UNATC Alternativ – Școala de Duminică își așteaptă cursanții din 14 noiembrie
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-alternativ-scoala-de-duminica-isi-asteapta-cursantii-din-14-noiembrie/

Pentru al nouălea an consecutiv, UNATC rămâne dedicat pasiunii pentru artă, oferind oricui şansa unei pregătiri intensive, într-un mediu academic de excelenţă. 

Un articol de Liliana Matei|1 noiembrie 2021

Indiferent de vârstă sau pregătire, programul UNATC Alternativ – Școala de Duminică oferă tuturor șansa de a studia specializări din domeniul teatru și cinematografie într-un format de scurtă durată.

UNATC Alternativ este centrat pe cursuri intensive, eficiente din punct de vedere al timpului și cu un conținut bogat de cunoaștere aplicată. Conceptul este dedicat omului modern care dorește să-și dezvolte noi abilități creative, fără a se dedice statutului de student permanent.

Școala de Duminică este un proiect educativ destinat tuturor categoriilor de vârstă, indiferent de pregătirea profesională, girat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică ’’I.L.Caragiale’’.

Școala de Duminică oferă un cadru profesionist de pregătire teoretică şi practică celor care vor să dobândească noţiuni elementare şi practici avansate în domenii în care, astăzi, se investeşte extrem de puţin în învăţămîntul românesc.

Școala de Duminică îşi propune să implementeze un model educaţional bazat pe câteva noţiuni de bază: accesul la cultură şi la noţiuni fundamentale din domeniile de referinţă teatru şi film, promovarea unor cursuri concepute interactiv, diseminarea informaţiilor de specialitate şi formarea unui mod de a gândi teatral şi cinematografic.

Cursuri disponibile:

Actorie pentru copii (7 – 14 ani) workshop intensiv

Actorie pentru adolescenți – workshop intensiv dedicat liceenilor

Actorie (începând cu vârsta de 18 ani)

Coregrafie; Mișcare, Armonie, Ritm – (începând cu vârsta de 15 ani)

Coregrafie; Mișcare, Armonie, Ritm – pentru copii (8 -14 ani)

Dezvoltare personală prin tehnici de teatru și film

Educația și expresia vorbirii. Tehnici de comunicare

Fotografie; tehnici și elemente ce țin de estetica limbajului vizual

Introducere în animație

Primii pași în producția video:de la idee la post-producție și online

Producția de film

Introducere în regia de film

Regie de film și Poetici Cinematografice

Scenariul de film, TV, web: de la teorie la practică

Scenografie – Arta vizuală a teatrului

Cursurile încep în data de 14 noiembrie. La finalul cursului, fiecare participant va obţine un atestat de absolvire eliberat de UNATC.

Există cursuri care se desfășoară față în față, dar și cursuri în format exclusiv online. Conform reglementărilor în vigoare, participarea fizică la cursuri este permisă doar persoanelor care fac dovada, prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, că se află în una din situaţiile prevăzute mai jos:

Persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare

Persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Mai multe detalii despre fiecare curs în parte, precum și despre modalitatea de înscriere, durată și costuri, aici.

25
/04
/24

Asociația Culturală Control N dă startul înscrierilor la a treia ediție a New Draft. Rezidența de dezvoltare de scenarii dedicată proiectelor din România și Republica Moldova se adresează regizorilor și scenariștilor, proaspeților absolvenți de facultăți de profil și autorilor din medii conexe, cu proiecte în faza de început.

25
/04
/24

Cea de-a treia ediție din România a competiției de pictură live Art Battle va avea loc pe 27 aprilie, la Palatul Bragadiru din București (Calea Rahovei nr. 147-153) aducând în fața publicului atât concursul contra cronometru care aduce publicul în fața procesului de creație, alături de re-LEAF, o ediție de "interior" a târgului de artă contemporană LEAF (Limited Edition Art Fair) eveniment organizat de Galeria Celula de Artă în parteneriat cu Săfițicuminți. Biletele pentru public sunt disponibile pe LiveTickets.

24
/04
/24

O nouă traducere din opera lui Paul Auster, unul dintre cei mai spectaculoși și inventivi scriitori ai Americii, a cărui operă a fost publicată în mai mult de patruzeci de limbi, a ajuns de curând în librăriile fizice și online din întreaga țară.

22
/04
/24

6 manageri și 30 de ghizi și muzeografi din toată țara au participat la Râșnov la două sesiuni de training pentru dezvoltarea abilităților de gestionare și management strategic al obiectivelor de patrimoniu istoric, documentarea istorică, interpretarea informațiilor, comunicarea și interacțiunea directă cu publicul vizitator.

22
/04
/24

460 de ani se împlinesc pe 23 aprilie de la nașterea celui considerat cel mai mare dramaturg al tuturor timpurilor. Multe povești și multe legende au circulat despre el în tot acest timp.

18
/04
/24

Astăzi, la Sibiu, a avut loc conferința de presă care prezintă programul spectacolelor celei de-a 31-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu. În cadrul conferinței, Constantin Chiriac, președintele FITS şi directorul TNRS, a anunțat publicarea programului spectacolelor ediției din acest an și punerea în vânzare a biletelor, începând de mâine, 19 aprilie.