„Radikal”, la TVR 2, în această seară
https://www.ziarulmetropolis.ro/radikal-la-tvr-2-in-aceasta-seara/

Iubitorii teatrului tv pot vedea, în această seară, la TVR 2, de la ora 21.10, spectacolul „Radikal”, o coproducţie Casa de Producţie TVR – Green Hours, filmată în studiourile TVR, în regia lui Silviu Jicman. „Radikal” este o biopsie comică făcută extremismului şi expune absurdul, incoerenţa, infantilismul şi lipsa de logică a celor care îl îmbrăţişează.

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2017

Radikal este povestea unui grup de tineri fără repere, fără valori și fără orizonturi, care încearcă de dragul așa-zisului lor lider să se constituie într-o facțiune de tip neo nazist.

Corina, o adolescentă fugită de acasă, nimerește în mijlocul acestui grup și devine reperul normalității, care, prin cele mai banale acțiuni, demască de fiecare dată falsul univers în care noii ei camarazi trăiesc. În final, acest univers se destramă definitiv în urma „marii lovituri” a grupului – atacarea unei florării.

Radikal are ca motto un celebru citat al lui F. Nietzsche: „Extremismul este unica formă de voință a celor slabi și nehotărâți.” (Sever Bârzan)

***

Distribuția: Anca Pitaru, Iulia Verdeş, Ștefan Huluba, Bogdan Costea, Eduard Cîrlan, Sever Bârzan

Director producție: Cătălin Rebengiuc

Postprocesare sunet: Cornel Ciuleanu

Editor imagine: Constantin Marciuc

Director de imagine: Ovidiu Guzu

Decor: Raluca Chelaru

Costume: Dora Bârzan și Raluca Chelaru

Producător: Cristina Anton

Regia TV: Silviu Jicman

Regia artistică: Dora Bârzan

Foto: Radikal – tvr.ro

 

10
/05
/24

Observator cultural – revista care, de 24 de ani, reflectă în paginile sale cele mai importante evenimente literare, artistice, sociale și politice, reprezentând un reper pe scena culturală românească – a ajuns la a XVIII-a ediție a Galei pe care o organizează anual la Teatrul Odeon, în demersul său de a oferi vizibilitate și recunoaștere literaturii române contemporane.

09
/05
/24

Cu ocazia Centenarului Giacomo Puccini, de la a cărui trecere în eternitate se omagiază 100 de ani, Institutul Italian de Cultură, alături de Artexim, organizează la Ateneul Român luni, 13 mai 2024, ora 19:00, Gala Puccini.

08
/05
/24

Echipa Asociației „Albert și zâmbete” este încântată să anunțe „Galeria terapiilor, ediția a treia”, un eveniment unic și inovator dedicat conectării, cunoașterii și inspirației, din credința în șansa copiilor cu nevoi speciale.

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.