Undeva, cândva… Keith Flint / Firestarter
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-keith-flint-prodigy/

Keith Flint, solistul trupei Prodigy, în vârstă de 49 de ani, a fost găsit mort luni dimineaţă, în casa sa din Essex, cel mai probabil fiind vorba despre o sinucidere. „Suntem şocaţi şi extrem de trişti să vă anunţăm că fratele şi cel mai bun prieten al nostru, Keith Flint a încetat din viaţă. A fost un pioner şi o adevărată legendă a muzicii. Cu toţii îi vom simţi lipsa”, au transmis membrii trupei The Prodigy.

Un articol de Petre Ivan|5 martie 2019

Trupa din care a făcut parte, The Prodigy, a lansat albumul cu numărul 7 in 2018, după o pauză de 3 ani de zile. Titlul acestuia este „No Tourists”. Trupa a fost lansată în anul 1990, iar albumul de debut „Experience”, a venit in 1992. În continuare au fost albumele: „Music for the Jilted Generation” (1994), „The Fat of the Land” (1997), „Always Outnumbered, Never Outgunned” (2004), „Invaders Must Die” (2009) şi „The Day Is My Enemy” (2015).

Artistul, faimos mai ales pentru piesa Firestarter, era căsătorit cu modelul și Dj-ul japonez Mayumi Kai, însă apropiații spun că aceștia erau despărțiți de ceva timp.

La momentul morții lui Keith Flint, soția artistului se afla în Japonia. Mai mult, potrivit presei britanice, cu puțin timp înainte de a-și pune capăt zilelor, solistul de la The Prodigy a scos la vânzare proprietatea de 1.7 milioane de euro din Essex, reședința unde a fost găsit mort luni.

Lansarea în 1996 al single-ului Firestarter, pentru prima dată împreună cu Keith Flint (vocal), a ajutat trupa Prodigy să intre în SUA și în alte magazine de peste Ocean, în timp ce în Anglia a ocupat pe primul loc.

Foto: Keith Flint – facebook

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.