VIDEO Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, la Ateneul Român, concertul „Royal Modern“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filarmonica-george-enescu-prezinta-astazi-la-ateneul-roman-concertul-royal-modern/

Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, concertul intitulat „Royal Modern“, care face parte din seria „Royal Sound“ iniţiată de Camerata Regală.

Un articol de Andrada Văsii|30 iunie 2013

Filarmonica „George Enescu“ prezintă astăzi, începând cu ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român, concertul intitulat „Royal Modern“, care face parte din seria „Royal Sound“ iniţiată de Camerata Regală.

Vor interpreta doi solişti de renume: pianistul Andrei Licareţ şi trompetistul Flavius Petrescu. Dirijor va fi Nicolae Moldoveanu. Din program vor face parte Adagietto-ul din „Simfonia a V-a„ de Gustav Mahler, „Concertul pentru pian şi trompetă“ de Dmitri Şostakovici şi poemul „O noapte transfigurată“ de Arnold Schoenberg.

O serie cu nenumărate stiluri

Seria „Royal Sound“ a adus în atenţia publicului, începând cu luna decembrie 2012, artişti de marcă ai scenei româneşti, dar şi internaţionale, care au ilustrat prin concerte extraordinare principalele curente muzicale. Astfel, nume precum Cezar Florin Ouatu, Irina Iordăchescu, Roberto Plano, Alexandru Tomescu, Eduard Kunz, Rebekka Hartmann, Ion Bogdan Ştefănescu au evoluat în concertele „Royal Baroque“, „Royal Classic“, „Royal Romantic“ şi „8 anotimpuri – Vivaldi vs. Piazzolla“. Iar acum, Andrei Licareţ şi Flavius Petrescu încheie seria de evenimente cu concertul „Royal Modern“.

Seria „Royal Sound“ a reprezentat un proiect de amploare care ne este foarte drag. Nu a fost uşor, pentru că toate concertele au adus noi şi noi provocări: de la organizarea fiecărui eveniment ori discuţiile cu impresarii soliştilor, la repetiţii şi bineînţeles, concerte, au fost o sumedenie de lucruri care ne-au solicitat la maximum atenţia. „Royal Sound“ este aproape de sufletul nostru pentru că am depus o cantitate enormă de entuziasm. Lucrul acesta s-a reflectat şi în reacţia publicului; sala a fost de foarte multe ori plină, iar aplauzele cu care am fost recompensaţi la final au constituit cea mai mare satisfacţie pe care o poate avea un muzician.

Radu Chişu
Violonist, concert-maestru al Cameratei Regale

O orchestră cu vechime

Prospeţime, fantezie, culori diverse şi o extremă versatilitate. Acestea sunt calităţile pe care tinerii muzicieni care alcătuiesc Camerata Regală le-au dobândit în cei trei ani de când au înfiinţat ansamblul.

Însufleţiţi de cel mai autentic entuziasm pentru muzică, tinerii – studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti – s-au reunit în 2009 pentru a forma o orchestră de cameră de excelenţă.

Info:

Biletele la concertul „Royal Modern“ sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi în magazinele Inmedio.

Foto credit: Filarmonica „George Enescu“ (Facebook)

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).