Tânărul virtuoz Daniel Ciobanu, pe scena de la St James’s Piccadilly
https://www.ziarulmetropolis.ro/tanarul-virtuoz-daniel-ciobanu-pe-scena-de-la-st-jamess-piccadilly/

Pianistul Daniel Ciobanu va concerta, în data de 14 august, pe scena Bisericii St James, o foarte frecventată adresă muzicală situată pe celebrul bulevard londonez Piccadilly, în debutul unei serii de recitaluri pe care Institutul Cultural Român din Londra o va organiza aici în următoarele luni în colaborare cu mai mulţi promotori britanici.

Un articol de Liliana Matei|14 august 2015

Daniel Ciobanu, un muzician în plină plină afirmare, remarcabil printr-o tehnică sigură, infuzată de sensibilitate, va prezenta un program cuprinzând lucrări de Benjamin Britten, Frédéric Chopin şi Maurice Ravel.

Concertul său completează consistenta prezență românească pe scenele muzicale ale Londrei din această vară, care continuă cu un concert al violoncelistului Răzvan Suma şi al pianistei Rebeca Omordia în 21 august la aceeaşi St James’s Church Piccadilly şi se încheie cu debutul londonez al tinerei pianiste ieşene Lia Popa, la St Martin-in-the-Fields, în 1 septembrie.

Pianistul Daniel Ciobanu a studiat ca bursier „Constantin Silvestri” la Stewart’s Melville College din Edinburgh după ce a terminat studiile muzicale liceale în oraşul său natal, Piatra Neamţ. În anul 2008, a devenit Tânărul muzician al anului în urma participării la competiţia organizată de Rotary International Club din Edinburgh. În prezent, pianistul studiază la Royal Scottish Academy of Music din Glasgow. De-a lungul anilor de studii, a participat la mai multe cursuri de măiestrie cu profesori vestiţi precum Peter Donohoe sau Murray McLachlan şi a susţinut concerte în Italia, Elveţia, Ungaria şi Statele Unite prin intermediul Fundaţiei „Musica in Amicizia”, coordonată de maestrul Iulian Arcadi Trofin.

Daniel Ciobanu a susţinut concerte în numeroase academii muzicale din lume, precum Salzburg Mozarteum, Accademia Nazionale di Santa Cecilia din Roma sau Musicians’ Institute of Contemporary Music din Los Angeles. Pianistul a câştigat peste 40 de premii întâi la competiţiile naţionale organizate în România, dar şi numeroase premii la competiţii internaţionale din România, Franţa, Italia, Spania şi Marea Britanie. În luna iunie 2014 a fost semifinalist în cadrul prestigioasei Scottish International Piano Competition.

Pentru mai multe detalii, www.icr-london.co.uk.

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

06
/09
/23

În prag de toamnă iubitorii de operă şi operetă sunt invitaţi să se bucure de un eveniment de înaltă ţinută, în care muzica clasică, tradiţia şi eleganţa se îmbină pentru o experienţă unică şi memorabilă: MH Orchestra prezintă, în premieră, concertul de “De la Operă la Operetă”, o fascinată incursiune sonoră printre cele mai îndrăgite arii şi cele mai aplaudate duete, din lucrări ce se joacă cu casa închisă pe scenele din întreaga lume.

04
/09
/23

Care-i faza cu muzica, adolescenții, societatea? La aceste întrebări își propune să răspundă Arhiva de Sunet în noul sezon al podcastului Arhiva de Sunet – Arhiva ZET, derulat alături Asociația Minitremu și Studiourile Ferentari, ce explorează rolul muzicii în viața noilor generații, din perspectiva adolescenților și tinerilor din Timișoara și București

04
/09
/23

În cadrul Seriei Concertelor de la Ateneu are loc azi de la 17:00 al doilea concert al Orchestrei Cameristi della Scala, sub bagheta dirijorului Wilson Hermato, într-o formulă cu trei soliști: violoncelistul Daniel Müller-Schott și doi laureați ai Concursului Internațional George Enescu 2022, violonistul Ștefan Aprodu și pianistul George Todică.