Teatrul itinerant Ţăndărică “se mută” în Parcul Herăstrău
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-itinerant-tandarica-se-muta-in-parcul-herastrau/

Teatrul Țăndărică continuă Stagiunea de Vară “Teatru, stradă şi copil” în Parcul Herastrău unde, începând cu 26 iunie, minunatele poveşti îşi aşteaptă spectatorii.

Un articol de Petre Ivan|24 iunie 2015

„Fă ceva diferit! Ia un copil şi du-l azi la teatru!” este motto-ul „Stagiunii de Vară”, care a început din 22 mai și se va desfășura până în 20 septembrie 2015 și este o celebrare a tuturor artelor care înfrumuseţează copilăria.

Scopul „Stagiunii de Vară” este acela de a facilita accesul copiilor la spectacole, motiv pentru care Teatrul Itinerant Țăndărică se va afla, pe toată perioada verii, în cele mai importante parcuri din București.

Așadar, începând din 26 iunie și până în 19 iulie se vor juca spectacole de teatru în Parcul Herăstrău (Intrarea principală din Piața Charles de Gaulle).

Mai mult, pe toată perioada Stagiunii de vară, printr-un parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, câte 50 de copii din familii defavorizate și centre de plasament vor beneficia de intrare gratuită la fiecare reprezentație de la Teatrul Itinerant.

PROGRAM 26 IUNIE – 5 IULIE

VINERI, 26.06

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

3+; 70 min

SÂMBĂTĂ, 27.06

orele 10 și 12  – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

MOTANUL ÎNCĂLȚAT

adaptare de Cristian Pepino dupã Charles Perrault, 3+; 55 min

DUMINICĂ, 28.06

orele 10 și 12  – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

PINOCCHIO

după Carlo Collodi, 3+, 50 min

MARȚI, 30.06

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

PUNGUȚA CU DOI BANI

adaptare după Ion Creangă, 3+, 60 min

FESTIVALUL INTERNAȚIONAL „Teatru, stradă și copil”, ediția a 4-a

MIERCURI, 01.07

Ora 11  – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

SURPRIZE LA EXCELSIOR

Spectacol al Teatrului EXCELSIOR, București

5+, 70 min

Ora 19 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CRINA & CO IN A FUNNY SHOWteatrul

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

spectacol pentru adulți, 50 min

JOI, 02.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

AVENTURI CU BUNICUȚA JULIETA ȘI PRIETENII EI

Proiect independent – Crina Zvoboda – București

3+, 45 min

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CINE EȘTI TU?

VINERI, 03.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

DIN TURN

Spectacol Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

ora 20 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PUNGUȚA DE DOI BANI

Proiect independent Compania Qui Peut – București

spectacol pentru adulți, 50 min

SÂMBĂTĂ, 04.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

 DIN TURN

Spectacol al Small Theatre Company – Vidin, Bulgaria, 3+, 45 min

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

CINE EȘTI TU?

spectacol al Teatrului Țăndărică – București,

adaptare după motive din basmul “Pisicuța indisciplinată” de L. Bjelisey, 2+, 40 min

ora 18 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

PLAY SHAKESPEARE

spectacol al Teatrului Țăndărică – București

adaptare liberă după piesele lui William Shakespeare, spectacol pentru adulți, 55 min

DUMINICĂ, 05.07

ora 11 – Teatrul Itinerant Țăndărică – Parcul Herăstrău

PUPĂZA DIN TEI de Ion Creangă

Proiect independent Compania Muschetarii – București

3+, 50 min

ora 12 – Anima Studio de Teatru și Artă Contemporană

RIDICHEA URIAȘĂ

spectacol al Teatrul Țăndărică, București

3+, 50 min

Rezervările se pot face ONLINE sau telefonic la 021.315.23.77.

www.teatrultandarica.ro

Foto: Teatrul itinerant Ţăndărică – teatrultandarica.ro

20
/11
/15

Al șaptelea episod din sezonul al cincilea al serialului "Homeland", care se inspiră cu regularitate din realitate, de la războiul din Afganistan la ascensiunea grupării Statul Islamic, începe cu un mesaj pe fond negru: "În urma evenimentelor de la Paris, vă amintim că 'Homeland' conține elemente care pot tulbura spectatorii. Cele mai sincere condoleanțe tuturor celor afectați de atacuri", scrie la începutul genericului.

20
/11
/15

Atentatele teroriste de la Paris au transformat "La Marseillaise", poate cel mai cunoscut şi admirat imn din lume, într-un imn al solidarităţii lumii civilizate împotriva terorismului. Marseieza a fost intonată de un înteg stadion, zilele trecute, la meciul amical Anglia - Franţa, de pe Wembley, şi va fi cântat înaintea tuturor meciurilor din prima ligă engleză din acest weekend. În Premier League evoluează un număr de 72 de jucători francezi.

20
/11
/15

Conducerea Teatrului Evreiesc de Stat anunţă că anul viitor va organiza, pentru prima dată în România, Festivalul Internaţional de Teatru Idiş. Pe lângă acest festival, vor mai fi organizate şi alte evenimente speciale menite să prezinte publicului larg teatrul şi cultura idiş (expoziţii, prelegeri, spectacole-lectură, lansări de carte).

20
/11
/15

În această seară, de la ora 19.30, la Sala George Constantin, premiera oficială a spectacolului Trei nopţi cu Madox de Matei Vişniec, în regia lui Mihai Lungeanu. Scenografia este realizată de Luana Drăgoiescu şi muzica originală este semnată de Pedro Negrescu. Reprezentaţia din această seară se va desfăşura în prezenţa extraordinară a autorului.

20
/11
/15

Cu prilejul conferinței de toamnă a rețelei internaționale Opera Europa care se desfășoară la București în perioada 18 - 21 noiembrie 2015, pe scena Operei Naționale București va avea loc, pe 20 noiembrie, premiera spectacolului ,,Oedipe” de George Enescu, în regia Valentinei Carrasco.

19
/11
/15

De ce Sinaia are, de fapt, trei gări? Ce îl leagă pe Yehudi Menuhin de Sinaia şi de George Enescu? Gări de poveste continuă la TVR cu povestea fascinantă a trenului regal al României şi a gării regale de la Sinaia. Episodul cu numărul cinci al seriei Gări de poveste se difuzează sâmbătă, 21 noiembrie, de la ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

19
/11
/15

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2015, de la ora 19,00 va avea loc, la Cinema Elvire Popesco, cea de-a VII ediție a festivalului Zilele Filmului Irlandez. În program, Gold, în regia lui Niall Heery şi Good Vibrations, de Lisa Barros D'Sa şi Glenn Leyburn, precum şi două scurtmetraje – I Am Here, regia David Holmes şi Coda, de Alan Holly .

19
/11
/15

Soprana Angela Gheorghiu va susține un concert extraordinar pe 29 noiembrie, la Ateneul Român, evenimentul fiind dedicat strângerii de fonduri necesare pentru tratamentul victimelor incendiului de la clubul Colectiv. Alături de îndrăgita soprană pe scenă se vor afla Corul și Orchestra Filarmonică "George Enescu", sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.

19
/11
/15

Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, Lucian Boia şi Mircea Cărtărescu sunt doar câţiva dintre autorii care îşi vor lansa cele mai noi volume la Editura Humanitas cu prilejul Târgului Internaţional Gaudeamus, care are loc în perioada 18-22 noiembrie la Romexpo.

19
/11
/15

Concertul Orchestrei de Cameră Radio ce se va derula miercuri, 25 noiembrie (19.00), la Sala Radio, sub bagheta dirijorului Tiberiu Oprea, este conceput în jurul a doi dintre cei mai mari compozitori ai repertoriului simfonic german: Beethoven și Mendelssohn.

18
/11
/15

Paramount Channel anunță lansarea în România a Academiei de Film, un proiect care are scopul de a încuraja pasiunea pentru cinema. Obiectivul Paramount - Film Academy este de a răspândi iubirea pentru filme în rândul unui public larg, de a crește interesul pentru procesele și etapele de realizare ale unui film, de a oferi o perspectivă completă a experienței cinematografice.

18
/11
/15

Studiorile Pepsi lansează scurtmetrajul Black Knight Decoded, un scurtmetraj, a cărui bogată naraţiune se învârte în jurul a ceea ce mulţi consideră o entitate misterioasă, satelitul Black Knight. Filmul are în distribuţie vedete de cinema, o piesă originală, “Miracles”, interpretată de Usher, dar şi consumatori din peste 11 ţări.

18
/11
/15

Imaginați-vă o cină cât un spectacol de teatru, imaginați-vă o seară în care, așezați la patru mese lungi, oamenii intră într-o poveste despre care până atunci nu știuseră nimic. Acela e un joc și e, în același timp, o istorie, iar aceasta nu este cronica unui spectacol, ci cronica unei întâmplări nu tocmai obișnuite.