VIDEO Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna va avea loc în 11-14 iulie
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cea-de-a-xvii-a-editie-a-festivalului-international-de-jazz-de-la-garana-va-avea-loc-in-11-14-iulie/

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Un articol de Andrada Văsii|25 iunie 2013

Cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe scena amplasată la marginea localităţii de la poalele muntelui Semenic.

Aici urmează să concerteze artişti din România, SUA, Marea Britanie, Norvegia, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, luni, de organizatorii Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna, cea de-a XVII-a ediţie a manifestării se va desfăşura, în perioada 11-14 iulie, pe o scenă amplasată la marginea localităţii din Caraş-Severin, de la poalele Muntelui Semenic. Concertele vor avea loc, în acest interval, începând de la ora 19.00 şi se vor încheia spre dimineaţă.

Conform programului, în 11 iulie vor concerta Ansamblul de percuţie „Prezent“ (România), Bill Frisell-Big Sur Sextet (SUA), Charles Lloid- Sangam (SUA, India) şi Peter Sarosi-Azara (România, Cuba).

Muzică din toate colțurile lumii

În 12 iulie, vor urca pe scenă Irina Popoa & The Sinners (România), Arild Andresen Trio (Norvegia, Marea Britanie), Luiza Zan Project (foto sus) (România, SUA, Ungaria) şi John Surman-Vahalla (Marea Britanie, Norvegia).

În programul din 13 iulie se regăsesc Peter Wertheimer Quartet (Israel), Pavel Kaczmarczyc Audiofeeling Band (Polonia), Dainius Pulauskas Band (Lituania), In the Country (Norvegia) şi Bugge Wesseltoft-Piano Solo (Norvegia).

În ultima seară, în 14 iulie, vor concerta Jazzybit (România), Nicolas Simion Trio-Crazy World feat. Eugen Gondi & Sorin Romanescu (Germania, Olanda, România), Bugee Eesseltoft& Joe& Ilhan Ersahin – „The Electric Trio“ şi Magnus Ostrom (Suedia).

Info:

Prezentatorul festivalului va fi Florian Lungu.

Biletele costă 70 de lei pe seară, iar un abonament pentru trei zile este 200 de lei, în timp ce un abonament general, pentru cele patru zile de festival, costă 250 de lei.

Foto credit: captură video ,, Luiza Zan & Jimmy Cherkez”

22
/02
/17

Cu 30.000 de bilete individuale epuizate în primele ore de la punerea în vânzare pe 16 februarie, de la ora 10, în rețeaua Eventim, și un total de 34.000 de bilete epuizate în primele 24 de ore, Festivalul Internațional George Enescu a înregistrat și pentru ediția 2017 noi recorduri de vânzare. Abonamentele pentru ediția 2017, puse în vânzare pe 5 decembrie, s-au epuizat, de asemenea, într-un timp record.

21
/02
/17

Foștii membrii Beatles Paul McCartney și Ringo Starr au avut prima lor colaborare după șapte ani. Veteranii muzicieni, singurii membri în viață ai celebrului grup din Liverpool, s-au reunit la sfârșitul săptămânii trecute pentru o colaborare de studio la ultimul album al lui Ringo Starr.

21
/02
/17

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” va susține un concert extraordinar pentru a marca Ziua Madrigalului, pe 26 februarie 2017, începând cu ora 17:00, la Sala de Spectacol “George Enescu” a Universității Naționale de Muzică București. Concertul este consacrat împlinirii a 92 de ani de la nașterea regretatului dirijor și compozitor Marin Constantin, fondatorul Corului Madrigal.

16
/02
/17

Biletele individuale pentru Festivalul Enescu 2017 s-au pus în vânzare în această dimineață (16 februarie), de la ora 10.00, în rețeaua EVENTIM, atât online, cât și în rețeaua magazinelor EVENTIM din întreaga țară la birourile EVENTIM din București și din țară, precum și pe site-urile EVENTIM din străinatate şi în reţelele EVENTIM internaţionale. Între 2 și 24 septembrie, Festivalul Enescu aduce la București și în alte șapte orașe din peste 3.000 de artiști din întreaga lume în cadrul a 80 de evenimente.

15
/02
/17

Concertul Orchestrei Naţionale Radio din 17 februarie 2017, ora 19.00, de la Sala Radio, îl va aduce la pupitru pe cunoscutul dirijor Cristian Oroșanu. Programul va cuprinde exclusiv muzică rusă, respectiv Simfonia concertantă în mi minor pentru violoncel şi orchestră, op. 125 de Prokofiev, avându-l ca solist pe tânărul violoncelist Ştefan Cazacu, şi superba Simfonie Manfred în si minor, op. 58, de Ceaikovski.

13
/02
/17

Cântăreaţa britanică Adele a câştigat cinci trofee cea de-a 59-a ediţie a galei premiilor Grammy, la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cântec al anului, înregistrarea anului, cel mai bun album pop şi cea mai bună interpretare pop. David Bowie a fost premiat postum, pentru ”Blackstar”, cu un trofeu Grammy.

13
/02
/17

În urmă cu un secol și jumătate, într-o zi de 13 februarie (1867), Johann Strauss (fiul) prezenta în premieră, la Viena, "Dunărea Albastră", valsul care va deveni una dintre cele mai populare piese muzicale ale repertoriului classic. Cu ocazia jubileului de 150 de ani, muzeul Dinastiei Strauss găzduiește o expoziție care prezintă contextul istoric în care s-a născut valsul vienez.

10
/02
/17

Un veritabil templu al operei, Teatro alla Scala are o tradiție de peste 300 de ani și reputația unui spațiu muzical magic, în care orice muzician își dorește să ajungă măcar o dată în carieră și fiecare iubitor de operă visează să vadă măcar un spectacol.