Telerecital. In memoriam Florian Pittiş
https://www.ziarulmetropolis.ro/telerecital-in-memoriam-florian-pittis/

În această seară, de la ora 21.10, pe TVR 2, cei care l-au preţuit pe Florian Pittiş au ocazia să vadă un documentar cu imagini spectaculoase din arhiva TVR despre îndrăgitul nostru actor, regizor, traducător, cântăreţ, textier, realizator de emisiuni radio.

Un articol de Petre Ivan|2 octombrie 2017

Emisiunea va fi urmată de „Nu sunt Turnul Eiffel”, în regia lui Cornel Todea și Boris Ciobanu, un spectacol dedicat aceluiași mare artist născut într-o zi de 4 octombrie (1943) și de la a cărui moarte s-au împlinit, în această vară, 10 ani…

Telerecitalul din această seară este un portret Florian Pittiş, recompus din amintirile şi mărturiile tulburătoare ale prietenilor lui Moţu Pittiş, asa cum era cunoscut, de cei apropiaţi.

Regizori, actori, muzicieni, cantautori, realizatori de televiziune şi radio, au răspuns invitaţiei de a aduce in lumina reflectoarelor, povestiri legate de perioade de timp in care acestia au colaborat prin proiecte sau pur si smplu s-au aflat in preajma acestui Om, Florian Pittiş. Dintre ei, ii amintim pe: Mariana Mihuţ, Mircea Neacşa, Andrei Dorobanţu, Ducu Bertzi, Mircea Baniciu, Nicu Alifantis, Alexandru Darie, Mircea Diaconu.

Foto: Florian Pittiş – facebook

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

05
/08
/22

Când David Leitch („Deadpool 2”, „Atomic Blonde”, „John Wick”, „Hobbs and Shaw”) anunță că urmează să regizeze un nou lungmetraj, e musai să-ți cumperi bilete la cinema. Dependent de adrenalina eliberată de către filmele sale în cinefili, Leitch este și actor, cascador, scenarist, producător, un miliardar pasionat de arte marțiale care știe să folosească în cea mai recentă creație a sa un cocktail bine dozat de poveste, acțiune, efecte speciale, personaje.

04
/08
/22

CRONICĂ DE FILM Mi se pare un gest curajos să dai drumul în săli, în plină vară, unui film precum "Pentru mine tu eşti Ceauşescu" (2021, r. Sebastian Mihăilescu), destul de greu şi bizar, cel puţin pentru cinematografia română.

02
/08
/22

Festivalul Cinemascop a început luni, 1 august, și vă așteaptă până pe 7 august cu filme europene, expoziții, ateliere de creație pentru copii, un spectacol de teatru și o atmosferă de vacanță la mare aparte.

02
/08
/22

Teatrul Coquette vă invită duminică, 7 august, la ora 19.30, la spectacolul „DOAMNE, CE ZILE MINUNATE”, adaptare dupa Samuel Beckett, în regia lui Mihai Manolescu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.

02
/08
/22

Programul celei de-a 19-a ediții a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL 2022, care va avea loc în perioada 8-14 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, este acum disponibil aici: https://bit.ly/Anonimul2022.