Teatrul de Balet Sibiu organizează în luna aprilie șase spectacole la matineu
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-de-balet-sibiu-organizeaza-in-luna-aprilie-sase-spectacole-la-matineu/

Teatrul de Balet Sibiu prezintă pe 3, 4 şi 5 aprilie 2023, de la ora 11:00 şi de la ora 13:00, la matineu, spectacolul de dans spaniol „În numele bucuriei”, coregrafia Angel Martinez Sanchez.

Un articol de Petre Ivan|20 martie 2023

„În numele bucuriei” este un spectacol de dans tradițional spaniol, inspirat din genul zarzuelei, în care alternează momente muzicale din folclorul spaniol și momente de operetă, făcând publicul părtaș la o mare celebrare a bucuriei vieții. Spectacolul a avut premiera la Teatrul de Balet Sibiu în anul 2019, în cadrul programului „Geneza”, program dedicat tinerilor coregrafi aflați la debut, fiind până astăzi unul dintre cele mai apreciate spectacole create de un tânăr coregraf la Teatrul de Balet Sibiu. Din totalul de 2874 bilete puse în vânzare, 1999 au fost cumpărate deja de elevii școlilor și liceelor din Sibiu. Biletele pot fi cumpărate online, de pe site-ul Teatrului de Balet Sibiu, de pe site-ul Kompostor.ro sau de la sediul administrativ al instituției.

Ángel Martínez Sánchez a dansat la Teatrul de Balet Sibiu în perioada 2017 – 2020, iar în prezent este balerin la Opera Națională Atena, Grecia. Este originar din Albacete (Spania), unde a descoperit baletul, la vârsta de 17 ani. A absolvit Conservatorul de Dans „Mariemmaˮ din Madrid. În 2018, a creat prima coregrafie pentru Teatrul de Balet Sibiu, intutulată „Chinulˮ, o reflecție despre inegalitate socială și speranță, pe muzica lui Astor Piazzolla. În același an, a creat un pas-de-deux numit „Te iubesc pentru că te iubescˮ, pentru cea de-a XXVIII-a ediție a Concursului Internațional de Balet de la Varna (Bulgaria). Spectacolul „În numele bucuriei”, creat în 2019 în cadrul programului „Geneza” și prezentat publicului în Piața Mare din Sibiu, este alcătuit dintr-o serie de zarzuele, gen lirico-dramatic tradiţional spaniol.

„La Teatrul de Balet Sibiu pregătim în fiecare an un program de matinee dedicate publicului tânăr, elevii de școală generală și liceu. După „La fille mal gardée”, în 2022 cu opt reprezentații și „Spărgătorul de nuci” și „Albă ca Zăpada” fiecare cu câte o reprezentație în decembrie 2022 și alte trei reprezentații în ianuarie 2023, în această primăvară în oferta de matinee pentru elevi am inclus un titlu nou, care s-a bucurat de foarte mult succes în rândul publicului, de această dată nu un spectacol de balet clasic, ci o coregrafie de dans spaniol creată de un foarte tânăr, dar foarte talentat fost dansator al trupei noastre.” Ovidiu Dragoman, director Teatrul de Balet Sibiu – Casa de Cultură a Municipiului Sibiu

ÎN NUMELE BUCURIEI
Dans spaniol
Matineu de balet

Coregrafia: Ángel Martínez Sánchez
Muzica: Zarzuele (Gerónimo Giménez, Reveriano Soutullo și Juan Vert, Amadeo Vives, Federico Chueca și Manuel Fernández Caballero) și compoziții la chitară de Francisco Tárrega
Costume: Rodica Kabdebo
Distribuție: Alba Fernandez, Ayaka Nagai, Ludovica Tontodonati, Maria Trabalon, Sara Zanzon, Gabriela Checo, Tereza Dragomir, Candela Nieto, Camille Texier, Michaela Gobas / Marta Parise, Kenichi Murata, Guido Sarnataro, Mattia Longhitano, Manuel Sanchez, Henrique Ferreira, Nathaniel Lillington, Johan Mancebo, Miquel Teixeira

26
/04
/24

Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță programul de spectacole pentru luna mai. Unul dintre evenimentele importante ale lunii este premiera spectacolului de dans contemporan Memetics, în coregrafia lui Sergiu Diță, urmată de trei producții CNDB – BLOT, Bodies on The Line, Patosfera și de Miercurea Lejeră, un proiect care prezintă pe scenă idei unice și irepetabile într-o formă performativă.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.