Independent de viitor. Actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás și Ioana Bugarin iau parte la o campanie de donații pentru Teatrul Apollo111
https://www.ziarulmetropolis.ro/independent-de-viitor-actorii-bogdan-dumitrache-istvan-teglas-si-ioana-bugarin-iau-parte-la-o-campanie-de-donatii-pentru-teatrul-apollo111/

Teatrul independent Apollo111 lansează campania de donaţii „Independent de viitor”. După un an în care spaţiile culturale pentru arte performative au fost mai mult închise din cauza pandemiei COVID-19, şi fără un sprijin real venit din partea autorităţilor pentru sectorul cultural independent, Apollo111 face un apel la spectatori: pentru a reporni motoarele teatrului, aceştia pot dona 2 euro prin SMS la 8846, îşi pot redirecţiona 3,5% din impozitul pe venit pentru cauză sau pot face donaţii direct.

Un articol de Liliana Matei|18 mai 2021

În centrul campaniei se află două scurtmetraje care spun povestea viitorului Apollo111, într-o lume în care restricțiile nu se ridică, iar artiștii sunt nevoiți să găsească soluții absurde pentru a continua să creeze. Pentru realizarea scurtmetrajelor, scenograful Marius Nițu a creat o impresionantă machetă arhitecturală a spațiului Apollo111, care a prins viață datorită unor păpuși de lemn animate. Vocile primului episod sunt asigurate de actorii Bogdan Dumitrache, István Téglás, Ioana Bugarin, Eduard Trifa și de Eugen Rădescu. Imaginea este semnată de Vlad Mihuțoiu. Filmul poate fi urmărit pe www.Apollo111.ro.

„Campania „Independent de viitor” vine într-un moment crucial pentru existența Apollo111, cât și pentru întregul sector cultural independent. Deși restricțiile în ceea ce privește sălile de spectacol au început să fie din nou ameliorate, redeschiderea unui teatru are în spate un efort uman, creativ și financiar mare și riscant: reluarea repetițiilor, pregătirea unei stagiuni scurte și nesigure, reactivarea angajaților care se află în șomaj tehnic, plata chiriei și utilităților după un an la limita precarității și susținerea acestui mecanism cu 50% din capacitate. Deși am participat la nenumărate discuții și am primit nenumărate promisiuni de la autorități în ultimele luni, până azi nu s-a concretizat nicio măsură de sprijin pentru spațiile culturale independente nici la nivel local, nici la nivel național. Așa că ne întoarcem spre spectatorii noștri și le cerem să ne susțină. Ne bucurăm că inițiativei noastre i s-au alăturat mulți prieteni artiști care ne-au ajutat să creăm câteva povești video pe care le vom posta online în următoarea perioadă. Înseamnă mult să știm că nu suntem singuri și sperăm că foarte curând vom reuși să redeschidem Apollo111 ca un spațiu liber de creație și distracție.”, a spus Bogdan Dumitrache, actor, unul dintre fondatorii Apollo111 și cel care semnează scenariul și regia scurtmetrajelor.

Campaniei i s-a alăturat și Radio Guerrilla, în calitate de partener principal. Materialele campaniei vor fi postate pe paginile de Facebook și Instagram ale Apollo111 în următoarea perioadă. Spectatorii vor putea dona 2 euro prin SMS la 8846 până în luna august, iar până pe 25 mai își pot redirecționa 3,5% din impozitul pe venit spre teatru descărcând formularul de pe www.Apollo111.ro.

Teatrul Apollo111 a reusit in ultimii 5 ani să își creeze și consolideze rolul în viața culturală din București, propunând un program artistic complet: spectacole curajoase, concerte, expoziții, conferințe și petreceri. Ajuns rapid unul dintre cele mai vizibile spații independente pentru arte performative din oraș, Apollo111 s-a impus ca un loc de creație liber, pe scena căruia s-au produs spectacole inovatoare, premiate național și internațional, și selectate în cele mai importante festivaluri din țară. La Apollo111 au montat regizori tineri precum Andrei Măjeri, Iris Spiridon, Elena Morar sau Catinca Drăgănescu. Fiind situat în Palatul Universul, unul dintre cele mai efervescente puncte creative ale Bucureștiului, Apollo111 este cunoscut și ca un loc de petrecere și relaxare, fie vorba de nopțile din club sau serile pe terasa de lângă parcul Cișmigiu.

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.