Teatrelli lansează un casting destinat performerilor din Bucureşti, pentru proiectul The Others conceput de artista Ioana Păun
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-lanseaza-un-casting-destinat-performerilor-din-bucuresti-pentru-proiectul-the-others-conceput-de-artista-ioana-paun/

creart/Teatrelli caută trei performeri din Bucureşti pentru un spectacol realizat în parteneriat cu Institutul Goethe din Bucureşti şi Forumul Cultural Austriac, care se înscrie în linia strategică a dezvoltării zonei de teatru-experiment iniţiată de Teatrelli. Intitulat The Others şi conceput de Ioana Păun, spectacolul este o suită de performance-uri 1:1, în care fiecare performer urmează să interacţioneze cu câte un spectator.

Un articol de Petre Ivan|25 august 2022

Proiectul The Others caută trei performeri din București, disponibili pentru trei zile de repetiții și trei zile de reprezentații în perioada 19-25 septembrie 2022, care au experiență în practici de relaționare cu publicul. Aplicațiile se realizează exclusiv online pe platforma https://forms.gle/8gvTKBwMk1j11AoW9.

Sunt solicitate:

  • o probă video pre-înregistrată care se încarcă direct în platforma de înscriere (fiindcă unul dintre performance-uri implică plânsul, proba video presupune acest tip de manifestare emoțională)
  • o scurtă descriere a maxim două proiecte realizate de artiști, care au, într-o formă sau alta, o componentă de interacțiune cu publicul;

Deadline-ul pentru înscriere este 26 august (inclusiv). Rezultatele vor fi anunțate pe 1 septembrie.

The Others este o suită de performance-uri 1:1 (un performer și un spectator) care îşi propune să releve modul în care ne poziționăm în relație cu ceilalți în contexte afective. Ele se petrec în două
locuri și în spațiul public dintre ele: Teatrelli și Institutul Goethe din București, iar actorii selectați vor interacționa cu fiecare persoană din public. Sunt căutaţi artiști care au dezvoltat un interes
special legat de provocările ultimilor ani – imprevizibilitate, volatilitate, pericol, distanțare – și care au abilități de relaționare, empatie, luare de decizii.

Proiectul este conceput de Ioana Păun și a fost prezentat într-o primă variantă în timpul rezidenței regizoarei la MuseumsQuartier din Viena, în 2021. Echipa proiectului este formată din: Ioana Păun (concept), Synne Genzmer (curator, parte din echipa de curatori a celebrului Kunsthalle Vienna timp de cinci ani),  Grig Burloiu (coder și compozitor) şi Biatrice Cozmolici (manager de proiect).

The Others este produs în parteneriat cu creart/Teatrelli, Institutul Goethe din București și Forumul Cultural Austriac și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național. Onorariul acoperă 3 zile de repetiții (19, 20 și 21 Septembrie 2022) și 3 zile de reprezentații (22, 23 și 25 Septembrie 2022).

Despre Ioana Păun
Ioana Păun este regizoare și performance artist. Lucrează și face cercetare artistică la nivel internațional. Proiectele ei au fost susţinute de importante instituţii naționale și internaţionale
precum: Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Theatre les Tanneurs, MNAC, Teatro Luna Chicago, Schauspielhaus Vienna, Teatrul Maghiar din Cluj, Europalia sau Live Art
Development Agency. Temele abordate de artistă se focusează pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme (economice, politice sau de sănătate). Având studii la UNATC Bucureşti şi Goldsmiths Londra, Ioana a fondat Programul de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana a debutat în cinema cu scurtmetrajul ”Emilia Hosu are HIV” care a câștigat premii la festivaluri precum TIFF sau FEKK Ljubljana.

http://ioanapaun.com

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.