Vassilis Varvaresos, un virtouz al pianului, se destăinuie la Nocturne
https://www.ziarulmetropolis.ro/vassilis-varvaresos-un-virtouz-al-pianului-se-destainuie-la-nocturne/

În exclusivitate la un post de televiziune din România, pianistul Vassilis Varvaresos este invitatul de vineri, 24 aprilie, al Marinei Constantinescu, la Nocturne. Fix la miezul nopţii la TVR 1, TVR HD şi TVR+.

Un articol de Petre Ivan|23 aprilie 2015

Un pianist tânăr, o personalitate puternică, bine formată, cu tehnică şi pasiune, Vassilis Varvaresos şi-a deschis sufletul de grec şi a acceptat să povestească din „culisele” unei cariere strălucitoare, zidită pe temelia studiului.

Despre viaţa, pasiunile şi aspiraţiile sale aflăm mai multe vineri noapte, la Nocturne, cu Marina Constantinescu. Emisiunea se difuzează la TVR 1, TVR HD şi online, pe TVR+.

Întâlnirea nocturnă a fost prilejuită de recitalul susţinut de Vassilis la Ateneul Român, după ce anul trecut a obţinut locul al III-lea la Concursul Enescu, secţiunea pian.

Vassilis Varvaresos„Singurul lucru pe care-l poţi face ca artist este să fii sincer. La Concursul Enescu am cântat aşa cum mi-a cerut sufletul, care mă durea”, povesteşte emoţionat invitatul, făcând referire la o suferinţă petrecută în preajma acestui eveniment.

Artistul, care a cântat pentru Barack Obama şi Joe Biden la Casa Albă, a studiat la prestigioasa Juilliard School, la Conservatorie Nationale et Superieur de Musique et de Danse – Paris şi este doctor în interpretare pianistică al Juilliard School.

Invitatul emisiunii vorbeşte cu toată plăcerea şi despre familia sa, despre care spune că este „absolut normală”, poate de aceea a înţeles cât era de important pentru copilăria lui să joace şi fotbal sau să meargă la mare, pe lângă timpul dedicat „îmblânzirii” pianului.

Să cânt la pian n-a venit niciodată în contradicţie cu altceva. Când voi avea 80 de ani, dacă voi trăi, aş vrea să pot spune că am avut 5 minute în care am schimbat viaţa unor oameni – Vassilis Varvaresos

Foto: Vassilis Varvaresos şi Marina Constantinescu – tvr.ro

19
/11
/14

Soliștii Operei Comice pentru Copii și tinerii olimpici de la Colegiul Național de Muzică "George Enescu" din București vor susține un spectacol extraordinar cu ocazia Zilei Naționale a României. Evenimentul are loc pe 1 decembrie, începând cu ora 17, la Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, Calea Giulești nr. 16.

18
/11
/14

Sub semnul aniversar al celor 86 de ani de la difuzarea primei emisiuni a serviciului public de radio, instituţie ce poartă astăzi numele de Societatea Română de Radiodifuziune - SRR, Radio România organizează duminică, 23 noiembrie, un concert folcloric sub titlul „86 de ani de folclor la Radio - LAUREAŢII RADIOULUI”.

18
/11
/14

După ce în primăvara acestui an Alexandra Usurelu a înregistrat un real succes cu piesa "Ceva se întâmplă cu noi" (interpretată împreună cu Mircea Vintilă), pentru sfârșitul de an, artista a pregătit un nou proiect: o călătorie până… "La capătul lumii", un loc de evadare din cenusiul din jur –titlul noului single, dar și al albumului său de debut.

18
/11
/14

Ei sunt mereu într-o cursă electorală – în fiecare zi, publicul trebuie să-i voteze, să-i asculte, să le cumpere discurile. Iar ei trebuie să fie perfecţi… Sunt marii interpreţi ai zilelor noastre, care trăiesc o cursă infernală. Îl ascultam ieri la Radio România Muzical pe dirijorul Vasili Sinaiski şi răspunsul lui la întrebarea „ce contează astăzi pentru a fi un dirijor important?”.

17
/11
/14

Doi celebri compozitori americani – Gershwin şi Bernstein, o partitură inconfundabilă - Un american la Paris şi două ansambluri reunite simultan pe scena Salii Radio – ORCHESTRA NATIONALĂ RADIO şi BIG BAND-ul RADIO definesc concertul-eveniment dedicat memoriei unuia dintre cei mai cunoscuti muzicieni de jazz din România: Richard Oschanitzky. Compozitor, aranjor, pianist şi dirijor român, acesta ar fi împlinit 75 de ani.

15
/11
/14

Mozaic Jazz Festival a debutat ieri, 14 noiembrie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor. Cel mai tânăr festival de jazz din Sibiu își îndreaptă atenția atât spre artiști internaționali consacrați, cât și pe proiecte inedite, voci extraordinare, instrumentiști virtuoși și artiști români.