Teatrul Evreiesc de Stat, „salvat” prin umor
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-evreiesc-de-stat-salvat-prin-umor/

„E o căldură aici de îngheaţă apa/Să vezi cum e în teatru”, a fost una dintre replicile care s-au auzit luni, în faţa Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Aproximativ 100 de persoane au asistat la „Mazl Tov… and justice for all” – eveniment organizat pentru susţinerea instituţiei culturale – alături de actori, ignorând frigul, şi bucurându-se din plin de spectacol.

Un articol de Petre Ivan|11 februarie 2014

„E o căldură aici de îngheaţă apa/Să vezi cum e în teatru”, a fost una dintre replicile care s-au auzit luni, în faţa Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti. Aproximativ 100 de persoane au asistat la „Mazl Tov… and justice for all” – eveniment organizat pentru susţinerea instituţiei culturale – alături de actori, ignorând frigul, şi bucurându-se din plin de spectacol.

Luni, de la ora 18.00, în faţa Teatrului Evreiesc de Stat din Capitală s-au strâns, cu mic cu mare, persoane dornice să urmărească un spectacol în aer liber şi să contribuie, pe cât posibil, la mediatizarea problemelor cu care se confruntă instituţia, notează Mediafax.

Muzica şi dansul au fost elementele de bază în spectacolul susţinut în faţa teatrului, iar jocul actoricesc i-a făcut pe cei prezenţi să ignore frigul de afară, să se bucure alături de artişti şi să aplaude.

Glume de-a dreptul înduioşătoare au „condimentat” spectacolul şi au adus zâmbete pe buzele spectatorilor.

Teatrul Evreiesc de Stat

Nu au lipsit nici replicile care au făcut, subtil, trimitere la situaţia în care se află teatrul: „E o căldură aici de îngheaţă apa/ Să vezi cum e în teatru”.

Preţ de mai bine de o oră, spectatorii au gustat umorul evreiesc şi s-au lăsat cuceriţi de cântecele tradiţionale pline de voioşie.

În plus, actorii au coborât de pe scena improvizată în faţa clădirii teatrului şi i-au invitat pe cei prezenţi la dans.

La finalul spectacolului, Maia Morgenstern a precizat că vor juca din nou în teatru de îndată ce se va rezolva situaţia clădirii avariate.

Teatrul Evreiesc de Stat

Maia Morgenstern, directorul Teatrului Evreiesc de Stat

O bucată de 80 de metri pătraţi din acoperişul Teatrului Evreiesc de Stat s-a desprins, pe 25 ianuarie, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, pompierii intervenind atunci timp de câteva ore pentru remedierea situaţiei.

Foto cu Teatrul Evreiesc de Stat şi Maia Morgenstern – wikipedia, facebook, Teatrul Evreiesc de Stat

17
/08
/17

Zilnic, până în data de 2 septembrie, organizatorii Galei HOP 2017 vă invită să-i cunoaşteţi pe concurenții din acest an, urmărindu-le clipurile de prezentare, fişa profesională şi galeria foto realizată de Adi Bulboacă.

17
/08
/17

Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică Bucureşti, împreună cu Academia de Teatru şi Film „Athanor” din Passau – Germania prezintă proiectul pilot „Întâlniri Teatrale la Sulina”, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie 2017.

16
/08
/17

Actrița Cristina Flutur joacă personajul Alice în lungmetrajul „Grain”, o coproducție Turcia-Germania-Franța-Suedia, selectat în competiția oficială la Festivalul de Film de la Sarajevo, cel mai important eveniment de gen din Europa de Sud-Est. Filmul „Grain” este regizat de regizorul turc Semih Kaplanoglu, câștigătorul Ursului de Aur la a 60-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin.

15
/08
/17

Într-o zi de 15 august (1769) se năştea, la Ajaccio, în Corsica, Napoleon Bonaparte, lider politic si militar al Franţei, unul dintre cei mai buni conducători militari din istorie. 55 de ani mai devreme, la Constantinopol, în ziua în care creştinii sărbătoreau “Adormirea Maicii Domnului”, Constantin Brâncoveanu, împreună cu cei patru fii şi ginerele său, Enache Văcărescu, erau decapitaţi. Trupurile lor au fost aruncate în apele Bosforului, iar capetele, înfipte în prăjini, au stat trei zile la poarta Seraiului.

14
/08
/17

Cartea „Țara Vinului” (traducere din chineză de Luminița Bălan) a fost publicată la editura Humanitas Fiction în anul 2014.

14
/08
/17

Din clipa în care trece pragul grădiniței, copilăria fericită a micului Grégoire se transformă într-un adevărat coșmar. Chestiile sforăitoare cu care îl pisează educatorii și profesorii nu-i intră în cap orice-ar face, colegii își bat joc de el, iar părinții îl cicălesc și-l ceartă fără încetare.

14
/08
/17

În urmă cu mai bine de două decenii, într-o zi de 14 august (1996), la reşedinţa sa din La Neuville-sur-Essonne, în apropiere de Paris, se stingea din viaţă Sergiu Celibidache, personalitate marcantă și controversată a secolului trecut, unul din cei mai de seamă dirijori ai lumii.