Victimele abuzului își spun poveștile ascunse într-o galerie de artă: Voci netăcute la Galeria Kube Musette
https://www.ziarulmetropolis.ro/victimele-abuzului-%c3%ae%c8%99i-spun-pove%c8%99tile-ascunse-%c3%aentr-o-galerie-de-art%c4%83-voci-net%c4%83cute-la-galeria-kube-musette/

Violenţa fizică este cea mai vizibilă formă a violenţei domestice, dar nu singura. Mascat sub diferite forme, subiectul a fost de-a lungul timpului ignorat, ocolit sau tratat superficial în lipsa unei educaţii pe această temă. Iată de ce, în 2019, în România, la fiecare 30 de secunde o româncă este victima violenţei domestice.

Un articol de |29 martie 2019

ANAIS, o asociație nonprofit care sprijină victimele violenței domestice și susține că “nu trece dacă taci” aduce în fața publicului filmul ”Voci netăcute”, un proiect cinematografic, în regia Ioanei Mischie. În cadrul acestui proiect, 7 victime ale violenței domestice rup tăcerea și dublează filmele mute, dând voce personajelor, pentru prima dată după atâta timp.

În scopul de a vorbi deschis despre aceste probleme și de a educa publicul referitor la violența domestică, ”Voci netăcute” va fi disponibil pentru vizionare publică timp de 3 zile, în perioada 29-31 martie, la Galeria Kube Musette, (Calea Victoriei 114). Poveștile spuse în film prezintă diferite tipuri de abuz, de la cel psihologic, la cel economic, la cel sexual și chiar tentative de omor. Femei agresate fizic și lăsate fără respirație pe jos, soți sau concubini care au ajuns la pușcarie sau care se plimbă liberi prin oraș, familii destrămate, copii martori la tragedii. Victimele care și-au găsit curajul să vorbească, redau întocmai propriile povești de viață pentru a inspira și alte femei, care trec prin astfel de situații, să ceară ajutor.

Prezentat pentru prima dată într-un spațiu deschis publicului larg, ”Voci netăcute” poate fi vizionat integral sau separat, cele 7 capitole ale filmului fiind rulate pe 7 ecrane separate. Evenimentul se deschide vineri, 29 martie, la ora 19,00, în prezența echipei Anais și a regizoarei Ioanei Mischie și va fi deschis publicului și în weekend: sâmbătă, 30 martie, între orele 11,00 și 23,00 și duminică, 31 martie, între orele 11,00 și 19,00. Vizitatorii vor putea asculta poveștile într-un cadru alternativ și în scop educațional.

“Voci Netăcute” este o campanie realizată de Asociația ANAIS, în parteneriat cu agenția de publicitate Cheil Centrade.  Campania are următoarele obiective: pe de o parte, încurajează victimele abuzului domestic să rupa tacerea și să contacteze asociația ANAIS pentru sprijin și consiliere, iar pe de altă parte își dorește să strângă fonduri pentru singurul adăpost de urgență, cu program non-stop, din București, deschis de Asociație pentu victime.

Publicul poate susține victimele violenței domestice printr-un sms la 8833 care să conțină cuvântul “NETĂCERE” (donație fixă de 2 euro).

Filmul integral, este compus din 7 povești și poate fi vizionat pe www.vocinetacute.ro, acolo unde se pot găsi și toate detaliile despre cauză și donații.  Deasemenea, victimele necunoscute al violenței domestice sunt încurajate să își înregistreze povestea pe platformă.

Campania a beneficiat și de sprijinul studioului de producție StudioSet, al agenției de producție digitală Atelieru de Internet și a Institutului Francez, comunicată de Bad Unicorn.

27
/03
/18

În fiecare an, în 27 martie sărbătorim Ziua Mondială a Teatrului. Anul acesta, Centrul de Cultură Arcuș împreună cu Teatrul Andrei Mureșanu, în parteneriat cu proiectul artistic Romanian Actors by Simion Buia, vizibil pe www.romanianactors.com, organizează o expoziție unică de fotografie.

21
/03
/18

14 tineri animatori din România și Republica Moldova au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean în cadrul celei de-a zecea ediții ale atelierului intensiv de animație Animation Worksheep, organizat de festivalul Anim’est. Clipurile animate vor fi proiectate sâmbătă, 24 martie, în cadrul petrecerii de închidere a ediției aniversare, ce va avea loc la Club Control. Documentarul integral va fi lansat în cadrul  celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est, toamna aceasta.

21
/03
/18

Ajunsă anul acesta la cea de-a 14-a ediție, Noaptea Muzeelor, organizată de Rețeaua Națională a Muzeelor din România, se va desfășura pe 19 mai. Un eveniment cultural de amploare dedicat circuitului muzeal și evenimentelor conexe, Noaptea Muzeelor invită publicul să descopere și anul acesta oferta culturală a muzeelor, a organizațiilor culturale, a asociațiilor și a galeriilor de artă din București și din țară.

18
/03
/18

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte. La Bounty Fair #33, Ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

13
/03
/18

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Federația Comunităților Evreiești din România, Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (CNR UNESCO), Federația Europeană a Asociațiilor, Centrelor și Cluburilor UNESCO (FEACCU) organizează expoziția „Dăruire”, la un an de la dispariția unuia dintre cele mai importante nume ale artei contemporane - pictoriţa şi graficiana Alma Redlinger.

08
/03
/18

Cea de-a cincea ediție Art Safari București va avea loc în această primăvară, între 11 și 20 mai, în Piața George Enescu din București. Evenimentul va fi conceput sub forma unui muzeu temporar, care va găzdui, drept principale focusuri, o expoziție de artă contemporană organizată de Hervé Mikaeloff (curatorul Louis Vuitton Foundation din Paris) și o expoziție dedicată artei românești importante, curatoriată de Alina Șerban.