Teatrul Odeon participă cu două spectacole și o expoziție la FNT 2019
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-odeon-participa-cu-doua-spectacole-si-o-expozitie-la-fnt-2019/

Teatrul Odeon participă cu două spectacole şi o expoziţie în cadrul celei de-a 29-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru (Bucureşti, 18-27 octombrie 2019), două premiere ale stagiunii trecute, două spectacole montate după texte contemporane, ambele având decorul realizat de Adrian Damian: „Republica Melania” de Irina Nechit, regia Gelu Colceag şi „Delirium” de Enda Walsh, după „Fraţii Karamazov” de F.M. Dostoievski, regia Vlad Massaci.

Un articol de Petre Ivan|4 octombrie 2019

În prima zi de FNT, vineri, 18 octombrie, ora 20:00, în Sala Studio, publicul descoperă universul Melaniei (interpretată de actrița Rodica Mandache), o femeie în vârstă care locuiește în Băxani, un cătun izolat din Basarabia și trăiește singură pentru că toți copiii ei muncesc în străinătate.

Spectacolul „Republica Melania” a fost selecționat în cinci alte festivaluri naționale, printre care și FITS Sibiu 2019, iar biletele se găsesc pe platforma MyStage.ro.

A doua zi a FNT 2019, foaierul și holul Sălii Studio a Teatrului Odeon devin spațiul organic al expoziției dedicate regizorului Dragoș Galgoțiu. La 40 de ani distanță de la debutul sibian al artistului (cu „Neînțelegerea” de Camus) expoziția se constituie într-un demers care mizează pe informația intenționat-fragmentară, amestecată cu melancolie și decadență…

„Căutând imagini, amintindu-mi de oamenii cu care am imaginat împreună, încercând să înțeleg acum ce am făcut și cine sunt, văd dincolo de imagini, văd ceea ce pare invizibil, văd farmecul și deriziunea aventurii mele artistice ca pe un spectacol, un spectacol fragil și încărcat de emoțiile mele și ale celor cu care am imaginat.” – Dragoș Galgoțiu

Expoziția „Dragoș Galgoțiu – spectacole, desene, obiecte, prieteni” va fi deschisă în perioada 19 octombrie – 15 noiembrie 2019, la Galeria Odeon, sala Studio.

Data vernisajului: 19 octombrie, ora 18.00.

Expoziția va fi urmată de spectacolul „Kafka. 5 Vise”, după texte de Franz Kafka, regia Dragoș Galgoțiu, selectat în ediția din 2016 a Festivalului Național de Teatru.
Biletele se găsesc pe site-ul Teatrului Odeon și la Casa de Bilete.

Luni, 21 octombrie, ora 18:00, în cea de-a patra zi de FNT, cei cinci karamazovi sunt fiecare conduși de o combinație individuală de pasiune, intelect, credință și frustrare. Dușmănia de moarte din cauza femeilor și a banilor face ca sângele rău să clocotească în ei, drept urmare convingerile și furia lor aprind o frenezie a emoției atât de puternică, încât este imposibil de ascuns.

„Delirium” de Enda Walsh, o reinterpretare radicală a romanului „Frații Karamazov” de F.M. Dostoievski, este prima montare a regizorului Vlad Massaci pe scena Teatrului Odeon. Piesa este rezultatul unei colaborări dintre multi-premiatul dramaturg irlandez Enda Walsh și Teatrul O din Londra.

_______________________________________________________________
Pe 20 octombrie, ora 19:30, înainte de reprezentația din cadrul FNT, spectacolul „Delirium” se joacă la sediu. Biletele pot fi achiziționate online sau la Casa de Bilete a Teatrului Odeon.

„Delirium” este nerecomandat persoanelor sub 16 ani.
Spectacolul conține efecte stroboscopice.
Nu este recomandat persoanelor cu fotosensibilitate și celor care suferă de epilepsie!

Ambele spectacole vor avea supratitrare în limba engleză.

_______________________________

A 29-a ediție a Festivalului Național de Teatru se va desfășura la București, între 18 și 27 octombrie 2019, director: Marina Constantinescu.

Motto-ul acestei ediții: Teatrul, clipa magică a istoriei.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale şi Primăria Municipiului Bucureşti

Producători: UNITER – Uniunea Teatrală din România, Centrul Cultural Expo Arte, Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Partener: Institutul Cultural Român

Sponsori: HelpNet, MOL România, DEDEMAN, Domeniile Blaga

Toate informațiile: www.fnt.ro

Bilete la spectacole: www.mystage.ro

Foto: FNT 2019, Odeon – facebook

28
/05
/20

De 1 iunie, Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” Sibiu prezintă „Coloravirus”, un program online cu momente de teatru, muzică, lecturi, dar și ateliere de creație, de gătit și de magie.

28
/05
/20

CRONICĂ DE FILM La unele documentare ne uităm pentru că ne interesează mai ales un autor sau un stil. Iar pe altele le privim în primul rând pentru subiect. Din a doua categorie face parte „Becoming” (2020), de Nadia Hallgren – un film despre Michelle Obama produs şi difuzat de Netflix.

27
/05
/20

Două evenimente care tratează migrația din perspectiva copiilor și adolescenților, „365 de zile în Germania” (28 mai) și „Istoriile migrației în teatrul românesc de după 1989” (1 iunie), curatori Ciprian Marinescu și Mihaela Michailov, vor fi prezentate de Institutul Cultural Român de la Berlin.

26
/05
/20

Săptămâna aceasta revenim cu o nouă poveste din cadrul proiectului „Dăruieşte ziua ta”. De data aceasta, Diana Bădică a scris o poveste, iar aceasta a fost rescrisă de unul dintre cititorii ei.

26
/05
/20

Teatrul Odeon continuă proiectele desfășurate online și vă oferă, în completarea seriei Mari Spectacole @ODEON, joi, 28 mai, la ora 18:00, „Farmecul discret al amintirii”, un proiect video de rememorare extrem de subiectivă a unor aventuri teatrale, regizat de Dragoș Galgoțiu, prin care regizorul aduce din nou în scenă șapte dintre spectacolele pe care le-a montat la Teatrul Odeon.

Page 1 of 88712345...102030...Last »