Teatrul Rom, spectacol si discutie, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-rom-spectacol-si-discutie-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Asociaţia Actorilor Romi îi invită pe iubitorii teatrului, vineri, 10 noiembrie 2017, de la ora 19:30, la Teatrul Evreiesc de Stat la spectacolul “Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?”, dar şi la discuţia de după.

Un articol de Petre Ivan|7 Noiembrie 2017

Discuția va avea ca temă oportunitatea înființării primului Teatru Rom de stat, instituție ce își propune să susțină dramaturgia romă contemporană și să reprezinte comunitatea romă din România.

Spectacolul, în regia lui Mihai Lukács, este realizat de compania de teatru feminist rom, Giuvlipen, un proiect al Asociației Actorilor Romi, și face parte din turneul ”Teatrul rom nu e nomad!”, susținut de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul va avea loc în data de 10 noiembrie 2017, ora 19:30, la Teatrul Evreiesc de Stat, la adresa Str. Iuliu Barasch, nr. 15, sector 3, București.

“Întrucât știm cât de important este rolul presei în diseminarea informațiilor în societatea în care trăim, credem că aportul dumneavoastră este mai mult decât benefic în prezentarea temei propuse în spațiul cultural din România. Presa este crucială pentru a introduce tema noastră într-o conversaţie naţională şi a crea premisele pentru ca această discuţie să implice, într-un final, toate instituţiile relevante pentru înfiinţarea
primului Teatru Rom de stat’, anunță organizatorii evenimentului.

Pentru confirmarea prezenței aveti la dispozitie adresa de  e-mail: office@actoriromi.ro sau numărul de telefon 0722-77-88-69. Persoana de legătură din partea asociației noastre este Lavinia Ionescu.

Foto: Teatrul Rom – facebook

18
/02
/19

Unul dintre cei mai mari dirijori români, CRISTIAN MANDEAL – care se bucură de peste 45 de ani de activitate, în care a dirijat sute de concerte pe 4 continente, în 35 de ţări – și tânărul violoncelist român ȘTEFAN CAZACU (25 de ani), care cântă pe un violoncel creat în urmă cu 101 ani, la Torino (Italia), de către lutierul Georg Ullman – își dau întâlnire pe scena Sălii Radio, într-un concert extraordinar prezentat vineri, 22 februarie (19.00), alături de ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO.

17
/02
/19

CRONICĂ DE FILM În „Marele Dictator” (1940), Chaplin îl parodia pe Hitler. Scena jocului macabru cu globul pământesc folosit ca balon a devenit cult. Un portret sarcastic al unui om diabolic care influenţează întreaga lume face şi regizorul Adam McKay în „Vice”, o satiră la adresa fostului vicepreşedinte american Dick Cheney.

14
/02
/19

Actorul George Ivașcu, directorul Teatrului Metropolis din București, împlinește 51 de ani, pe 15 februarie. Șase artiști care au un impact uriaș asupra repertoriului teatrului: directorul de scenă Victor Ioan Frunză, scenografa Adriana Grand, regizoarea Chris Simion-Mercurian, actrița, regizoarea și dramaturgul Lia Bugnar, actorul și regizorul Emanuel Pârvu și dramaturgul și regizorul Mimi Brănescu, povestesc câteva întâmplări cu George Ivașcu.

13
/02
/19

Biletele puse în vânzare pentru concertul de jazz „Tenderly”, susținut de Luiza Zan Trio pe 14 februarie, la ora 20:00 la ARCUB s-au epuizat. „Joy of Life” - următorul concert din programul stagiunii de jazz ARTIST IN RESIDENCE, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, va fi susținut de trioul de senzație al artistului Petrică Andrei în data de 28 februarie, ora 20:00, la ARCUB, Sala Mare.

13
/02
/19

Duminică, 17 februarie (17.00), îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala Radio la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de Muzică Populară Radio. Sub bagheta dirijorului Adrian Grigoraş concertul prezentat de Orchestra de Muzică Populară Radio sub titlul „DRAGOBETELE SĂRUTĂ FETELE” va fi susţinut de tineri artişti şi cupluri deja cunoscute ale scenei folclorice românești.

13
/02
/19

Opera Națională București desfășoară în perioada 11 februarie - 30 iunie 2019 un proiect cultural propriu în contextul preluării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene. Spectacolele acestei săptămâni, 11 februarie – 17 februarie 2019 sunt dedicate Austriei, considerată în întreaga lume ca fiind „țara muzicii”. Mozart, Haydn, Schubert, Bruckner sau Mahler s-au născut în Austria.

Page 1 of 77612345...102030...Last »