Teatrul Nottara – un succes la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-nottara-un-succes-la-bruxelles/

Cu două zile înainte de atentatele teroriste de la Bruxelles, pe 20 martie, echipa Teatrului Nottara a susţinut o reprezentaţie cu Zeul măcelului de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga, la Palais de Beaux Arts (BOZAR). 

Un articol de Liliana Matei|25 Martie 2016

Au participat personalităţi politice şi diplomatice din Bruxelles, demnitari ai instituţiilor europene, un public larg, cunoscător şi entuziast, format atât din români din diaspora, cât şi din persoane de diverse origini, care cunosc limba română. Montarea şi în special jocul actoricesc au beneficiat de minute în şir de aplauze şi ovaţii, cu publicul în picioare.

După  spectacol, actorii au avut o întâlnire informală şi prelungită cu spectatorii, spre încântarea celor prezenţi.

Participarea la acest eveniment, organizat cu ocazia Zilei Francofoniei, se datorează invitației primite din partea doamnei Mihaela Ganea, directorul Asociației European Artists Management, care ne-a transmis gândurile sale: A fost o încântare şi o bucurie să colaboram pentru a patra oară cu Teatrul Nottara, cu o producţie de mare succes, care prin text şi jocul actorilor a fost un adevărat triumf. S-a sărbătorit cu această ocazie şi Ziua Francofoniei, cu una din cele mai jucate piese la nivel internaţional ale Yasminei Reza, o piesă plină de umor, rafinament şi cu o viziune acerbă asupra unei societăţi prea ancorată în comme il faut, interpretată şi regizată minunat de echipa Teatrului Nottara, cu care ne propunem să continuăm şi să dezvoltăm colaborarea, pentru cât mai multe proiecte viitoare.

Acest spectacol despre violenţă, îngăduinţă şi convenienţe îşi dovedeşte din nou actualitatea, într-o societate în care toleranţa apune sub ochii noştri şi umanitatea pare să dispară treptat.

Echipa teatrului își exprimă încă o dată compasiunea şi solidaritatea cu victimele atentatelor teroriste.

15
/01
/19

Incluse în proiectul Viitorului Memoriei, o platformă dedicată memoriei Holocaustului în România, filmele documentare realizate, fără patos, de Olga Ștefan înregistrează mărturiile prețioase ale mai multor supraviețuitori ai persecuțiilor împotriva evreilor. O formă de amintire necesară și inevitabil fragmentată.

15
/01
/19

După cum veți afla de pe această pagină, sunt un băiețel de doi ani, diagnosticat după Crăciun cu neuroblastom* (cancer – cu metastaze multiple). Știu că asta sună un pic înfricoșător, dar câtă vreme există speranțe, rămân încrezător. Iată, am reușit și o rimă, mi se mai întâmplă...

15
/01
/19

Opera Națională București prezintă joi, 17 ianuarie, începând cu ora 18:30 spectacolul „Faust” de Charles Gounod. Regia poartă semnătura lui Alexandru Tocilescu, scenografia a fost creată de Cătălin Ionescu Arbore, coregrafia de către Alexa Mezincescu, iar mișcarea scenic de către Roxana Colceag. Maestru de cor Daniel Jinga. La pupitrul dirijoral se va afla Tiberiu Soare.

14
/01
/19

Spectacolul „Ultima bandă a lui Krapp”, în regia lui Toma Dănilă, după un text de Samuel Beckett, se joacă la Unteatru. În spectacol apare un singur actor: Constantin Cojocaru.

14
/01
/19

„Anul Cărții” se deschide cu o conferință națională dedicată profesioniștilor în comunicare din editurile românești. Programată pe data de joi, 17 ianuarie 2019, începând cu ora 10.00, la Salonul de Carte „Luceafărul” (Bulevardul Unirii nr. 10), conferința își propune să îi reunească pe specialiștii în comunicare din editurile autohtone.

14
/01
/19

Aflat la cea de-a 5-a ediție, Oscar Weekend aduce la Cinema Elvire Popesco cele mai titrate filme ale anului 2018, propuse sau aflate în cursa pentru Oscarul la categoria „Cel mai bun film într-o limbă străină”.

13
/01
/19

Cum alegi un spectacol, într-un peisaj teatral în care se produc sute, şi nu toate sunt capodopere? Ziarul Metropolis îţi oferă cinci motive pentru care să alegi un spectacol – o hartă şi o busolă, ca să nu te rătăceşti în pădurea deasă a teatrului românesc…

10
/01
/19

„Pădurea spânzuraţilor”, premiera spectacolului inspirat de romanul lui Liviu Rebreanu, în regia lui Radu Afrim la Teatrul Naţional din Bucureşti, a făcut din Teatru o voce autentică şi originală în ansamblul celor care au interpretat în anul care tocmai s-a încheiat o partitură complicată, a Centenarului Marii Uniri.

09
/01
/19

Folosirea tot mai numeroaselor servicii de streaming pare să înlocuiască încet dar sigur mersul la cinema. O platformă ca Netflix a devenit cunoscută în special pentru seriale. Însă există câteva site-uri unde cinefilii pot să vadă filme de artă, vechi sau noi, la un preţ accesibil.

09
/01
/19

Recitalul extraordinar „De la Ovidiu, exilatul de la Pontul Euxin, la Mihai Eminescu, luceafărul din țara mioriței” susținut de actorul Emil Boroghină, dedicat exercitării de către România a Preşedinţiei Consiliului Europei în prima jumătate a anului 2019, va avea loc pe 15 ianuarie, de la ora 19:30, la Sala „George Constantin”.

Page 1 of 76912345...102030...Last »