Trio Enescu, la Hanul Gabroveni
https://www.ziarulmetropolis.ro/trio-enescu-la-hanul-gabroveni/

Joi, 10 decembrie, de la ora 19:30, ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti deschide anotimpul bucuriei cu un nou concert extraordinar din seria DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC. În atmosfera selectă a istoricului Han Gabroveni (Strada Lipscani nr. 84-90), sre vor cânta piese celebre, în interpretarea unuia dintre cele mai apreciate ansambluri de muzică de cameră din Europa, Trio Enescu

Un articol de Petre Ivan|25 noiembrie 2015

Trio Enescu, la Hanul Gabroveni / Din program Ludwig van Beethoven – Trio cu pian în si bemol Major, Op. 97, „Erzherzog”, George Enescu – Sérénade lointaine, Johannes Brahms – Trio cu pian în do minor, Op. 101

TRIO ENESCU înseamnă Alina Armonas-Țambrea (vioară), Gabriele Gylyte-Hein (pian) și Edvardas Armonas (violoncel).Trio Enescu

Ansamblul s-a înființat în 2011, când se împlineau 130 ani de la nașterea lui George Enescu. Prin talentul și dedicarea sa, marele compozitor reprezintă o nesfârșită sursă de inspirație pentru cei trei muzicieni care și-au propus să aducă în fața publicului, alături de repertoriul clasic, și piese mai puțin cunoscute. De exemplu, Sérénade lointaine pentru vioară, violoncel și pian scrisă de George Enescu în 1903.

DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC reprezintă prima serie de concerte de muzică de cameră cu participare internațională din București.

Vă propunem o incursiune plină de varietate în lumea muzicii de cameră alături de artiști din 12 țări și un repertoriu de-a dreptul captivant – de la Joseph Haydn la Antonin Dvorak, de la Ludwig van Beethoven la George Enescu, de la Johannes Brahms la Leos Janacék. – Răzvan Popovici, director artistic DA CAPO ARCUB CHAMBER MUSIC.

Programul se va desfășura până în mai 2016 și va avea câte o reprezentație în fiecare lună.

Biletele în valoare de 50 lei (categoria I) și 30 lei (categoria II) sunt disponibile în rețeaua Eventim și pe site-ul www.eventim.ro.

Foto: Trio Enescu – arcub.ro., .trioenescu.eu

20
/05
/22

Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a anunțat care sunt cei șase artiști ale căror nume se alătură pe Aleea Celebrităților în acest an: Sasha Waltz, Krzysztof Warlikowski (foto), Götz Teutsch, Éric-Emmanuel Schmitt, Claus Peymann și Ion Caramitru.