„Un tramvai numit dorință”, in PREMIERĂ la UnTeatru! Programul UnTeatru pentru perioada 17 – 24 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-tramvai-numit-dorinta-in-premiera-la-unteatru-programul-unteatru-pentru-perioada-17-24-noiembrie/

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU ! UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ! Sâmbătă 17 şi Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă aşteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams. Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA. Textul […]

Un articol de |13 noiembrie 2012

„UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ”, în PREMIERĂ la UNTEATRU !

UNTEATRU, revine cu o nouă PREMIERĂ!

Sâmbătă 17 și Duminică 18 noiembrie, de la orele 21.00, UNTEATRU vă așteaptă la PREMIERA spectacolului UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams.

Un spectacolul care urmăreşte, sub lupă, evoluţia celor patru personaje cu titlul unui destin comun: RATAREA.
Textul lui Williams stă la baza unei creaţii spectaculare care îşi doreşte răspândirea unei poveşti de care nu te mai poţi despărţi.

UN TRAMVAI NUMIT DORINȚĂ de Tennessee Williams
cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica
Regia: Andrei și Andreea Grosu

Durata spectacol 1h 45 min

PROGRAMUL UNTEATRU pentru perioada 17 – 24 NOIEMBRIE

Sambata 17 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Duminica 18 noiembrie, orele 21.00

UN TRAMVAI NUMIT DORINTA de Tennessee Williams
– PREMIERA

cu: Mihaela Trofimov, Nicoleta Lefter,
Liviu Pintileasa, Richard Bovnoczki

Scenografia: Vladimir Turturica

Regia: Andrei si Andreea Grosu
Durata spectacol 1h 45 min


Luni 19 noiembrie, orele 19.00

CE ZILE FRUMOASE! de Samuel Beckett

cu: Sabrina Iaşchevici, Ionuţ Vişan
Scenografie: Valentin Vârlan
Regie: Sânziana Stoican
Durata spectacolului: 1 h 20 min

“Ce zile frumoase!” este un eseu teatral despre trecerea timpului şi efectul pe care aceasta îl are asupra condiţiei umane. O femeie, Winnie, se scufundă încet într-o movilă de pământ sub un soare nimicitor. Alături, liber să se mişte se află Willie, soţul ei. Se aude o sonerie. Winnie se trezeşte. Începe o nouă zi. O zi ca oricare alta căreia trebuie să-i supravieţuiasă. Va reuşi?


Joi 22 noiembrie, orele 19.00

CELE 3 ROXANICI – „Cum sa facem sa n-o dam in bara cand e clar c-o s-o dam in bara”

Cu: Cristina Moldoveanu, Roxana Ivanciu, Mihaela Popa
soundtrack: Iustin Ciuche
coregrafie: Andreea Duta
scenografie: Cristina Milea
text si regie: Theo Herghelegiu

CELE TREI ROXĂNICI spune povestea a trei singurătăţi ajunse într-un moment crucial. Este un spectacol despre cruzime şi poezie; despre sublim şi abject, aşa cum ne lovim de ele la tot pasul, fie ca hotărâm să le dăm atenţie, sau nu. Fie că decidem să schimbăm ceva, sau nu. Un spectacol despre frică, vinovăţie, asumare şi, mai ales, despre ALEGERI – despre opţiunile pe care le facem în viaţă, începand cu derizorii şi banale alegeri cotidiene şi sfârşind cu acele demersuri de selecţie care implică palierul moral, social, cultural ş.a.m.d. al fiecăruia dintre noi.

Spectacolele se joacă în cadrul programului „Un teatru pentru o lume” – proiect finanţat de AFCN.

Numarul de locuri este limitat.
Rezervări bilete se pot face pe adresa [email protected]

Pentru alte detalii: http://www.facebook.com/unteatru.teatrul

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitaţi să mă contactaţi
Monica Vlăduţu
Tel: 0737 262. 112
UNTEATRU (str. Ilfov nr.1,in spatele CEC-ului de pe Calea Victoriei)

 

30
/04
/24

Violoncelistul de talie internațională Andrei Ioniță va cânta la Iași în cadrul seriei concertelor organizate de Fundația Culturală Gaudium Animae. Recitalul va avea loc joi, 9 mai 2024, ora 19.00, în sala Henri Coandă de la Palatul Culturii Iași.

30
/04
/24

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, prin Departamentul de Cercetare, Dezvoltare, Inovare, și Centrul de Teatru Educațional Replika desfășoarpă, în perioada 27 mai-1 iunie 2024, evenimentul care încheie proiectul european TabThePAST. Taboo History. Fill the Past to Sense the Present (Istoria Tabu. Umple golurile din trecut pentru a percepe prezentul).

30
/04
/24

Luni, pe 29 aprilie, la Teatrului Național ,,I. L. Caragiale’’ din București, a avut loc cea de-a 18-a ediție a Galei Premiilor Gopo, în cadrul căreia au fost celebrate performanțele înregistrate de cinematografia română în ultimii ani.

30
/04
/24

În pofida starturilor false, primăvara pare a se fi împământenit. Asta mai ales dacă te iei după lumina care se filtrează printre copaci. Pare greu de crezut, iar oamenii de la meteo sunt fiecare un soi de Cassandra care a tot strigat „lup” până a rămas fără voce. Dar e suficient să tragem adânc aer în plămâni și, printre moleculele de îndoială își va face loc și aerul proaspăt. În întâmpinarea căldurii, acum că am trecut de cea mai crudă dintre luni, Vanner Collective invită publicul la trei spectacole dezghețate.

30
/04
/24

Galeria Jecza din Timișoara alături de Fundația Interart Triade magnetizează publicul din Veneția cu o expoziție în premieră în orașul celebrei Bienale de Artă, redeschizând vizitatorilor, după un deceniu un spațiu vechi de peste 900 de ani, cu o expoziție intens apreciată de critici, colecționari și iubitori de artă.

29
/04
/24

După „MANual”, spectacolul care a umplut sala la fiecare reprezentație de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), Sergiu Diță, un coregraf în plină ascensiune, revine cu o nouă premieră. Publicul este invitat la „Memetics”, un spectacol de dans contemporan inspirat din cultura digitală, în 11 și 12 mai. Un spectacol care va ajunge viral, însă nu pe Internet, ci pe scenă.

29
/04
/24

Tuturor ne place să călătorim. În locuri exotice, în orașe aglomerate, la capătul lumii sau la doi pași de casă. Dar există și locuri unde poți călători în timp. Iar Râșnov este locul ideal pentru o astfel de experiență.

29
/04
/24

Romanul „Părinți” al Dianei Bădica este romanul unei generații. Este acel moment din proza noastră contemporană în care simți respirația unei scriitoare cu totul speciale, care reușește să surprindă suflul și sufletul unei generații în care s-au întâlnit și s-au ciocnit toate tranzițiile ultimelor decenii.

29
/04
/24

Timp de 12 zile, în perioada 17 mai – 9 iunie, copiii sunt așteptați, alături de părinții lor, la cea de-a opta ediție a Festivalului Opera Copiilor, unde vor fi întâmpinați cu surprize și activități distractive, desfășurate în locurile binecunoscute, dar și în spații recente deschise publicului.