Teatrul Bolshoi, 250 de ani de excelență
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-bolshoi-250-de-ani-de-excelenta/

Centrul Cultural Rus din Bucureşti şi Asociaţia SmartArt îi invită pe iubitorii operei şi baletului să sărbatorească prin muzică cei 250 de ani de excelenţă ai Teatrului Bolshoi din Moscova. Evenimentul aniversar – un recital extraordinar de arii şi lieduri ruseşti – va avea loc miercuri, 23 martie, de la ora 19.00, la sediul Centrului Cultural Rus.

Un articol de Petre Ivan|12 februarie 2016

își are simbolurile sale. Melancolia sufletului slav, adunată în esența vocilor și maiestuoasa armonie în mișcare a trupului omenesc, opera și baletul, poartă în limba rusă de 250 de ani un singur nume: Teatrul Bolshoi.

Vocile românești vor celebra muzica rusească și vor dovedi că profesionalismul este puntea autentică menită să unească pe artiștii de pretutindeni.

Ceaikovski va fi pentru o seară țarul muzicii, căci vor răsuna în decorul distins al Centrului Cultural Rus arii din operele maestrului, interpretate de artiști lirici ai scenelor bucureștene precum soprana Mădălina Constantin, mezzo-sopranele Adina Secobeanu, Angela Solcan și Andreea Achilov precum și tenorul Narcis Brebeanu și baritonii Alexandru Constantin și Marius Nine.

Liedurile celebre din repertoriul clasic si romanțele rusești vor întregi atmosfera de sărbătoare artistică. Pianista Crimhilda Cristescu va ține companie muzicală vocilor sus amintite.

Foto: Teatrul Bolșoi – facebook

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești