Teatrul Bolshoi, 250 de ani de excelență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bolshoi-250-de-ani-de-excelenta/

Centrul Cultural Rus din Bucureşti şi Asociaţia SmartArt îi invită pe iubitorii operei şi baletului să sărbatorească prin muzică cei 250 de ani de excelenţă ai Teatrului Bolshoi din Moscova. Evenimentul aniversar – un recital extraordinar de arii şi lieduri ruseşti – va avea loc miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, la sediul Centrului Cultural Rus.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2016

își are simbolurile sale. Melancolia sufletului slav, adunată în esența vocilor și maiestuoasa armonie în mișcare a trupului omenesc, opera și baletul, poartă în limba rusă de 250 de ani un singur nume: Teatrul Bolshoi.

Vocile românești vor celebra muzica rusească și vor dovedi că profesionalismul este puntea autentică menită să unească pe artiștii de pretutindeni.

Ceaikovski va fi pentru o seară țarul muzicii, căci vor răsuna în decorul distins al Centrului Cultural Rus arii din operele maestrului, interpretate de artiști lirici ai scenelor bucureștene precum soprana Mădălina Constantin, mezzo-sopranele Adina Secobeanu, Angela Solcan și Andreea Achilov precum și tenorul Narcis Brebeanu și baritonii Alexandru Constantin și Marius Nine.

Liedurile celebre din repertoriul clasic si romanțele rusești vor întregi atmosfera de sărbătoare artistică. Pianista Crimhilda Cristescu va ține companie muzicală vocilor sus amintite.

Foto: Teatrul Bolșoi – facebook

15
/12
/21

Miercuri, 22 decembrie, de la ora 19.00, ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO și CORUL ACADEMIC RADIO vă invită la un concert de Crăciun, derulat la SALA RADIO sub bagheta dirijorului JÓZSEF HORVÁTH.

10
/12
/21

Festivalul SoNoRo a aniversat retroactiv 15 ani de existență, împliniți anul trecut, în 2020. Din cauza restricțiilor cunoscute, concertul programat la Carnegie Hall a fost reprogramat anul acesta, la începutul lunii decembrie, susținut și în contextul Zilei Naționale a României.

03
/12
/21

La 100 de ani de la momentul istoric, în care George Enescu a dirijat „Lohengrin” la Opera Națională București, în seara de 8 decembrie 2021, va avea loc principalul eveniment al stagiunii „Opera 100”: premiera cu „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui Silviu Purcărete, scenografia Dragoş Buhagiar, conducerea muzicală Tiberiu Soare, ce va avea trei reprezentații: pe 8, 10 și 12 decembrie, ora 18:30.

02
/12
/21

Mâine, 3 decembrie 2021, de la ora 17:00, se deschide CLASSICAL CHRISTMAS MARKET, primul Târg de Crăciun în aer liber din România, care va aduce în prim plan muzica clasică a sărbătorilor de iarnă. Poziționat pe Esplanada Operei Naționale București (Bulevardul Mihail Kogălniceanu 70-72), CLASSICAL CHRISTMAS MARKET va fi deschis publicului în perioada 3 – 31 decembrie, între orele 10.00 și 21.00.

02
/12
/21

Orchestra Română de Tineret dirijată de Gabriel Bebeşelea semnează primul eveniment cultural românesc de anvergură de la Expo 2020 Dubai, solişti fiind laureaţii Concursului Internaţional “George Enescu” 2021, violonistul Valentin Şerban şi violoncelistul Ştefan Cazacu. Concertul va avea loc în onoarea Zilei Naţionale a României pe scena Millenium Amphitheater din cadrul Expoziţiei Mondiale Dubai 2020, fiind programat în seara de 6 decembrie, de la ora 18. În data de 7 decembrie, formaţii camerale din cadrul Orchestrei Române de Tineret vor susţine micro-recitaluri în pavilionul României la Expo 2020.

02
/12
/21

Evenimentul Gheorghe Zamfir - 80 invită publicul din România la o întâlnire inedită cu legendarul naist Gheorghe Zamfir, în trei concerte ce vor avea loc între 9 şi 11 decembrie la Găeşti – localitatea natală a artistului – pe 9 decembrie, de la ora 19, la Casa de cultură, la Târgovişte, pe 10 decembrie, de la ora 19, la Sala Independenţa, şi la Bucureşti pe 11 decembrie, de la ora 19, la Sala Radio.

30
/11
/21

Opera Națională București prezintă pe 1 decembrie, ora 18:30, în Foaierul Galben spectacolul dedicat Zilei Naționale a României. În programul serii se vor regăsi un recital de piese românești în interpretarea soliștilor acompaniați de pian și „Dixtuorul pentru suflători în re major op. 14” de George Enescu în interpretarea ansamblului de suflători al Operei Naționale București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Conceptul regizoral poartă semnătura Claudiei Machedon.

29
/11
/21

„Muzică clasică așa cum nu ați mai ascultat până acum, dedicată sută la sută regelui instrumentelor: pianul, în toate ipostazele sale, de la clasic, la modern și jazz” – este invitația pe care Festivalul Hoinar 2021 o lansează publicului între 2 și 14 decembrie, la Brașov și la București.