Undeva, cândva… Cenaclul Flacăra
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-cenaclul-flacara/

În urmă cu 45 de ani, într-o zi de 17 septembrie (1973) lua fiinţă, sub conducerea poetului Adrian Păunescu, Cenaclul Flacăra, o rampă de lansare pentru numeroşi artişti, Cenaclul  a fost interzis în vara anului 1985, după o busculadă pe stadionul din Ploieşti în care au murit 5 spectatori…

Un articol de Petre Ivan|17 septembrie 2018

Cenaclul  a lansat și a consolidat carierele multor artişti ai acelor vremuri, printre care s-au numărat: Mircea Vintilă, Ştefan Hruşcă, Florian Pittiş, Vasile Şeicaru, Alexandru Andrieş, Doru Stănculescu sau Anda Călugăreanu.

Cenaclul Flacăra a delectat publicul cu muzică, de la cea populară şi până la muzica folk, clasică şi chiar rock. Datorită grandorii pe care o luase acest fenomen, au fost organizate turnee în toată ţara, iar spectacolele se desfăşurau pe stadioane, sălile de spectacol devenind neîncăpătoare pentru mulţimea de spectatori.

Pe parcursul celor 12 ani de existenţă ai Cenaclului, au avut loc 1615 spectacole, şirul acestora fiind întrerupt pe 15 iunie 1985, din cauza unui incident, care a avut loc pe stadionul din Ploieşti, în timpul unui spectacol, care s-a soldat cu cinci morţi şi mai mulţi răniţi.

Foto: Adrian Păunescu și Florian Pittiş la Cenaclul Flacăra – facebook

27
/04
/14

În această seară (27 aprilie), de la ora 19.00, publicul va avea astfel ocazia să urmărească debuturile câtorva dintre tinerii balerini talentaţi ai Companiei de Balet a Operei Naţionale Bucureşti şi totodată să se bucure de muzica lui Adolphe Ch. Adam, sub bagheta lui Ciprian Teodorașcu.

27
/04
/14

Miercuri, 30 aprilie (19.00), îl veţi asculta pe Razvan Suma la Sala Radio, alături de Orchestra de Cameră Radio, sub bagheta dirijorului britanic William Kunhardt. Răzvan Suma este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, acesta cucerind publicul din cele mai multe oraşe ale ţării cu turneele sale naţionale „Vă place BACH?” şi „Vă place BRAHMS?”.

14
/04
/14

Un recital extraordinar şi un concert cu Orchestra Naţională Radio vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti, pe 23, respectiv 25 aprilie. Sărbătorile Pascale se prelungesc, astfel, cu două sărbători dedicate muzicii şi celui mai mare compozitor al tuturor timpurilor, Mozart.

11
/04
/14

Primăria Sectorului 3 organizează prin Centrul Cultural Casa Artelor primul eveniment în aer liber, de mare amploare din 2014. Cetăţenii sectorului 3 şi nu numai sunt invitaţi, în 13 aprilie, ora 20,00, în Duminica Floriilor, în Parcul Titan - Parcul Artelor la întâlnirea cu muzica sacră pascală.

10
/04
/14

Vineri, 11 aprilie 2014 (19.00), cu exact o săptămână înainte de Vinerea Mare, la Sala Radio, „artileria grea” a instituţiei artistice se reuneşte pe scenă pentru a vă dărui un concert cu Misa în si minor - Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi dirijorul Tiberiu Soare.

09
/04
/14

A fost numită „Sarah Bernhardt a teatrului de operă”. Cu ochi de smarald, trup de felină și un farmec scenic ce radia patos şi rafinament, Virginia Zeani a electrizat publicul de operă de pe patru continente şi n-a uitat niciodată să spună că, la origine, este româncă.

09
/04
/14

Reputaţia sonorităţii inegalabile a viorilor Stradivarius, instrumente muzicale italiene fabricate în urmă cu 300 de ani, este serios afectată de un test realizat de violonişti cu reputaţie mondială, care au preferat, în majoritatea lor, sonoritatea oferită de instrumentele moderne.

09
/04
/14

De la New York la Reghin, de la Sankt Petersburg la Tecuci și Lisabona. Horia Mihail e un pianist călător, gurmand și curios, care n-ar spune nu nici unui loc de pe lume. Zilele astea se află într-un turneu al cărui nume îi vine mănușă: „Pianul călător”.