teatrelli – theatre, music & more, un nou spaţiu cultural la Piaţa Romană
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrelli-theatre-music-more-un-nou-spatiu-cultural-la-piata-romana/

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană.

Un articol de Andrada Văsii|25 noiembrie 2013

Creart – Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti a inaugurat sala de spectacole „teatrelli – theatre, music & more”, în centrul Capitalei, în Piaţa Alexandru Lahovari nr. 7, la câţiva paşi de Piaţa Romană. Bucureştenii vor putea asista în fiecare joi, vineri şi sâmbătă, la spectacole de teatru, muzică şi dans.

teatrelli

Joi, 21 noiembrie. Cele 74 de locuri din „teatrelli“ au fost ocupate pentru prima oară. Pe scenă au urcat Damian Drăghici și Orchestra Interbelic, care au testat din plin instalaţia de sunet, printr-un concert cu parfum de odinioară, un omagiu emoţionant, adus marilor maeştri lăutari.

Prin proiecţii video, cu fotografii rare din arhiva TVR, spectatorii şi i-au putut aminti pe pionierii muzicii lăutăreşti, portretizaţi chiar de melodiile lor: Grigoraș Dinicu, Titi Niculescu, Nicolae Buică, Fănică Luca, Maria Tănase, Marcel Budală, Toni Iordache, Barbu Lăutaru, Fărâmiță Lambru, Dona Siminică, Romica Puceanu. Apoi, cântăreaţa Maria Răducanu interpretat două melodii din repertoriul Mariei Tănase.

teatrelli

Damian Drăghici, pe scenă la „teatrelli – theatre, music & more”

Spaţiul de la „teatrelli“ are o foarte bună acustică, lucru confirmat şi de concertul de vineri, 22 noiembrie, atunci când pe scenă a urcat Nicu Alifantis, care şi-a sărbătorit alături de public 40 de ani de activitate artistică, prin concertul „ALI- fantis și cei 40 de coţi”.

Recitalul a debutat cu melodia „Emoție de toamnă”, pe versurile lui Nichita Stănescu, şi a continuat cu piese de pe cel mai recent album al său, „Mozaic”.

Teatrelli-CreArT-Nicu-Alifantis-FotoAV-FullHD-2

Nicu Alifantis şi cele 5 chitare ale lui

Sâmbătă, pe 23 noiembrie, a fost rândul teatrului să capteze toată atenţia publicului. La teatrelli s-a jucat spectacolul „7 zile din viața lui Simon Labrosse”, în regia lui Dan Tudor, cu Dan Tudor, Mihaela Teleoacă și Marius Drogeanu, o „comedie tristă“ despre singurătate.

Spaţiul dedicat spectatorilor poate fi modificat în funcţie de eveniment. Fotoliile pot fi aranjate în jurul meselor rotunde sau pot fi aliniate pe rânduri, ca într-o sală obişnuită. Fotoliile sunt confortabile, iar atmosfera foarte intimă. Publicul poate comanda băuturi de la bar, iar în timpul spectacolelor, fumatul este interzis.

La inaugurare au participat personalităţi din mediul politic şi cultural, printre acestea numărându-se actriţa Rodica Mandache, George Ivaşcu, directorul Teatrului Metropolis din Bucureşti, Sorin Oprescu, primarul Capitalei.

Ce este Creart

Creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție este un serviciu public al Primăriei Municipiului București, fiind succesorul Centrului de Conservare şi Valorificare a Tradiţiei şi Creaţiei Populare, înființat în 1957.

Creart are misiunea de a răspunde nevoilor culturale comunitare prin oferirea de produse și servicii culturale diverse: festivaluri naționale și internaționale, spectacole, concursuri, expoziții, târguri, seminarii, concursuri de educație civică, ateliere de creație cultural-artistică.

Activitatea instituției este centrată pe promovarea valorilor naționale și stimulează creativitatea în toate genurile culturale.

INFO

Biletele vor putea fi achiziţionate de la sediul Creart din Piaţa Alexandru Lahovari, nr. 7 sau online, prin rețeaua Myticket.ro.

Cum ajungeţi la teatrelli

Metrou: Staţia Piaţa Romană
Autobuz: Staţia Piaţa Romană
300, 301, 131, 385, 126, 226, 168, 368, 783,
331,133, 79, 86
Troleibuz: Staţia Virgil Madgearu

Programul spectacolelor din lunile noiembrie – decembrie 2013

Joi, 28 noiembrie

Recital Jazz – „Autumn Serenade” – Cristian Soleanu Trio – invitată Nadia Trohin

Vineri, 29 noiembrie

„Confesiuni despre viață și artă“, cu Radu Beligan

Sâmbătă, 30 noiembrie

Recital Jazz – „Handmade Blues” – Duo Vali „Sir Blues” Răcilă și Raul Kusak

Joi, 5 decembrie

Piesa de teatru – „Rendez-vous” de Tudor Mușatescu. Cu: Rodica Popescu Bitănescu

Vineri, 6 decembrie

Recital Jazz – Puiu Pascu Trio – invitată Nora Tasi

Sâmbătă, 7 decembrie

Reprezentație balet – BaRock – cu Răzvan Mazilu

Joi, 12 decembrie

Recital Jazz și colinde – ”Santa Claus is coming to town” – Irina Sârbu & Band

Vineri, 13 decembrie

Recital Jazz – Irina Popa & The Sinners in Concert

Sâmbătă, 14 decembrie

Recital Nicu Alifantis

Program casă de bilete:

Luni – închis; Marţi – 10.00 – 17.00; Miercuri – 10.00 – 17.00; Joi – 16.00 – 20.00; Vineri – 16.00 – 20.00 Sâmbătă 16.00 – 20.00; Duminică – închis

Foto din teatrelli – site oficial Creart – Aurel Vîrlan

26
/05
/14

Baletul e scump, spune povești siropoase și se adresează mai mult fetelor. Sunt câteva dintre miturile care ne țin departe de sala de spectacol. Corina Dumitrescu, de 20 de ani prim-solistă a Operei Naționale București, ne spune cum stau lucrurile în realitate.

26
/05
/14

După aproape 3 săptămâni de festival, EUROPAfest s-a încheiat pe 24 mai 2014 cu concertul de Gală aducându-i pe scena Teatrului Odeon pe cei mai buni muzicieni din cele două concursuri Bucharest International Jazz Competition şi Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti" desfăşurate în cadrul festivalului în perioada 17-24 mai 2014.

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

20
/05
/14

Ovidiu Chihaia compune muzică de la vârsta de 16 ani, de când s-a apucat să studieze chitara, instrumentul preferat al liceenilor din toate timpurile. A cântat în multe trupe de punk, iar din 2008 a început să compună muzică pentru spectacole de teatru multimedia: „C'est pas une chanson d'amour“, „Pescarul și sufletul său“ și „Pescărușul. Ultimul Act“.

19
/05
/14

Angela Gheorghiu va apărea pe coperta numărului din iunie al prestigioasei reviste britanice Gramophone, fiind inclusă în rândul celor 25 de personalităţi mondiale care au avut un rol decisiv în promovarea şi dezvoltarea muzicii clasice pe plan internaţional, relatează biroul de presă al sopranei.

19
/05
/14

În prag de vacanţă, ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO vă invită la o incursiune în atmosfera plină de farmec a Italiei, graţie Simfoniei nr. 4 - „Italiana”, lucrare semnată de Felix Mendelssohn / vineri, 23 mai (19.00), la Sala Radio

15
/05
/14

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

14
/05
/14

În Univers, orice organism crește necontenit pînă apare anticorpul său. Totul apare dintr-o nevoie și cu un rost, nimic nu este întâmplător. E frumos să te poți considera muzician, artist, mai ales de jazz, de blues, de rock sau de world music… Da, prin așa ceva devii interesant pentru toți ceilalți. Ești diferit și te simți mai special. Așa și este, suntem diferiți, prin frazare, prin aspirații, talent, disponibilitate și asumarea pumnului primit tocmai de la cei pentru care ne dăruim și jucăm acest rol.

14
/05
/14

În ultima zi a acestei luni, sâmbătă 31 mai, pe scena Ateneului Român, maestrul Gheorghe Zamfir va fi sărbătorit în cadrul galei aniversare Zamfir – 50 de ani pe scenă. Spectacolul aniversar va aduce la Ateneul Român 150 de artişti, printre aceştia numărându-se actorul Dan Puric, violonistul Eugen Sârbu, interpretul Grigore Leşe, taragonsitul Dumitru Fărcaş, […]