Teatrul Evreiesc de Stat comemorează 80 de ani de la tragedia pasagerilor de pe vasul Struma
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-evreiesc-de-stat-comemoreaza-80-de-ani-de-la-tragedia-pasagerilor-de-pe-vasul-struma/

Teatrul Evreiesc de Stat vă invită miercuri, 23 februarie, de la ora 18.00, la un eveniment cultural organizat în parteneriat cu Antena Group: comemorarea a 80 de ani de la tragedia pasagerilor de pe vasul Struma.

Un articol de Liliana Matei|22 februarie 2022

Acest moment al istoriei noastre recente este mai puțin cunoscut, mai ales în rândul tinerilor. De aceea, evenimentul organizat de TES se doreste a fi unul cultural-educativ, o altfel de lecție de istorie, prezentată interactiv.

În cadrul evenimentului, Teatrul Evreiesc de Stat și Antena Group vor prezenta fragmente din filmul documentar „Struma”, realizat de Radu Bartolomeu Gabrea și Stelian Tanase. Filmul este o producție Antena-Group și Intact Advertising – Newspaper, FM Radio, Magazine, TV Advertisement.

„Considerăm ca realizarea unui astfel de eveniment, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, este extrem de importantă, mai ales în contextul socio-cultural actual, ca un reper al unor acțiuni educative pentru susținerea diversității culturale și rasiale, un sprijin real în lupta împotriva discriminării de orice fel” este mesajul Teatrului Evreiesc de Stat.

Intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile, cu rezervare prealabilă la numărul de telefon 0743.215.998.

27
/05
/22

Premiera oficială a spectacolului „Cancún” de Jordi Galceran, în traducerea Luminiței Voina-Răuț, cea mai recentă montare a regizorului Felix Alexa. Va avea loc vineri, 3 iunie, și sâmbătă, 4 iunie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

27
/05
/22

Marți 12 aprilie 2022, ora 12.12, a avut loc lansarea Antologiei lirice „Orașul. Amintire și uitare” (Editura Neuma) a Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor, la Muzeul Național al Literaturii Române din București.

25
/05
/22

Începând cu acest an, MiniCloud, ediția pentru copii și adolescenți a Festivalului de Teatru Independent UNDERCLOUD, aflat la cea de-a XV-a ediție, capătă amploare și își deschide porțile zilnic pentru zeci de copii, în perioada 13–19 iunie, în București, pe Calea Griviței.

25
/05
/22

Mult-așteptata premieră a spectacolului „Richard al III-lea” după William Shakespeare, în regia lui László Bocsárdi, cu Sorin Leoveanu în rolul principal, va avea loc la finalul celei de a XIII-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare de la Craiova, fiind o coproducție a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova și a Festivalului Internațional Shakespeare.

25
/05
/22

În această primăvară se aniversează 31 ani de la înfiinţarea a trei instituții de teatru... Teatrul Masca, Teatrul Excelsior și Teatrul Urmuz.... actualul Teatrul Metropolis.

25
/05
/22

La doar un an de la redeschiderea cinematografelor din țară (post pandemie), lanțul de cinematografe Cineplexx face anunțul primei investiții importante: First Class Cinema – serviciul premium de la Cineplexx Băneasa. Deschisă publicului cinefil din 25 mai, locația VIP reprezintă o reconfirmare a angajamentului pe care compania și l-a luat pentru dezvoltarea industriei naționale și menținerea experienței de cinema în topul preferințelor românilor.

25
/05
/22

Leo Hussain, dirijor-principal invitat al Filarmonicii „George Enescu”, rămâne la pupitrul Orchestrei simfonice a Filarmonicii „George Enescu” , în zilele de joi și vineri, 2 și 3 iunie 2022.