Ultimul Zburator cutreieră România
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-cutreiera-romania/

Protagoniştii şi echipa de producţie a filmului independent „Ultimul Zburator”, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival, pornesc în caravana de promovare a peliculei.

Un articol de Petre Ivan|8 februarie 2014

Protagoniștii și echipa de producție a filmului independent „Ultimul Zburator”, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival, pornesc în caravana de promovare a peliculei.

Cinema City și InterComFilm Distribution pornesc alături de protagoniștii și echipa de producție a filmului „Ultimul Zburător” într-o caravană de promovare a celui mai nou film românesc, selectat la Bruxelles International Fantasy Film Festival 2014.

Producția cinematografică debutează cu o primă proiecție în Arad în data de 8 februarie la Cinema City Atrium (la ora 19:30) și Cinema City Galleria (la ora 21:00).

Caravana îi va aduce pe actorii Constantin Cotimanis, Iulia Verdeș, Gabriel Duțu, pe regizorul Ovidiu Georgescu, scenaristul Mihai Mănescu și scenograful Octavian Iosif în cinematografele Cinema City din București, Arad, Timișoara, Cluj și Ploiești.

Ultimul Zburator

Afişul filmului Ultimul Zburator

Spectatorii vor avea ocazia să îi întâlnească pe actori și pe membrii echipei de filmare, care vor susține sesiuni de întrebări și răspunsuri înainte de proiecția filmului.

“Ne bucurăm să vedem că se conturează din ce în ce mai multe proiecte cinematografice inedite și că producătorii filmelor românești pășesc curajos dincolo de granițele dramelor clasice românești.

Îi invităm pe toți iubitorii genului fantasy și nu numai să îi cunoască pe cei care au făcut posibil acest proiect și să urmărească o poveste de dragoste atipică, acum în pragul Zilei Îndrăgostiților”, afirmă Mălina Sandu, Brand Manager Cinema City România.

După vizionarea specială din data de 8 februarie de la Arad, caravana va continua în cinematografele Cinema City din: Timișoara (9 februarie), Cluj Iulius (10 februarie), București (14 februarie) și Ploiești (15 februarie).

Filmul „Ultimul Zburător” face parte din trilogia Promissum, prin care realizatorii își propun să popularizeze trei dintre cele patru mituri fundamentale românești: zburătorii, ielele și Miorița.

”Vrem să mutăm atenția publicului din România dinspre vampirii din filmele americane către poveștile fantastice din mitologia noastră”, a declarat Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, cu prilejul proiecției pentru presă a peliculei, care a avut loc acum o săptămână la Cinema City Cotroceni.

Filmul spune povestea parcă desprinsă dintr-o nuvelă fantastică scrisă de Mircea Eliade – de altfel, pe genericul de final al peliculei este precizat că mentorul echipei de filmare este scriitorul român – , a ultimului Zburător, Zanoni (Gabi Duțu), care se îndrăgostește de Eliza (Iulia Verdeș), o cântăreață aflată la începutul carierei sale.

Pelicula atrage prin elementele de contemporaneitate – acțiunea începe în anul 2012, într-o lume în care magia a fost demult uitată –, prin imagine, efecte speciale și calitatea sunetului, precum și prin modalitățile inedite depromovare, printre care se numără și o aplicație pentru Windows 8 dezvoltată cu ajutorul Microsoft.

Foto cu Ultimul Zburator – Cinemagia

02
/11
/17

Primele două lungmetraje ale lui Katell Quillévéré, „O otravă puternică” și „Suzanne”, au ajutat-o să pună bazele carierei sale de regizor de film ce trateaza orice subiect cu delicatețe și dăruire. Acest al treilea lungmetraj, „Reparându-i pe cei vii”, se bazează pe povestea romanului cu același nume al lui Maylis de Kerangal, și este adaptat de Quillévéré alături de scenaristul veteran Giles Taurand.

01
/11
/17

Duminică, 29 octombrie, la Cinema Elvire Popesco, a avut loc proiecția filmului „Polina”, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Co-regizat de Angelin Preljocaj și de Valérie Müller, filmul spune povestea unei fete care își trăiește viața prin dans.

01
/11
/17

Producţia celui de-al şaselea sezon al „House of Cards”, care va fi şi ultimul al acestui serial, a fost suspendată până la „noi ordine”, după ce, în urmă cu trei zile, Kevin Spacey, care joacă rolul principal, a fost acuzat de actorul Anthony Rapp că l-a hărţuit sexual în urmă cu 30 de ani.

01
/11
/17

Cineama.ro vă invită vineri, 3 noiembrie 2017, orele 18:00, la sala Atrium a Institutului Francez, la o întâlnire cu regizorul Péter Forgács, care va introduce publicul român în practica sa artistică ce constă în folosirea filmărilor cineamatorilor ca material brut în instalații media și filme documentare de reorchestrare postmodernă a istoriei.

30
/10
/17

Kevin Spacey a recunoscut că este homosexual, după ce Anthony Rapp, actorul din ”Star Trek” şi ”Rent”, l-a acuzat că i-ar fi făcut avansuri sexuale pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. Actorul distins cu două premii Oscar spune că această poveste i-a dat curajul să mărturisească alte lucruri despre viaţa lui personală...

27
/10
/17

ActiveWatch a prezentat la București, în avanpremieră, filmul SĂ NU MOR ÎN VIS, o călătorie documentară care recuperează istoria romă despre sănătate din perspectiva subiectivă a peste douăzeci de povestitori veritabili.

27
/10
/17

“Capace” intră pe marile ecrane din România începând de astazi, 27 octombrie. Filmul semnat de Sorin Marin îl aduce în fața publicului pe Vlad Ivanov într-o ipostază mai puțin obișnuită, personajul interpretat de celebrul actor ieșind din zona personajelor negative.

25
/10
/17

Apropierea, cel de-al patrulea lungmetraj al regizorului Tudor Giurgiu, produs de Libra Film și co-produs de Tito Clint Movies (Spania) și Evolution Films (Cehia), a câștigat o finanțare în valoare de 250.000 de euro din partea Eurimages, fondul cultural al Consiliului Europei pentru sprijinirea coproducțiilor cinematografice europene. Bugetul total al filmului este de 1,4 milioane de euro.

23
/10
/17

CRONICĂ DE FILM Conceput ca un film antispectacular, dedramatizat şi nonsenzaţional, dar asumat polemic, „Soldaţii. Poveste de Ferentari”, debutul în lungmetrajul de ficţiune al regizoarei Ivana Mladenovic, poate rămâne, prin curajul său formal şi tematic, un reper în cinema-ul românesc.

23
/10
/17

Scurtmetrajul Offstage, scris și regizat de actorul Andrei Huțuleac, a câștigat sâmbătă seara Trofeul pentru Cel mai bun scurtmetraj de ficțiune în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia.

23
/10
/17

În data de 26 octombrie, de la ora 19:00, va avea loc lansarea platformei online www.cineama.ro, o colecție unică de filme de scurtmetraj digitizate de pe suport peliculă de 16 mm în perioada 1957-1989, documentare (etnografice, agricole, reportaje sportive, de protecția muncii), filme de ficțiune și de animație, precum și articole și interviuri cu cei mai activi cineamatori ai vremii.

23
/10
/17

„Bărbaţii sunt buni, dar femeile sunt magice.” – Catherine Deneuve. Îndrăgita actriță franceză a împlinit 74 de ani. În anull 2008, Deneuve a fost omagiată cu Premiul de Excelenta la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania TIFF.

22
/10
/17

Regizorul Wong Kar-wai a primit vineri în Franța, la Lyon (centru-est), Premiul Lumiere pentru întreaga carieră. La 59 de ani, el este primul regizor chinez care a primit acest premiu. ''Dedic această onoare care mi s-a făcut soției și muzei mele, Esther. Există fragmente din ea în fiecare dintre personajele feminine din filmele mele'', a spus regizorul după ce a primit premiul din mâinile actriței Isabelle Adjani.