Undeva, cândva… Jean Gabin, Alain Delon & Jean-Paul Belmondo
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-jean-gabin-alain-delon-jean-paul-belmondo/

“Jean Gabin lucra pe platourile de filmare cu doi tineri promiţători: Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo. În timp ce al doilea era foarte arogant şi oarecum lipsit de respect la adresa lui Gabin, Alain Delon se ridica în picioare de câte ori bătrânul îşi făcea apariţia, îl trata cu politeţe, îl conducea la locul său şi îi arăta multă consideraţie. Gabin îşi va aminti cu emoţie de aceste momente. Este unul dintre motivele pentru care am o simpatie deosebită pentru Alain Delon.” (via) Șerban Tomşa

Un articol de |6 august 2019

Anul acesta, pe 17 mai, s-au împlinit 115 ani de la naşterea lui Jean Gabin, cântăreţ, scenarist şi unul dintre cei mai mari actori de film francezi din toate timpurile.

Spre finalul vieţii, actorul, care avea o reputație de mizantrop, şi-a permis să cumpere mai multe terenuri în Normandia, printre care „La Pichoniere”, o moșie de care se va simţi foarte ataşat.

Jean Gabin a fost căsătorit de trei ori: cu Gaby Basset, cu Jeanne Mauchain şi cu Dominique Fournier, cea care avea să-i dăruiască trei copii. O poveste de dragoste răvăşitoare s-a scris însă între Jean Gabin şi Marlene Dietrich. Cei doi s-au întâlnit la Hollywood în 1940, şi au trăit o poveste de dragoste fascinantă, au ieşit împreună la evenimente mondene, au locuit împreună.

Jean Gabin & Marlene Dietrich

Relația lor s-a întrerupt în 1943, când Gabin s-a înrolat voluntar în forțele Franței libere conduse de Charles de Gaulle, deși în toată perioada ce a urmat, cei doi au corespondat și şi-au reînnoit jurămintele de iubire. La rândul său, Marlene Dietrich s-a înrolat voluntar pentru americani, a făcut turnee în taberele militare de pe front pentru a-i distra pe combatanți.

Cei doi s-au reîntâlnit apoi la Paris, în 1944, și dragostea lor și-a reluat cursul. Au apărut împreună la evenimente, au locuit împreună, şi-au făcut planuri pentru viitor. În 1946, cei doi reușesc să facă un film impreună, „Martin Roumagnac” („Vipera”), în regia lui Marcel Carne, o producţie cu un eşec răsunător…

În cele din urmă Jean Gabin a părăsit-o pe Marlene Dietrich fără nicio explicație, căsătorindu-se, în martie 1949, cu Dominique Fournier, un fost manechin, cea care, cum aminteam, îi va dărui trei copii.

Jean Gabin a murit la 15 noiembrie 1976, la Paris, după o suferinţă provocată de leucemie.

(sursa: rador.ro)

Foto: Jean Gabin, Alain Delon & Jean-Paul Belmondo

23
/09
/20

OPINIE Prea puținele recompense juste acordate la Gala Premiilor Uniunii Cineaștilor din România, ediția 2020, nu pot șterge senzația generală că un astfel de eveniment este mai puțin despre recunoașterea valorii reale, cât mai ales despre a mulțumi pe cât mai mulți, în special dintre cei apropiați de UCIN.

22
/09
/20

Editura Arthur face primul pas în asumarea unei noi identități vizuale care debutează cu anunțarea noului logo și, plecând de la acesta, va continua cu transformarea tuturor colecțiilor și proiectelor Arthur.

22
/09
/20

Cea de-a opta ediție Festivalul Național de Improvizație - !MPRO - va avea loc între 22-25 octombrie 2020, la terasa acoperită a Casei Universitarilor din București (strada Dionisie Lupu 46). Tema acestui an - Procesul creativ - invită participanții să abordeze diverse forme de exprimare artistică rezultate din improvizație.

21
/09
/20

O Gală a Premiilor UNITER la Craiova înseamnă o triplă sărbătoare: 30 de ani de la înființarea UNITER, 170 de ani de la înființarea teatrului craiovean „Marin Sorescu” și ... bucuria revederii cu artiști și parteneri după șase luni de așteptare.

Pagina 1 din 91612345...102030...Ultima »