Ultimul film cu Philip Seymour Hoffman închide Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-film-cu-philip-seymour-hoffman-inchide-festivalul-anonimul/

Lungmetrajul „Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man”, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat, pe 17 august, în avanpremieră, în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului International de Film Independent Anonimul se va încheia pe 17 august, la Arena Verde Stop din Bucureşti, notează Mediafax.

În „A Most Wanted Man”, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică şi a recupera averea tatălui său.

Prezenţa lui Issa în zonă atrage atenţia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), şeful unei agenţii de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John Le Carré, autor a 23 de cărţi, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care „Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy” şi „Prietenie absolută/ The Constant Gardener”.

„A Most Wanted Man” este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal.

Câştigător al unui premiu Oscar pentru interpretarea sa din „Capote” şi de alte trei ori nominalizat la premiile Academiei americane pentru rolurile sale din „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „Îndoiala/ Doubt” şi „The Master”, Hoffman îşi făcuse deja debutul în regia de film cu „Jack se îndrăgosteşte/ Jack Goes Boating”, în 2010.

Era, de asemenea, un respectat actor şi regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film şi, deşi la început au existat câteva neînţelegeri pe care însuşi regizorul le recunoaşte, la finalul filmărilor acesta afirma că Hoffman, care a murit pe 2 februarie, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată.

Totodată, Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experienţa de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright şi Daniel Bruhl.

Cine este Anton Corbijn

Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, realizându-se documentare ce-l au ca subiect, precum „Shadow Play”.

Este un cunoscut fotograf, dar şi regizor de videoclipuri, printre artiştii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet, Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits şi formaţia U2.

Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile şi conceptele grafice pentru turneele

Anton Corbijn

Anton Corbijn

trupei.

Primul său lungmetraj este cunoscutul film „Control”, despre viaţa lui Ian Curtis, solistul Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian.

În 2010, a urmat filmul de acţiune „Americanul/ The American”, cu George Clooney în rol principal.

„A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni” este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române – coproducător, va avea loc în perioada 12 – 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cu Philip Seymour Hoffman şi Anton Corbijn – cinemagia

02
/11
/17

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand.

01
/11
/17

Duminică, 29 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, a avut loc proiecția filmului „Polina”, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Co-regizat de Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, filmul spune povestea unei fete care își trăiește viața prin dans.

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

Cineama.ro vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, orele 18:00, la sala Atrium a Institutului Francez, la o întâlnire cu regizorul Péter Forgács, care va introduce publicul român în practica sa artistică ce constă în folosirea filmărilor cineamatorilor ca material brut în instalații media și filme documentare de reorchestrare postmodernă a istoriei.

30
/10
/17

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce Anthony Rapp, actorul din ”Star Trek” şi ”Rent”, l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. Actorul distins cu două premii Oscar spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală...

27
/10
/17

ActiveWatch a prezentat la București, în avanpremieră, filmul SĂ NU MOR ÎN VIS, o călătorie documentară care recuperează istoria romă despre sănătate din perspectiva subiectivă a peste douăzeci de povestitori veritabili.

27
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând de astazi, 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative.

25
/10
/17

Apropierea, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, produs de Libra Film și co-produs de Tito Clint Movies (Spania) și Evolution Films (Cehia), a câștigat o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea Eurimages, fondul cultural al Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice europene. Bugetul total al filmului este de 1,4 milioane de euro.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.