Un cadou de Mărțișor pentru spectatorii Teatrului Național ”I.L.Caragiale”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-cadou-de-martisor-pentru-spectatorii-teatrului-national-i-l-caragiale/

Începând cu data de 1 Martie 2021, spaţiul expoziţional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziţie cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar şi de scenografie pentru filme de animaţie, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare ”micro-monumente ale armoniei universale”(cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuţa!

Un articol de Petre Ivan|24 februarie 2021

Licențiat, în 1971, al Institutului de Artă ”Nicolae Grigorescu”(secția scenografie), unde va deveni, ulterior, el însuși conferențiar, Ion Olaru este unul dintre cei mai creativi și prolifici scenografi de televiziune, instituție unde și-a desfășurat activitatea timp de aproape 4 decenii (între 1971 și 2008), fiind recompensat în 2005 cu Premiul APTR pentru întreaga activitate.  Este membru al UAP, filiala București, secția Scenografie.

O selecție reprezentativă din lucrările lui Ion Olaru, intitulată CLIPE DE VIAȚĂ,  selecție alcătuită de curatorul expoziției,  Ioana Alexandru, fiica artistului,  poate fi vizionată de publicul interesat, zilnic între orele 11.00-18.00 în Foaierul Media al TNB.

Expoziția poate fi  vizitată și de spectatorii care participă la reprezentațiile serale ale TNB, pe care îi invităm să vină la teatru cu  câteva minute mai devreme, pentru a se bucura de CLIPELE DE VIAȚĂ dăruite cu har de artistul ION OLARU…

Accesul în expoziție și vizitarea acesteia impun purtarea  măștii și respectarea regulilor  de distanțare determinate de situația epidemiologică actuală.

25
/02
/13

În perioada 20 iunie 2012- 24 februarie 2013, la Muzeul Naṭional de Artã al României a avut loc expoziṭia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI – XIX.   Cabinetul de desene şi gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României a prezentat expoziţia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI […]

25
/02
/13

Pânã la data de 26 mai 2013, doritorii vor putea vizita la MNAR expoziṭia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului.   Cabinetul de Desene şi Gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României prezintă expoziţia temporară Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului. Expoziţia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a […]

22
/02
/13

În februarie, Muzeul Național de Artă al României reia seria programelor pentru adolescenți cu o serie de întâlniri în expoziţia Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului, sub semnul poveștilor nebănuite din spatele operelor de artă.   “Realitatea din spatele imaginii”   Exista oare noțiunea de modă acum 500 de ani?  Și daca da, cum foloseau Neagoe Basarab […]