Stan si Bran – un proiect produs de către BBC
https://www.ziarulmetropolis.ro/stan-si-bran-un-proiect-produs-de-catre-bbc/

BBC va produce un film biografic dedicat actorilor Stan Laurel şi Oliver Hardy, protagoniştii comediilor din seria „Stan şi Bran”, în colaborare cu The Weinstein Company şi Lookout Point.

Un articol de Andrada Văsii|4 decembrie 2013

BBC va produce un film biografic dedicat actorilor Stan Laurel şi Oliver Hardy, protagoniştii comediilor din seria Stan si Bran, în colaborare cu The Weinstein Company şi Lookout Point.

Acest film biografic va avea o durată de 90 de minute şi va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Jeff Pope, scenaristul serialului de comedie britanic „Mrs Biggs”.

Filmul va spune povestea turneului susţinut de celebrul duo de comedie american în Marea Britanie în 1953, organizat după o serie de filme care nu au impresionat, după despărţirea de mentorul celor doi actori, şi va prezenta o serie de intrigi din culisele marilor studiouri hollywoodiene.

După acel turneu, un divorţ şi o dispută în justiţie pentru plata pensiei alimentare, Oliver Hardy s-a îmbolnăvit, a suferit un infarct şi a murit. Stan Laurel nu a mai jucat în niciun film după decesul colegului său.

Acest film biografic reprezintă cea mai recentă incursiune în domeniul producţiilor de televiziune pentru The Weinstein Company, după „War and Peace”, o serie în 14 părţi dedicată războaielor purtate de Napoleon, comandată de BBC în luna octombrie.

Un proiect de amploare pentru noul film despre Stan si Bran 

Compania de producţie a fraţilor Weinstein va produce şi „Book of the Dead”, un serial dramatic de 10 episoade a câte 60 de minute, a cărui intrigă este plasată în perioada Egiptului Antic.

The Weinstein Company a devenit celebră graţie producţiilor cinematografice, însă, în acest an, în care s-a remarcat cu filme precum „The Butler” şi „Mandela: Long Walk to Freedom”, a decis să se implice şi în domeniul producţiilor de televiziune.

Stan si Bran

Oliver Hardy şi Stan Laurel – The Flying Deuces

Compania americană a anunţat deja că va produce serialul „Ten Commandements” pentru WGN America, o adaptare a francizei „Scream” pentru MTV şi un serial dedicat lui Marco Polo pentru platforma online Netflix, alături de reality show-uri precum „Rodeo Girls” pentru A&E şi „Under The Gunn”, un spinoff al show-ului „Project Runway”.

Totodată, The Weinstein Company intenţionează să producă adaptări televizate ale unor lungmetraje celebre pe care le-a produs de-a lungul anilor, precum „Sin City”, „The Mist” şi „Silver Linings Playbook”, notează Mediafax.

Stan şi Bran sunt numele date în limba română unui celebru cuplu comic din anii ’20-’50 din secolul al XX-lea. Cuplul era format din actorii Stanley Laurel (Stan) şi Oliver Hardy („Ollie”, supranumit de români „Bran”). Cei doi actori americani au activat în perioada 1930-1950. Stanley Laurel a murit în 1965, iar Oliver Hardy în 1957. Au regizat multe comedii, precum „La dentist” şi „Chiriaşii”.

Info:

Filmul va fi distribuit pe plan internaţional de BBC Worldwide.

Foto credit: Cinemagia, Stan si Bran

07
/10
/14

Jean-Luc Godard, unul dintre cei mai influenți regizori din istoria cinematografiei, a surprins anul acesta Cannes-ul cu primul său lungmetraj în 3D, Adieu au langage, distins cu Premiul Juriului. Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie) aduce filmul în premieră la București

06
/10
/14

Cinema-edu, cel mai mare proiect de educație cinematografică, destinat liceenilor, va ajunge în lunile octombrie și noiembrie în șase orașe din țară: Ploiești(21-23 octombrie, Club Cinema Twins), Craiova (28-30 octombrie, Biblioteca Județeană Alexandru și Aristia Aman), Mediaș (4-6 noiembrie), Târgu Mureș (11-13 noiembrie, cinema Arta), Iernut (14 noiembrie) și Roman (25-27 noiembrie).

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.

03
/10
/14

Competiția de lungmetraje din cea de-a doua zi a Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Braşov a propus trei filme venite din culturi diferite (americană, franceză și irlandeză), bine jucate și bine regizate.

02
/10
/14

Regizorul francez Michel Hazanavicius, premiat cu Oscar pentru filmul The Artist, este unul dintre invitații speciali ai Les Films de Cannes à Bucarest (24 – 30 octombrie, Cinema Patria, Studio și Elvira Popescu). The Artist a câștigat peste 100 de premii și a marcat un record în cinematografia franceză

02
/10
/14

Fanii animaţiei vor şti să îşi rezerve în agendă săptămâna 3-12 octombrie, când unul dintre cei mai celebri animatori americani se întoarce la Anim’est. După prezenţa la a treia ediţie, în 2008, Bill Plympton este din nou invitat la cel mai iubit festival de film din capitală și aduce, în programul proiecţiilor de anul acesta, o mulțime de titluri premiate din cariera sa.

02
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Planșa”, debutul tânărului regizor Andrei Gheorghe, este un film curajos, care epatează prin imagine și rămâne restanțier la construcția personajelor și la acordarea dialogurilor. Însă merită salutată lejeritatea căreia i se dedă cu voluptate.

02
/10
/14

Dacă tot nu poți să combați legenda devenită (fals) brand de țară, atunci de ce să n-o folosești ca vehicul de promovare a unui festival de film (de nișă)? Dracula Film: Horor & Fantasy Festival de la Brașov s-a deschis cu blockbusterul „Dracula Untold”, un debut cu multe locuri comune, dar și cu câteva ingeniozități.

30
/09
/14

Mă sună redactorul-șef al ziarului nostru să îmi pună în vedere că astăzi îndrăgita actriță Monica Bellucci împlinește frumoasa, deși scandaloasa vârstă de cincizeci de ani. Îmi sugerează, nu-mi impune, să scriu ceva la obiect, nu o odă, dar, probabil, ceva să placă la toată lumea.