Studiu. Psihopații, demascați de muzica pe care o ascultă
https://www.ziarulmetropolis.ro/studiu-psihopatii-demascati-de-muzica-pe-care-o-asculta/

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanţi, a relevat faptul că oamenii care aveau tendinţe de a fi psihopaţi preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puţin psihopatice aparţin genului clasic şi jazz-ului…

Un articol de Petre Ivan|16 octombrie 2017

În New York, alți cercetătorii au aprofundat studiul, verificând chiar care sunt melodiile pe care psihopații le preferă.

Cântecele cele mai ascultate de psihopați, conform studiului, sunt „No Diggity”, de la Blackstreet și „Lose Yourself”, a lui Eminem.

Acestea sunt doar numele pe care cercetătorii le-au făcut publice, oamenii de știință refuzand să dezvaluie numele melodiilor care prezic cel mai bine că o persoană ar putea fi psihopată pe motiv ca următoarele studii în domeniu să nu fie afectate.

Astfel, oamenii de știință sunt de părere că simplul fapt că o persoană ascultă aceste cântece poate ajuta la diagnosticarea timpurie a celor care suferă de această afecțiune.

Psihopatia este un termen care descrie o dereglare mintală sau de personalitate caracterizată prin comportament antisocial, capacitate redusă de a avea remușcări și control comportamental redus.

Ca și celelalte maladii psihiatrice, sociopatia se prezintă din punct de vedere clinic sub forma unui spectru de manifestări cu variate grade de gravitate sau acceptabilitate socială.

(sursa: digi24.ro)

Foto: Muzica, Eminem – facebook

04
/04
/13

Filarmonica „George Enescu” deschide marţi, 9 aprilie, ora 19, în Sala Mare a Ateneului Român, seria concertelor organizate cu ocazia Paștelui.

03
/04
/13

Regizorul de film şi muzicianul Hanno Höfer vorbeşte despre întâlnirile lui cu o Românie necivilizată; în rubrica „Cu respect“, a emisiunii Bonton, duminică, de la ora 17.30, pe postul Digi 24.

01
/04
/13

Începând cu data de 15 aprilie 2013, de la ora 10, aproximativ 40.000 de bilete vor fi puse în vânzare pentru Festivalul Internațional George Enescu, pe site-ul www.eventim.ro, prin punctele de vânzare ale Eventim, prin librăriile Humanitas și Cărturești. Prețurile variază între 20 si 80 de lei.