,,Testamentul lui Rebengiuc: nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii”, o campanie socială Hope and Homes for Children
https://www.ziarulmetropolis.ro/testamentul-lui-rebengiuc-nu-timpul-le-rezolva-pe-toate-ci-oamenii-o-campanie-sociala-hope-and-homes-for-children/

Actorul Victor Rebengiuc se alătură eforturilor de peste 21 de ani ale Fundaţiei Hope and Homes for Children România, printr-o campanie dedicată celor mai vulnerabili dintre copiii României. Spotul video care transmite mesajul emoţionant al celebrului actor este o iniţiativă a agenţiei Papaya Advertising şi poartă semnătura creativă a lui Robert Tiderle.

Un articol de Petre Ivan|27 septembrie 2019

În perioada septembrie – decembrie 2019, Fundația Hope and Homes for Children România va derula o amplă campanie de strângere de fonduri dedicată proiectului de dezinstituționalizare.

Susținătorii pot dona 2 Euro lunar trimițând textul HOPE la 8844 pentru a sprijini continuarea procesului de dezinstituționalizare, demarat de Fundație cu mai bine de 21 de ani în urmă, când în orfelinatele României existau peste 100.000 de copii.

Astăzi, în orfelinatele din România sunt peste 6.000 de copii, iar Hope and Homes for Children își concentrează atenția asupra închiderii tuturor instituțiilor de tip vechi până în 2027 și înlocuirea sistemului instituțional de protecție a copilului cu un sistem bazat pe conceptul familial.

Campania socială care îl are ca protagonist pe maestrul Victor Rebengiuc poartă mesajul „Testamentul lui Rebengiuc: Nu timpul le rezolvă pe toate, ci oamenii” (link clip https://www.hopeandhomes.ro/oamenii). Scenariul este unul emoționant, despre responsabilitate socială și grija față de aproapele nostru, despre datoria comună pe care societatea noastră ar trebui să o aibă față de „copiii nimănui”: „Nu timpul le rezolvă pe toate, doar oamenii pot face asta” – sunt cuvintele transmise de marele actor în materialul video ce poartă titlul „Testamentul lui Rebengiuc”.

“Sunt bătrân. Eu nu mai am prea mult timp la dispoziție. Dar nu timpul le rezolvă pe toate. Doar oamenii pot face asta. Voi,” spune acesta, amintindu-ne că depinde de fiecare dintre noi să schimbăm în bine lumea în care trăim.

Proiectul a fost lansat oficial miercuri, 25 septembrie, în spațiul fastuos al Salonului Cerchez al Muzeului Național Cotroceni. Evenimentul a avut-o ca gazdă pe Amalia Enache, jurnalist PRO TV și Ambasador al Hope and Homes for Children, și l-a avut ca invitat de onoare pe maestrul Victor Rebengiuc.

Lansarea campaniei a fost urmată de un recital susținut de pianistul Ștefan Doniga și violonista Diana Jipa, care s-au alăturat astfel susținătorilor Fundației, prezenți la eveniment.

Prin intermediul campaniei, publicul este îndemnat să doneze 2 euro pe lună prin SMS, prin trimiterea textului HOPE la 8844. Suma strânsă va contribui la închiderea ultimelor orfelinate din România până în 2027. În acest moment, în orfelinatele din România mai sunt încă 6.000 de copii, iar alți 300.000 trăiesc la limita sărăciei și se află în risc major de abandon.

„Eu am crescut fără tată pentru că tatăl meu, al nostru, al meu și al fratelui meu, ne-a părăsit de când eram foarte mici și am simțit lucrul acesta. Mie tata mi-a lipsit. Am avut niște bunici care ne-au crescut extraordinar, s-au dedicat nouă și le mulțumesc oriunde sunt ei acum.

Așa că am răspuns <<da!>> din prima clipă, fără ezitare, pentru că îmi plac copiii, îmi plac copiii fericiți și îmi e foarte milă și mi se rupe sufletul pentru copiii nefericiți. Au existat, am văzut de atâtea ori copii nefericiți în țara asta, poate mai mulți ca în alte țări europene, dar văd că există interes și Fundația [Hope and Homes for Children] face eforturi pentru ca acești copii lipsiți de căldura familială să fie fericiți.

Am fost și la casele construite de Fundație. Copiii erau la școală, dar am văzut locul unde trăiesc și unde au posibilitatea să se dezvolte și intelectual și fizic și să aibă o educație frumoasă, să se simtă liberi și fericiți. Nu timpul rezolvă treaba asta, ci noi, oamenii trebuie să încercăm să oferim mai mult fiecărui copil care, prin cine știe ce nefericit eveniment, ce ghinion cumplit, e singur, e fără părinți, e fără surori, e fără tată.

Vă urez mult succes!”Victor Rebengiuc.

“Fiecare gest contează, fiecare dintre noi poate schimba viața unui copil. Am văzut în cei 21 de ani de activitate în România ce poate face generozitatea partenerilor noștri. Viața a zeci de mii de copii a fost schimbată cu ajutorul lor. Azi, împreună cu maestrul Victor Rebengiuc îi chemăm alături de noi pe toți cei care știu că nu timpul, ci oamenii le rezolvă pe toate, că generozitatea și iubirea față de semenii noștri e măsura societății în care trăim și a omeniei noastre. La Hope and Homes for Children credem în puterea solidarității și în dreptul fiecărui copil la speranță și la o viață mai bună. Copiii pe care îi ajutăm sunt copiii noștri, copiii lumii în care trăim, ei ne dau măsura omeniei și sensului vieților noastre. Îi așteptăm așadar pe toți cei care cred la fel ca noi să doneze 2 euro pe lună trimițând HOPE la 8844.”Ștefan Dărăbuș, Director regional, Europa Centrală și de Sud, Hope and Homes for Children

Despre Hope and Homes for Children România

Hope and Homes for Children activează în România din 1998, timp în care a contribuit în mod direct sau indirect la închiderea a 58 de instituții de tip vechi (orfelinate), în timp ce alte 10 sunt în curs de închidere. Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile Fundației şi ale partenerilor săi, 5.810 copii au fost scoși din orfelinate, iar alți 455 urmează să părăsească orfelinatele în curs de închidere.

În același timp, Fundația activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Astfel, 31.580 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 1.168 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.964 de copii au fost primiţi în centrele de zi, iar 930 în regim de urgență şi 8.998 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de Hope and Homes for Children.

Până în acest moment, 54.974 de copii au beneficiat de serviciile Hope and Homes for Children România, al cărei obiectiv este ca până în 2027 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în țara noastră. Mai multe informații la www.hopeandhomes.ro.

Foto: Testamentul lui Rebengiuc – facebook

17
/07
/19

Inspirat dintr-un caz real petrecut într-un sat izolat din Italia anilor ‘80, în urma căruia au fost descoperiți 50 de muncitori exploatați de o familie de aristocrați, cel de-al treilea lungmetraj al lui Alice Rohrwacher, „Lazzaro cel fericit” /„Lazzaro felice”, ajunge pe marile ecrane din România din 26 iulie, distribuit de Independența Film.

16
/07
/19

26, 27, 28 iulie - trei seri de filme scurte cum nu s-au mai văzut! Amuzante până la lacrimi, înnebunitor de frumoase, sensibile și apoi brusc brutale, delicios de deștepte și pe alocuri perfecte, scurtmetrajele de la Marele Picnic de anul acesta vor rămâne cu tine mult, mult după ce s-a terminat proiecția. Le vezi din hamace și de pe pătura de picnic, dar unde te duc ele - asta e cu totul și cu totul altă aventură.

15
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Încă un film românesc despre comunism? Va fi, probabil, prima întrebare a spectatorului obișnuit când va afla despre „Arest” (2019). Însă scenaristul și regizorul Andrei Cohn, ajuns la al doilea lungmetraj (după „Acasă la tata”, din 2015), propune o tratare diferită.

15
/07
/19

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale” invită spectatorii, cu mic, cu mare, să se bucure de o paletă diversă de filme româneşti de succes. Intrarea este liberă la proiecţiile în aer liber, din Piațeta Centrului Civic. Înscrieţi-vă în agendă fiecare seară din perioada 15-21 iulie, ora 21.00.

15
/07
/19

A şasea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! se deschide joi la Timişoara cu filmul de epocă „Domnişoara Paradis”, în prezenţa cunoscutei actriţe germane de origine română Maria Drăguş. Timp de patru zile, publicul cinefil va putea să aleagă dintre cele 30 de titluri incluse în selecția acestei ediţii, care are ca temă filmul „noir”.

13
/07
/19

Serialul documentar spaniol „El Pionero/Pionierul” despre Jesús Gil, politician de origine spaniolă, mogul al fotbalului și magnat al proprietăților imobiliare – una dintre cele mai fascinante și controversate personalități din ultimele decenii, are premiera pe 14 iulie pe HBO GO.

12
/07
/19

A intrat în cinematografele din țara noastră filmul artistic italian „Notti magiche” (regia Paolo Virzi). Specialiștii - și aici putem lăsa un hohot binefăcător de râs – îl descriu „comedie întunecată”.

12
/07
/19

Vești bune pentru cinefili: vara aceasta, Paramount Channel  aduce filme clasice în fiecare început de săptămână pe terasa  Fabrica Gastropub. În perioada 15 iulie – 2 septembrie,  poți viziona lungmetraje celebre proiectate de Paramount Channel în aer liber, în fiecare luni, începând cu ora 21:00. Intrarea este gratuită.

12
/07
/19

HISTORY® marchează aniversarea istorică de 50 de ani de la primul pas al omului pe Lună, prin lansarea în premieră și exclusivitate, a documentarului „Aselenizarea: Înregistrările pierdute.” Transmis pe 17 iulie, de la ora 21:00, documentarul prezintă călătoria omului pe Lună într-o manieră inedită, bazată pe înregistrările audio și video transmise în exclusivitate, nemaivăzute până acum.

12
/07
/19

44 de filme de scurt-metraj fac parte din selecția Filmul de Piatra #12 – Camp Edition! Dintr-un număr-record de 210 filme înscrise în festival, criticul de film Flavia Dima și directorul festivalului Andrei Dăscălescu au selecționat cele mai bune filme de scurtmetraj din România și Republica Moldova ale ultimului an.

09
/07
/19

Distribuită de Vertical Entertainment, filmul de acțiune „ANNA, regizat de Luc Besson, va avea premiera pe marile ecrane din România pe 19 iulie.

09
/07
/19

Peter Parker revine la Cinema City în rolul supereroului prietenos în „Spider-Man: Far From Home”, următorul capitol al seriei care se continuă după acțiunea din „Avengers: Endgame”. Deși decide să se alăture celor mai buni prieteni ai lui într-o vacanță europeană, planul lui de a renunța la statutul de supererou pentru câteva săptămâni este lăsat în urmă rapid când acceptă să îl ajute pe Nick Fury să descopere misterul atacurilor care creează haos pe continent.

07
/07
/19

CRONICĂ DE FILM Iubitorii de cinema realist au la dispoziție în cinematografe filmul „Saf”, regizat de turcul Ali Vatansever, o coproducție Turcia-România-Germania. Pasionații de un cinema-fantezie pot alege „Nopți magice”, al consacratului regizor italian Paolo Virzì. Ambele filme au probleme, în special la scenariu, dar propun și câteva idei bune.

05
/07
/19

În cadrul Caravanei Zilele Filmului Românesc la Vaslui, proiecția reprogramată a filmului Amintiri din Epoca de Aur, Dragoste în timpul liber, regia: Ioana Uricaru, Hanno Hofer, Răzvan Mărculescu, Constantin Popescu, va avea loc sâmbata, 6 iulie, de la ora 21:00, în prezența regizorului și scenaristului Cristian Mungiu. Intrarea la proiecții este liberă.