicăm repertoriul Teatrului Tandarica pentru perioada 28 februarie – 10 martie 2013. Joi, 28 februarie, ora 10.00 FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI Regia: Daniel Stanciu Scenografia: Daniela Drăgulescu Ilustratia muzicala: Vasile Manta Distributia: Simina Constantin, Alina Teianu, Dora Ortelecan Dumitrescu, Viorel Ionescu, Jou-Jou Drăgan, Geo Dinescu, Marin Fagu Vineri, 1 martie, ora 10.00 ALICE ÎN […]

20
/02
/13

Miercuri, 27 februarie 2013, ora 19.00, sunteţi invitaţi la Sala Radio pentru un adevărat „maraton” BACH reunind trei dintre cele şase concerte brandenburgice – considerate adesea ca cele mai rafinate creaţii ale muzicii baroce – şi Concertul  în do minor pentru violoncel şi orchestră. Dacă în 2012 RĂZVAN SUMA a prezentat publicului din 17 oraşe […]