Trei show-uri de divertisment online, care să îți ridice moralul până te întorci la teatru
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-show-uri-de-divertisment-online-care-sa-iti-ridice-moralul-pana-te-intorci-la-teatru/

Am face orice să mai uităm de probleme şi în acelaşi timp: să ne revedem actorii preferaţi; să rămânem conectaţi la talentul lor; să ne păstrăm un oarecare standard în ceea ce priveşte produsul cultural sau de divertisment pe care îl consumăm.

Un articol de Petre Ivan|25 mai 2020

Ziarul Metropolis a identificat cel puțin trei show-uri de divertisment în care veți fi în siguranță ca spectatori, pentru că standardul de umor este așa cum trebuie, scenariul este bine scris, iar spontaneitatea scoate foarte bine în evidență inteligența artiștilor.

Serialul Discutabil

Discutabil – unul dintre primele seriale online care a avut premiera în timpul izolării, și care a rămas un etalon de inventivitate, naturalețe și prospețime.

Regizat de Vlad Zamfirescu, pe un scenariu de Alexandru Popa, proiectul le dă privitorilor ocazia să asiste la discuțiile fictive, dar atât de recognoscibile, pe care le au câțiva actori deveniți casnici peste noapte ca urmare a situației provocate de noul coronavirus.

În primul episod i-am putut vedea pe Carmen Tănase, Nadiana Sălăgean, Șerban Pavlu, Marius Manole și Vlad Zamfirescu în rolurile unor prieteni aflați într-o întâlnire online, fiecare în casa lui, întorcând subiectul pe toate părțile.

Puteți vedea serialul aici.

„Welcom as in aor hom!“ –  cu Marius Manole și Ilona Brezoianu

Interviuri video care îi au ca gazde pe talentații actori Marius Manole și Ilona Brezoianu. Printre invitați, celebrități din zona de divertisment sau culturală, s-au numărat până acum: Chris Simion, Cătălin Ștefănescu, Maria Buză, Mirela Oprișor, Cornel Ilie, Medeea Marinescu, Lia Bugnar, Radu Afrim, Pavel Bartoș ș.a.

Show-ul este găzduit de canalul de YouTube al lui Marius Manole. Îl puteți vedea aici.

Jos Bălăria – cu Ilona Brezoianu

Videoclipuri creativo-divertismentice, adică interviuri montate foarte subtil și inteligent, în care actrița Ilona Brezoianu parodiază celebrități, pornind de la discuții deja înregistrate, dar în care sensul interviului original este deturnat. Puteți vedea deja „trollcast-uri“ cu Mihai Bendeac, Delia, Codin Maticiuc și Șerban Pavlu.

„Am înțeles mai multe despre atacuri energetice, teoria conspirației și multe altele, de la însuși Șerban Pavlu, ființă născută vie. Îi mulțumesc că a avut curajul să abordeze subiecte atât de controversate. Pe mine m-a lămurit“ –  scrie Ilona Brezoianu.


Puteți vedea interviurile aici.

Ce alte show-uri ne mai recomandați?

03
/04
/20

Despre povești, copilărie, literatură, femei, război, amintiri din kibbutz și alte întâmplări, în 25 de destăinuiri ale scriitorului israelian Amos Oz, consemnate de Shira Hadad în volumul de convorbiri „Din ce este făcut un măr?” (Editura Humanitas Fiction, 2020).

23
/12
/19

Piesa „Dor de casă” interpretată de Cuza de la „Noaptea Târziu”, George Hora, Irina Rimes și actrița Carmen Tănase, și care a fost lansată pe 17 decembrie, a devenit în câteva zile imnul nostalgic al tuturor românilor plecați la muncă în străinătate, și care și-ar dori mai mult decât orice pe lume să ajungă acasă de Sărbători.

17
/09
/19

Actrița Oana Pellea a descoperit astăzi, prin intermediul facebook, un filmuleț emoționant din urmă cu jumătate de veac. L-a postat pa pagina sa de facebook, alături de un mesaj tulburător, care se încheie cu aceste cuvinte: "Mulțumesc, tată, pentru tot! Te iubesc!"

15
/08
/19

Ziarul Metropolis vă propune o nouă rubrică – După 1989 – în care încercăm să vedem cum au trăit intelectualii români răsturnarea comunismului (în decembrie aniversăm – deja! – 30 de ani de la Revoluție) și cum au întâmpinat ei zorii noii libertăți.

14
/08
/19

Pe 10 august s-au împlinit 135 de ani de la nașterea, la Brăila, a scriitorului Panait Istrati. Am selectat pentru dumneavoastră câteva repere biografice (așa cum apar în Panait Istrati, „Opere”, Editura Academiei Române, București, 2003).

01
/07
/19

O vizită la muzeu, o rusoaică necunoscută într-o cabină telefonică, un dans cu Vera, fluturi, un vagon de dormit, Lev Tolstoi tolănit într-un șezlong... Bun venit în lumea viselor unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile – Vladimir Nabokov!

29
/05
/19

METROPOLIS SPECIAL Vă invităm să (re)descoperiți povestea de dragoste dintre Carol al II-lea și Elena Lupescu, așa cum ne-o înfățișează scriitoarea Tatiana Niculescu în cea mai nouă dintre cărțile sale – „Regele și Duduia” (Editura Humanitas, 2019).

27
/05
/19

Regizoarea Carmen Lidia Vidu rememorează în exclusivitate pentru Ziarul Metropolis experiența participării sale, cu spectacolul „Jurnal de România. Timișoara”, parte a proiectului de teatru documentar „Jurnal de România”, la Festivalul Voice of Europe, de la Jena, Germania, desfășurat între 20 și 26 mai 2019. Vă invităm să descoperiți o poveste de succes din teatrul autohton de azi!

02
/10
/18

Agenţia de publicitate Papaya Advertising a lansat, ieri, un clip numit “Copiii referendumului”, prin care îndeamnă la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie. Spotul, inspirat din serialul “The Handmaid’s Tale” (“Povestea slujitoarei”), în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea, s-a viralizat în scurt timp pe rețelele de socializare.

21
/09
/18

Emilia Clarke, actrița care interpretează rolul lui Daenerys Targaryen, Mama Dragonilor, în "Game of Thrones" - câștigătorul ediției din acest an a premiilor Emmy pentru cel mai bun serial dramatic - a postat o fotografie pe Instagram prezentandu-si noul tatuaj cu dragoni zburători. Poza a devenit virală în doar câteva ore.

Pagina 1 din 512345