VIDEO Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian“ prezintă spectacolul „Paris, mon amour“ pe scena Teatrului Metropolis
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-national-de-opereta-ion-dacian-prezinta-spectacolul-paris-mon-amour-pe-scena-teatrului-metropolis/

Teatrul Naţional de Operetă va prezenta pe 11 martie şi 12 martie, începând cu ora 19.00, spectacolul-colaj de sansonete ,,Paris, mon Amour’’ pe scena teatrului Metropolis.

Un articol de Andrada Văsii|7 martie 2013

Teatrul Național de Operetă „Ion Dacian“ prezintă luni, 11 martie şi marţi, 12 martie, de la ora 19.00, două reprezentații ale spectacolului-colaj de şansonete „Paris, mon Amour”, care vor avea loc pe scena Teatrului Metropolis din București.

Spectacolele au loc în cadrul turneului național inițiat de Teatrul Național de Operetă în stagiunea 2012-2013 și continuă seria de evenimente programate anul acesta în mai multe locații din capitală.

„Paris, Mon Amour“ este un spectacol colaj, care are la bază cele mai cunoscute şansonete franţuzești. Spectatorii vor putea vedea şi asculta celebrele piese ale lui Edith Piaf („Je ne regrette rien”, „La vie en rose”), Jacques Brel („Ne me quitte pas”) sau Joe Dassin („Salut”), interpretate de soliștii Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, cu participarea Orchestrei Teatrului Național de Operetă (dirijor: Lucian Vlădescu).

„Spectacolul prezintă un Paris normal, cel de toate zilele, un Paris al artiștilor necunoscuți, unul al îndrăgostiților de pretutindeni sau al unei boeme accesibile. Am vrut să aduc pe scenă un Paris cu parfum de epocă, cel pe care îl vedem în fotografiile sepia, un amestec de superfluu cu profund, de grotesc cu apetisant, de fermecător și inaccesibil uneori, un oraş al damelor uşoare, al mahalalei cu ştaif şi al amestecului dintre real şi turistic… Cât despre personaje, ele sunt construite în funcţie de situaţia pe care muzica, frazarea muzicală și uneori versurile o presupun. Sunt adăugate frânturi de viață și sunt aduși în fața spectatorilor reprezentanți ai unor tagme, ai unor zone și ai unor mentalități.“

Răzvan Ioan Dincă,
regizor

27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

18
/09
/23

Turneul de concerte silențioase, ascultate în căști, al trupei de rock alternativ EYEDROPS va ajunge la ultima prestație din acest an, pe 20 septembrie, la Kraft Market, București.