Sibiu Jazz Competition 2021, o emulație născută din pasiunea pentru muzică
https://www.ziarulmetropolis.ro/sibiu-jazz-competition-2021-o-emulatie-nascuta-din-pasiunea-pentru-muzica/

Jazzul va fi din nou prezent în inima publicului român şi internaţional, pe 03 – 04 decembrie, la Sibiu, când artişti tineri extrem de talentaţi îşi vor da măsura propriei valori, aducând, în primul rând pe scenă, pasiunea pentru muzică.

Un articol de Petre Ivan|1 decembrie 2021

Timp de 2 zile (03-04 decembrie) jazzul va fi disputat artistic și în final revendicat de acea formație care va putea să exprime cel mai convingător acest nobil sentiment care, împreună cu talentul, deschid calea orginalității în artă. În muzică acest lucru se simte dincolo de observația unei tehnici executate avant la lettre.

”Această muzică și acest sentiment sunt cele care motivează artistul să se desăvârșească, să caute neîncetat calea spre originalitate. Fără concurență nu putem evolua în direcția dorită de noi, indiferent de talentul nostru înnăscut. Dincolo de tehnică, care se impune de la sine ca o garanție a profesionalismului și implicit a excelenței, muzica prespune dragoste și pasiune. Sibiu Jazz Competition le reunește pe toate la un loc, oferind șansa unei veritabile emulații”, explică Simona Maxim, directorul Sibiu Jazz Festival & Competition.

Competitia va debuta vineri, 3 decembrie, la orele 19:00, la Sala Thalia, cu un set up format din Andreea Lupascu, 7th SENSE și Power Vibes cu farmecul bogat al muzicii jazz, continuând sâmbătă, 4 decembrie, povestea muzicală cu Ioana & Dan, Quartal Formation și Radu Vâlcu Quintet. Seara se încheie cu Gala de Premiere ce va ridica pasiunea pentru muzică la rang de excelență.

Sibiu Jazz Competition este cel mai important concurs de jazz și muzică improvizată din România, încă din 1979. Importanța sa este dată de cultivarea unei comunități de jazz și a tinerelor vlăstare care s-au remarcat în acest gen muzical, deschizând calea unui segment educat în spirit de jazz cu o pasiune profundă pentru muzică.

Biletele s-au pus in vanzare pe iabilet.ro. Evenimentul va putea fi urmarit pe pagina de Facebook a festivalului, sibiujazz.eu și jazzfeel.it.

Sibiu Jazz Competition 2021 este un eveniment realizat cu sprijinul: Casa de Cultură a Studenților Sibiu, Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu și Consiliul Județean Sibiu.

13
/03
/24

Gabriel Bebeșelea, unul dintre cei mai bine cotați dirijori români peste hotare, aplaudat în prestigioase săli de concerte ale lumii, ca Auditorium-ul din Barcelona, Musikverein – Viena sau Sala Ceaikovski – Moscova, apreciatul violonist Alexandru Tomescu și vioara Stradivarius Elder-Voicu pe care are privilegiul de a interpreta, și un program dedicat integral lui Mozart definesc un eveniment de neratat la Sala Radio.

28
/02
/24

Primăvara sosește la Sala Radio cu abonamente și bilete pentru ultimele 3 luni ale stagiunii cu numărul 95 pe scena Radio România! Abonamentele pentru perioada aprilie - iunie 2024 vor fi disponibile la vânzare în perioada 28 februarie – 5 martie 2024. Biletele individuale vor fi puse în vânzare începând din data de miercuri, 6 martie 2024.

28
/02
/24

“Mamma Mia!”, cel mai faimos musical din România, revine weekend-ul acesta pe scena Sălii Palatului din Capitală, într-o nouă reprezentație de zile mari, asta după ce în ultimii cinci ani spectacolul a fost văzut de peste 80.000 de români. Până acum producția a avut nu mai puțin de 33 de reprezentanții în țara noastră, în nouă orașe, dintre care doar 20 în București, unde fiecare spectacol a fost sold-out de fiecare dată.

27
/02
/24

Prima zi a primăverii aduce pe scena Sălii Radio un mărțișor muzical ! Vineri, 1 martie 2024 (de la 19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va interpreta Simfonia nr. 1 - Simfonia primăverii, semnată de ROBERT SCHUMANN, un tablou muzical al anotimpului revenirii la viață.

27
/02
/24

Turneul SoNoRo Conac ajunge în 2024 la ediția a XII-a, intitulată „L’heure bleue” – un titlu inspirat de acel interval de timp în care finalul de zi se pregătește să facă loc înserării, apoi nopții. „Ora albastră” va fi – din perspectiva SoNoRo – un spațiu de visare și un răstimp în care muzica se materializează, trece dincolo de contururi și prinde viață în mod desăvârșit, în unele dintre cele mai frumoase edificii din țara noastră.