Un nou text premiat la concursul de comedie românească
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-nou-text-premiat-la-concursul-de-comedie-romaneasca/

Teatrul de Comedie îşi continuă misiunea de descoperire a celor mai bune texte de comedie româneşti inedite prin intermediul Concursului de Comedie Românească. Acest concurs de tradiţie al Teatrului de Comedie, care în 2020 ajunsese la 14 ediţii consecutive a întâmpinat, ca şi sectorul cultural căruia îi aparţine, piedicile epidemiei de Covid-14, fiind nevoit să amâne momentul jurizării. Prin urmare, după 2 ani, Concursul de Comedie Românească, ediţia a XV-a, revine acum cu rezultatul jurizării textelor înscrise.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Juriul ediției a XV-a, format din Adrian Lustig (dramatug, președinte juriu), Ioan Cristescu (critic și istoric literar) și Dorina Chiriac (actriță), după parcurgerea celor aproape 30 de texte înscrise, a decis să acorde:

Premiul III textului FUGA DE FERICIRE de Cristina Cozma.
Premiile I și II nu se acordă.

***
Concursul de Comedie Românească are misiunea de a descoperi și de a premia cele mai bune comedii scrise de autori români, comedii care, girate de un juriu format din profesioniști, vor avea șansa să stea la baza unor viitoare producții de teatru. Din 2006, prin intermediul Concursului de Comedie Românească s-au descoperit texte inedite și a fost încurajată dezvoltarea unei noi generații de dramaturgi.

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

12
/08
/22

ICR New York și Battery Dance Festival, unul dintre cele mai de impact evenimente culturale ale verii new-yorkeze, formează de mai mulți ani un parteneriat foarte strâns, care continuă în 2022 printr-un proiect comun de această dată chiar mai amplu decât cele de până acum.

12
/08
/22

Cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film Independent ANONIMUL, care are loc la Sfântu Gheorghe (Delta Dunării), se apropie de final.

12
/08
/22

Pe 13 şi 14 august, bucureştenii şi turiştii sunt aşteptaţi în ultimul weekend pietonal al verii la „Străzi deschise” cu plimbări urbane şi noi activităţi recreative pe Calea Victoriei şi activităţi sportive pe şoseaua Kiseleff.

12
/08
/22

Festivalul Cinemascop din Eforie Sud, ajuns la a cincea ediție anul acesta, s-a încheiat pe 7 august.

12
/08
/22

Ediția aniversară a Galei Tânărului Actor HOP – program al UNITER aflat sub direcția artistică a coregrafului și regizorului RĂZVAN MAZILU – se va desfășura la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, în perioada 25-27 august 2022.