Victor Man a fost desemnat „Artistul Anului“ 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-man-a-fost-desemnat-artistul-anului-2014/

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept ,,Artistul Anului” 2014.

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2013

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept „Artistul Anului“ 2014.

Stefan Krause, membru al consiliului director al Deutsche Bank, responsabil cu activităţile instituţiei în domeniul artelor, l-a descris pe Victor Man ca fiind „unul dintre cei mai interesanţi protagonişti de pe scena artei contemporane”, care „abordează teme şi tehnici din istoria artei, rămânând totodată foarte contemporan şi vizionar’.

Născut la Cluj-Napoca, în 1974, Victor Man a obţinut pentru prima dată succes pe scena internaţională cu contribuţia sa la Bienala de la Veneţia din 2007. Lucrările sale cu un aer enigmatic au fost recent expuse la Villa Medici de la Roma şi la o galerie de artă din Berlin.

Victor Man a fost ales Artistul Anului pe baza recomandărilor Consiliului consultativ pentru arta globală al Deutsche Bank, din care fac parte patru curatori renumiţi pe plan internaţional – Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann şi Victoria Noorthoorn.

Victor Man

Expoziţie la galeria IKON semnată de către Victor Man 

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziţie personală.

Înaintea lui Victor Man au mai fost onoraţi de Deutsche Bank artiştii Wangechi Mutu (Kenya), Yto Barrada (Franţa/Maroc), Roman Ondák (Slovacia) şi Imran Qureshi (Pakistan).

Text preluat în  parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Galeria Plan B, Victor Man

25
/02
/13

În perioada 20 iunie 2012- 24 februarie 2013, la Muzeul Naṭional de Artã al României a avut loc expoziṭia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI – XIX.   Cabinetul de desene şi gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României a prezentat expoziţia Antichitatea clasică între documentar şi fantezie. Gravuri din secolele XVI […]

25
/02
/13

Pânã la data de 26 mai 2013, doritorii vor putea vizita la MNAR expoziṭia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului.   Cabinetul de Desene şi Gravuri al Muzeului Naţional de Artă al României prezintă expoziţia temporară Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a Orientului. Expoziţia Carol Popp de Szathmári şi revelaţia artistică a […]

22
/02
/13

În februarie, Muzeul Național de Artă al României reia seria programelor pentru adolescenți cu o serie de întâlniri în expoziţia Mărturii. Frescele Mănăstirii Argeşului, sub semnul poveștilor nebănuite din spatele operelor de artă.   “Realitatea din spatele imaginii”   Exista oare noțiunea de modă acum 500 de ani?  Și daca da, cum foloseau Neagoe Basarab […]