Stagiunea Teatrului Excelsior s-a deschis cu „Zâna Zorilor”
https://www.ziarulmetropolis.ro/stagiunea-teatrului-excelsior-s-a-deschis-cu-zana-zorilor/

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior s-a deschis luni seară cu premiera spectacolului „Zâna Zorilor”, un basm scris de Ioan Slavici în urmă cu 160 de ani. Premiera reprezintă un omagiu adus memoriei maestrului Ion Lucian, cel care a înfiinţat Teatrul Excelsior şi datorită căruia există edificiul din strada Academiei nr. 28. Invitaţii au fost întâmpinaţi […]

Un articol de |16 octombrie 2012

Stagiunea 2012-2013 a Teatrului Excelsior s-a deschis luni seară cu premiera spectacolului „Zâna Zorilor”, un basm scris de Ioan Slavici în urmă cu 160 de ani.

Premiera reprezintă un omagiu adus memoriei maestrului Ion Lucian, cel care a înfiinţat Teatrul Excelsior şi datorită căruia există edificiul din strada Academiei nr. 28.

Invitaţii au fost întâmpinaţi la intrare şi conduşi în sală de „cei şapte pitici” îmbrăcaţi în costume din recuzita teatrului iar copiii au primit şi bomboane oferite de „Scufiţa roşie”.

Cei şapte proaspăt colaboratori vor putea fi văzuţi atât la viitoarele premiere ale teatrului cât la matineele de duminică.

 
Timp de o oră şi 20 de minute spectatorii au intrat în lumea fanteziei şi a aventurii unde s-au întâlnit cu Murgul (Robert Radoveneanu), cu teribila Sfânta Vineri (Paula Sorescu-Lucian), cu cei trei feciori ai Împăratului (Ştefan Velniciuc) – Petru, Luca şi Matei (Dan Clucinschi, Ciprian Cojenel şi Ovidiu Uşvat), cu balaurul năprasnic, cu duhul pădurii şi al florilor şi cu cea mai frumoasă dintre făpturile cereşti şi pământeşti, Zâna Zorilor (Raluca Botez), şi însoţitoarele ei (Cosmina Dobrotă, Vera Popescu şi Iulia Diana Samson).

Pentru Dan Clucinschi spectacolul a reprezentat debutul pe scena de la Excelsior, în sală fiind prezent şi profesorul său de actorie, Eusebiu Ştefănescu.

Dramatizarea îi aparţine Ilincăi Stihi, cea care semnează şi regia spectacolului. Din echipa de creaţie mai fac parte scenografa Luana Drăgoescu, compozitorul şi creatorul versurilor originale George Marcu, coregrafa Andreea Duţă, light-designerul Gheorghe Jipa şi sound-designerul Mihnea Chelariu.

„Zâna Zorilor” este un spectacol care, spun realizatorii, se adresează copiilor între 7 şi 80 de ani. Cei mici vor putea participa în luna octombrie la reprezentaţiile de pe 23 şi 31, de la ora 10,00, în cadrul programului dedicat grădiniţelor şi şcolilor.

 

Sursa: Agerpres

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.