Studiu. Psihopații, demascați de muzica pe care o ascultă
https://www.ziarulmetropolis.ro/studiu-psihopatii-demascati-de-muzica-pe-care-o-asculta/

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanţi, a relevat faptul că oamenii care aveau tendinţe de a fi psihopaţi preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puţin psihopatice aparţin genului clasic şi jazz-ului…

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2017

În New York, alți cercetătorii au aprofundat studiul, verificând chiar care sunt melodiile pe care psihopații le preferă.

Cântecele cele mai ascultate de psihopați, conform studiului, sunt „No Diggity”, de la Blackstreet și „Lose Yourself”, a lui Eminem.

Acestea sunt doar numele pe care cercetătorii le-au făcut publice, oamenii de știință refuzand să dezvaluie numele melodiilor care prezic cel mai bine că o persoană ar putea fi psihopată pe motiv ca următoarele studii în domeniu să nu fie afectate.

Astfel, oamenii de știință sunt de părere că simplul fapt că o persoană ascultă aceste cântece poate ajuta la diagnosticarea timpurie a celor care suferă de această afecțiune.

Psihopatia este un termen care descrie o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus.

Ca și celelalte maladii psihiatrice, sociopatia se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.

(sursa: digi24.ro)

Foto: Muzica, Eminem – facebook

21
/11
/14

De la Opera House din Toronto, Opera de Stat din Hamburg, Staatsoper din Viena, Metropolitan Opera din New York sau Covent Garden din Londra, marea artistă vine duminică, 23 noiembrie, de la ora 24.00, la Garantat 100% de la TVR 1, TVR HD şi TVR+

21
/11
/14

Am văzut-o nu doar în reclame la bijuterii exclusiviste, ci şi la vopsea de păr, deci, da, cred că Anna Netrebko este suficient de cunoscută nu numai ca vedetă a teatrului liric, ci şi ca personalitate promovată la nivel mondial.

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.