VIDEO Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna va avea loc în 11-14 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cea-de-a-xvii-a-editie-a-festivalului-international-de-jazz-de-la-garana-va-avea-loc-in-11-14-iulie/

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Aici urmează să concerteze artişti din România, SUA, Marea Britanie, Norvegia, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, cea de-a XVII-a ediţie a manifestării se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe o scenă amplasată la marginea localităţii din Caraş-Severin, de la poalele Muntelui Semenic. Concertele vor avea loc, în acest interval, începând de la ora 19.00 şi se vor încheia spre dimineaţă.

Conform programului, în 11 iulie vor concerta Ansamblul de percuţie „Prezent“ (România), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid- Sangam (SUA, India) şi Peter Sarosi-Azara (România, Cuba).

Muzică din toate colțurile lumii

În 12 iulie, vor urca pe scenă Irina Popoa & The Sinners (România), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (foto sus) (România, SUA, Ungaria) şi John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).

În programul din 13 iulie se regăsesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) şi Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia).

În ultima seară, în 14 iulie, vor concerta Jazzybit (România), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, România), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin – „The Electric Trio“ şi Magnus Ostrom (Suedia).

Info:

Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu.

Biletele costă 70 de lei pe seară, iar un abonament pentru trei zile este 200 de lei, în timp ce un abonament general, pentru cele patru zile de festival, costă 250 de lei.

Foto credit: captură video ,, Luiza Zan & Jimmy Cherkez”

16
/10
/17

Un studiu realizat în Marea Britanie, cu ajutorul a 3 milioane de participanți, a relevat faptul că oamenii care aveau tendințe de a fi psihopați preferă muzica rap sau heavy metal. Potrivit studiului, melodiile cel mai puțin psihopatice aparțin genului clasic și jazz-ului...

12
/10
/17

Festivalul SoNoRo va avea loc anul acesta în perioada 27 octombrie – 13 noiembrie și recomandă pentru cea de-a XII-a ediție un joc de-a HIDE&SEEK, în care muzica de cameră va fi acompaniatăde poezie, video art, fashion design și un quest labirintic princare festivalul își propune să-și poarte publicul. Orașele în care se vor desfășura concertele FestivaluluiSoNoRo sunt București, Timișoara, Cluj și Brașov.

09
/10
/17

Doi muzicieni de excepție, Răzvan Suma și Daniel Goiți, și două instrumente magice, un violoncel și un pian, se aliniază la startul unei noi călătorii muzicale de neratat: turneul național Vă place Beethoven?, care se va desfășura între 11 și 30 octombrie 2017, în 8 orașe din România.

06
/10
/17

A scris lucrări comandate de London Symphony Orchestra, London Philharmonic Orchestra şi BBC Orchestra, şi a cântat în festivaluri mari, precum Verbier sau Aix-en-Provence. Compozitorul şi violonistul Vlad Maistorovici este primul invitat #creativ al realizatoarei Claudia Spătărescu, în noul sezon al emisiunii #creativ. Din 7 octombrie, #creativ este la TVR 1 şi TVR+, de la 23.00.

04
/10
/17

Filarmonica „George Enescu“ anunță joi, 5 octombrie, de la ora 19.00, în Sala mare a Ateneului Român, deschiderea stagiunii 2017-2018. Programul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „George Enescu“, condusă de dirijorul Kah Chun Wong, va fi alcătuit din Suita Mihai Viteazul (fragmente) de Tiberiu Olah, Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră de Franz Liszt şi Simfonia nr. 9 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Daniel Goiţi.

28
/09
/17

Sub patronajul Ambasadei Regatului Belgiei la București, sâmbătă 30 septembrie va avea loc la ora 19:00, la Biserica Sf Tereza din București (Șos. Olteniței 3-5), al doilea din cele cinci concerte de muzică sacră și poezie belgiană din cadrul Festivalului de Muzică Sacră Belgiană, organizat de Asociația Culturală de Prietenie România-Belgia. La concertul de sâmbăta aceasta, în prezența Ambasadorului Regatului Belgiei la București, publicul va putea audia lucrări semnate de Jacques-Nicolas Lemmens și Cesar Franck (compozitori celebri în secolul IX) și doi compozitori contemporani (Jan Van Landeghem și Raoul de Smet, care au scris două lucrări special pentru această serie de concerte).

23
/09
/17

De-a lungul timpului, Festival Internațional George Enescu și-a consolidat notorietatea, şi iată-l ajuns astăzi la ediţia cu numărul XXIII, când se bucură de menţionări distinse din partea unor personalităţi; festivalul se află pe locul trei al celor mai importante evenimente de gen, la nivel internaţional, după BBC Proms (Marea Britanie) şi cel de la Lucerna (Elveţia).

22
/09
/17

După ce a deschis Festivalul "George Enescu" la București, pe 2 septembrie 2017, cu opera „Oedipe“, în variantă concertantă, alături de London Philharmonic Orchestra, Vladimir Jurowski, directorul artistic al Festivalului "George Enescu", conduce aceeaşi celebră orchestră la ea acasă, prezentând opera lui George Enescu, pe 23 septembrie 2017, la Royal Festival Hall din Londra.

21
/09
/17

Festivalul Enescu aşază, de ceva vreme, România pe harta festivalurilor de muzică clasică din lumea largă. Citim topuri în care Festivalul Enescu se află pe locul trei după evenimente precum BBC Proms (Marea Britanie) şi Festivalul din Lucerna (Elveţia).

19
/09
/17

O dată la doi ani Festivalul Enescu aduce împreună, timp de trei săptămâni, în Bucureşti, iubitorii muzicii clasice. Începători ori melomani cu ştate vechi, tineri sau oameni în puterea vârstei ori bunici, specialişti şi amatori, copii visători, făuritori de frumos, exploratori sau pur şi simplu curioşi.

15
/09
/17

“Asta înseamnă har, talent: să nu poţi trăi fără a crea... Talentul vine de la Dumnezeu. Şi aşa cum arta nu are vârstă, tot astfel nici artistul adevărat nu-şi numără anii ca orice muritor.” – Dida Drăgan. Îndrăgita noastră cântăreață a împlinit, ieri, venerabila vârstă de 70 de ani!