Teatrul Rom, spectacol si discutie, la Teatrul Evreiesc de Stat
https://www.ziarulmetropolis.ro/teatrul-rom-spectacol-si-discutie-la-teatrul-evreiesc-de-stat/

Asociaţia Actorilor Romi îi invită pe iubitorii teatrului, vineri, 10 noiembrie 2017, de la ora 19:30, la Teatrul Evreiesc de Stat la spectacolul “Cine a omorât-o pe Szomna Grancsa?”, dar şi la discuţia de după.

Un articol de Petre Ivan|7 noiembrie 2017

Discuția va avea ca temă oportunitatea înființării primului Teatru Rom de stat, instituție ce își propune să susțină dramaturgia romă contemporană și să reprezinte comunitatea romă din România.

Spectacolul, în regia lui Mihai Lukács, este realizat de compania de teatru feminist rom, Giuvlipen, un proiect al Asociației Actorilor Romi, și face parte din turneul ”Teatrul rom nu e nomad!”, susținut de Administrația Fondului Cultural Național.

Evenimentul va avea loc în data de 10 noiembrie 2017, ora 19:30, la Teatrul Evreiesc de Stat, la adresa Str. Iuliu Barasch, nr. 15, sector 3, București.

„Întrucât știm cât de important este rolul presei în diseminarea informațiilor în societatea în care trăim, credem că aportul dumneavoastră este mai mult decât benefic în prezentarea temei propuse în spațiul cultural din România. Presa este crucială pentru a introduce tema noastră într-o conversaţie naţională şi a crea premisele pentru ca această discuţie să implice, într-un final, toate instituţiile relevante pentru înfiinţarea
primului Teatru Rom de stat’, anunță organizatorii evenimentului.

Pentru confirmarea prezenței aveti la dispozitie adresa de  e-mail: office@actoriromi.ro sau numărul de telefon 0722-77-88-69. Persoana de legătură din partea asociației noastre este Lavinia Ionescu.

Foto: Teatrul Rom – facebook

06
/06
/20

Tinerilor artişti lirici care-şi dedică viaţa Artei Sacre a Cântului, tuturor brăilenilor, ca şi publicului de pretutindeni, care împreună cu noi trăieşte de un sfert de secol bucuria imensă a marii muzici, cinstind memoria legendarei soprane Hariclea Darclée, sutelor de mii de telespectatori care îndrăgesc emisiunile consacrate Festivalului, Concursului Internaţional de Canto şi Cursurilor mele de Măiestrie Artistică le trimit acest mesaj de iubire în speranţa că ne vom reîntâlni cât mai curând.

06
/06
/20

După această perioadă în care toată activitatea artistică a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova s-a desfășurat în locul de joacă online #teatruncasACASAteatru, a venit și momentul în care actorii și echipa Naționalului își reiau activitatea și pun primii pași pe scenă, respectând toate măsurile de siguranță impuse de actualele condiții de funcționare a instituțiilor de spectacol.

06
/06
/20

Deschiderea teatrelor din România spre publicul lor este deja posibilă de câteva zile. Aflat printre primii care şi-au asumat curajul propunerii unor evenimente în aer liber, Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski”, îşi invită publicul deja în acest week-end în parcul din faţa teatrului, pentru a participa la două concerte, dând semnalul reînsuflețirii vieții culturale constănțene, după o perioadă dificilă și neobișnuită în care lumea a încetat să mai funcționeze după regulile obișnuite.

03
/06
/20

Muzeul Naţional Cotroceni vine în întâmpinarea publicului pasionat de artă şi istorie, reluând din data de 2 iunie 2020 şi activitatea expoziţională. Un proiect cultural valoros, expoziția „Casa Regală a României, păstrătoare și promotoare a tradițiilor românești”, este inclus de astăzi în circuitul de vizitare al muzeului.

03
/06
/20

Joi, 4 iunie 2020, de la ora 19.00, în cadrul stagiunii online, Orchestra Simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de Cristian Măcelaru, va avea în program lucrările „Amurg de toamnă” de Alfred Alessandrescu, „Poemul iubirii şi al mării” de Ernest Chausson și „Simfonia nr. 2”, în mi minor, op. 27 de Serghei Rahmaninov. Solistă este mezzosoprana Aura Twarowska.

Page 1 of 88912345...102030...Last »