Teatrul Odeon participă cu două spectacole și o expoziție la FNT 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-participa-cu-doua-spectacole-si-o-expozitie-la-fnt-2019/

Teatrul Odeon participă cu două spectacole şi o expoziţie în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (Bucureşti, 18-27 octombrie 2019), două premiere ale stagiunii trecute, două spectacole montate după texte contemporane, ambele având decorul realizat de Adrian Damian: „Republica Melania” de Irina Nechit, regia Gelu Colceag şi „Delirium” de Enda Walsh, după „Fraţii Karamazov” de F.M. Dostoievski, regia Vlad Massaci.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2019

În prima zi de FNT, vineri, 18 octombrie, ora 20:00, în Sala Studio, publicul descoperă universul Melaniei (interpretată de actrița Rodica Mandache), o femeie în vârstă care locuiește în Băxani, un cătun izolat din Basarabia și trăiește singură pentru că toți copiii ei muncesc în străinătate.

Spectacolul „Republica Melania” a fost selecționat în cinci alte festivaluri naționale, printre care și FITS Sibiu 2019, iar biletele se găsesc pe platforma MyStage.ro.

A doua zi a FNT 2019, foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin spațiul organic al expoziției dedicate regizorului Dragoș Galgoțiu. La 40 de ani distanță de la debutul sibian al artistului (cu „Neînțelegerea” de Camus) expoziția se constituie într-un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență…

„Căutând imagini, amintindu-mi de oamenii cu care am imaginat împreună, încercând să înțeleg acum ce am făcut și cine sunt, văd dincolo de imagini, văd ceea ce pare invizibil, văd farmecul și deriziunea aventurii mele artistice ca pe un spectacol, un spectacol fragil și încărcat de emoțiile mele și ale celor cu care am imaginat.” – Dragoș Galgoțiu

Expoziția „Dragoș Galgoțiu – spectacole, desene, obiecte, prieteni” va fi deschisă în perioada 19 octombrie – 15 noiembrie 2019, la Galeria Odeon, sala Studio.

Data vernisajului: 19 octombrie, ora 18.00.

Expoziția va fi urmată de spectacolul „Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka, regia Dragoș Galgoțiu, selectat în ediția din 2016 a Festivalului Național de Teatru.
Biletele se găsesc pe site-ul Teatrului Odeon și la Casa de Bilete.

Luni, 21 octombrie, ora 18:00, în cea de-a patra zi de FNT, cei cinci karamazovi sunt fiecare conduși de o combinație individuală de pasiune, intelect, credință și frustrare. Dușmănia de moarte din cauza femeilor și a banilor face ca sângele rău să clocotească în ei, drept urmare convingerile și furia lor aprind o frenezie a emoției atât de puternică, încât este imposibil de ascuns.

„Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon. Piesa este rezultatul unei colaborări dintre multi-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra.

_______________________________________________________________
Pe 20 octombrie, ora 19:30, înainte de reprezentația din cadrul FNT, spectacolul „Delirium” se joacă la sediu. Biletele pot fi achiziționate online sau la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.

„Delirium” este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.
Spectacolul conține efecte stroboscopice.
Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

Ambele spectacole vor avea supratitrare în limba engleză.

_______________________________

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie 2019, director: Marina Constantinescu.

Motto-ul acestei ediții: Teatrul, clipa magică a istoriei.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Partener: Institutul Cultural Român

Sponsori: HelpNet, MOL România, DEDEMAN, Domeniile Blaga

Toate informațiile: www.fnt.ro

Bilete la spectacole: www.mystage.ro

Foto: FNT 2019, Odeon – facebook

30
/06
/22

Festivalul longeviv și cu tradiție din Piatra Neamț aduce, deja de 14 ani, în fața cinefililor, filme documentare și scurtmetraje create de regizoare și regizori aflați la începutul carierei lor în cinematografie.

30
/06
/22

Soprana Rodica Vică revine vineri, 1 iulie 2022, ora 19:00, pe scena Operei Naționale din București pentru opera barocă Indiile Galante, un spectacol unic a cărui regie este semnată de către Andrei Șerban. Promotoare a repertoriului baroc și inițiatoarea a multor proiecte baroce inedite, soprana Rodica Vică va interpreta rolul prințesei Zima din al patrulea […]

28
/06
/22

Sau despre bucuria de a vedea apreciate lucrurile în care Ziarul Metropolis crede și pe care le promovează, dar și despre importanța presei culturale făcute cu onestitate și cu suflet.

28
/06
/22

Filarmonica „George Enescu”, cea mai veche și mai reprezentativă instituție muzicală a României, organizează în perioada 1-5 iulie 2022 prima ediție a festivalului internațional, intitulat Athenaeum Summer Festival.