Undeva, cândva… Jean Gabin, Alain Delon & Jean-Paul Belmondo
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-jean-gabin-alain-delon-jean-paul-belmondo/

“Jean Gabin lucra pe platourile de filmare cu doi tineri promiţători: Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo. În timp ce al doilea era foarte arogant şi oarecum lipsit de respect la adresa lui Gabin, Alain Delon se ridica în picioare de câte ori bătrânul îşi făcea apariţia, îl trata cu politeţe, îl conducea la locul său şi îi arăta multă consideraţie. Gabin îşi va aminti cu emoţie de aceste momente. Este unul dintre motivele pentru care am o simpatie deosebită pentru Alain Delon.” (via) Șerban Tomşa

Un articol de |6 August 2019

Anul acesta, pe 17 mai, s-au împlinit 115 ani de la naşterea lui Jean Gabin, cântăreţ, scenarist şi unul dintre cei mai mari actori de film francezi din toate timpurile.

Spre finalul vieţii, actorul, care avea o reputație de mizantrop, şi-a permis să cumpere mai multe terenuri în Normandia, printre care „La Pichoniere”, o moșie de care se va simţi foarte ataşat.

Jean Gabin a fost căsătorit de trei ori: cu Gaby Basset, cu Jeanne Mauchain şi cu Dominique Fournier, cea care avea să-i dăruiască trei copii. O poveste de dragoste răvăşitoare s-a scris însă între Jean Gabin şi Marlene Dietrich. Cei doi s-au întâlnit la Hollywood în 1940, şi au trăit o poveste de dragoste fascinantă, au ieşit împreună la evenimente mondene, au locuit împreună.

Jean Gabin & Marlene Dietrich

Relația lor s-a întrerupt în 1943, când Gabin s-a înrolat voluntar în forțele Franței libere conduse de Charles de Gaulle, deși în toată perioada ce a urmat, cei doi au corespondat și şi-au reînnoit jurămintele de iubire. La rândul său, Marlene Dietrich s-a înrolat voluntar pentru americani, a făcut turnee în taberele militare de pe front pentru a-i distra pe combatanți.

Cei doi s-au reîntâlnit apoi la Paris, în 1944, și dragostea lor și-a reluat cursul. Au apărut împreună la evenimente, au locuit împreună, şi-au făcut planuri pentru viitor. În 1946, cei doi reușesc să facă un film impreună, „Martin Roumagnac” („Vipera”), în regia lui Marcel Carne, o producţie cu un eşec răsunător…

În cele din urmă Jean Gabin a părăsit-o pe Marlene Dietrich fără nicio explicație, căsătorindu-se, în martie 1949, cu Dominique Fournier, un fost manechin, cea care, cum aminteam, îi va dărui trei copii.

Jean Gabin a murit la 15 noiembrie 1976, la Paris, după o suferinţă provocată de leucemie.

(sursa: rador.ro)

Foto: Jean Gabin, Alain Delon & Jean-Paul Belmondo

21
/01
/20

În marginea filmului de cinema "Dolor y gloria" (nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin, și în care Antonio Banderas face un rol pentru care e, de asemenea, nominalizat).

21
/01
/20

Editura Polirom organizează Concursul anual de debut, ediția 2020, secțiunea Proză. Manuscrisele participante la concurs (fără CV) vor fi atașate unui e-mail, creat cu acest prilej, și trimise la adresa: adrian.botez@polirom.ro, până pe data de 20 martie 2020.

20
/01
/20

Filmele „Tipografic” și „Ieșirea trenurilor din gară”, regizate de Radu Jude (cel de-al doilea în colaborare cu Adrian Cioflâncă, istoric de profesie, care debutează astfel ca regizor) vor avea premiera internațională în secțiunea FORUM a Festivalului de Film de la Berlin.

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

20
/01
/20

Avanpremiera spectacolului „Luna” de Koharu Kisaragi va avea loc pe 5 februarie, de la ora 19:30, la ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București. Spectacolul, produs de ArtExtract și distribuit de P2P Theatre, a fost realizat cu sprijinul PMB prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București.

Page 1 of 85312345...102030...Last »