VIDEO Sanda Weigl şi Cvartetul Bălănescu, în premieră la Sala ArCuB
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-sanda-weigl-si-cvartetul-balanescu-in-premiera-la-sala-arcub/

Sanda Weigl şi Alexander Bălănescu, doi artişti români de excepţie, revin în faţa publicului bucureştean pe 11 şi pe 12 iunie (de la ora 20.00), la Sala ArCuB din Capitală.

Un articol de Andrada Văsii|10 iunie 2013

Sanda Weigl şi Alexander Bălănescu,  doi artişti români de excepţie, revin în faţa publicului bucureştean pe 11 şi pe 12 iunie (de la ora 20.00), la Sala ArCuB din Capitală. 

Concertul Gipsy Songs propune o selecţie de piese lăutăreşti cu tradiţie, de la Maria Tănase, Romica Puceanu şi alte nume reprezentative ale folclorului românesc – prezentate într-o manieră aparte. Sanda Weigl şi Cvartetul Bălănescu creează constant noi formule de exprimare muzicală. Protagoniştii sunt deja celebri pentru tehnica şi coordonarea în improvizaţii spectaculoase; concertele lor sunt un model inepuizabil de inovaţie interpretativă.

O solistă care cântă piesele Mariei Tănase la New York

Sanda Weigl este plecată de peste 40 de ani din ţară, dar muzica o face să accepte necondiţionat, chiar să aştepte cu entuziasm, întoarcerea acasă. Cântă cu patimă şi trăieşte intens bucuria de a face cunoscute piesele Mariei Tănase în sălile de spectacol şi cluburile din New York. Aminteşte în orice ocazie că este datoare muzicii româneşti şi chiar subliniază că nu şi-a uitat limba datorită vechilor cântece lăutăreşti.

Autorul muzicii din „Însemnările unui nebun“

Şi în cazul lui Alexander Bălănescu, „rădăcinile“ româneşti s-au impus cu succes: albumele „Luminitza“ sau „Lume, Lume“ puternic impregnate de folclorul românesc, fiind argumente de necontestat în acest sens. Anul acesta, destinul l-a adus din nou în faţa publicului român. El semnează muzica şi evoluează ca şi protagonist – alături de actorul Marius Manole – pe scena Sălii ArCuB, în spectacolul „Însemnările unui nebun“ de N.V. Gogol – în regia lui Felix Alexa.

Gipsy Songs – un spectacol total, susţinut de Sanda Weigl şi Cvartetul Bălănescu, cu piese-simbol ale muzicii autohtone, condimentate cu influenţe provocatoare de jazz, cu parfumul chansonetei ori cu intense tonuri de cabaret.

Info :

Biletele pot fi achiziţionate la preţul de 80 lei (Categoria I), 60 lei (Categoria II) de la Casa de Bilete ArCuB (Sala Batişte nr. 14) sau online pe bilete.arcub.ro.

Foto credit: ArCuB

20
/10
/22

În cadrul proiectului Musiques Créatives de France, între 27 octombrie și 1 noiembrie, Orchestra Națională de Jazz a Franței revine în România într-un tuneu la Ploiești (27 octombrie, Filarmonica „Paul Constantinescu”, la Ploiești Jazz Festival), Sibiu (28 octombrie, Filarmonica de Stat, la Sibiu Jazz Festival) și București (1 noiembrie, Palatul Bragadiru).

07
/10
/22

Soprana Diana Alexe este un artist cu un foarte frumos și promițător început de carieră. Invitată pentru prima oară în Stagiunea de marți seara, secondată de pianista Raluca Ouatu, artista va evolua pe scena Sălii mici a Ateneului Român, marți, 11 octombrie 2022, la ora 19.00, într-un program de lieduri și arii din operă.

26
/09
/22

A XVII-a ediție a Festivalului Internațional de muzică de cameră SoNoRo, intitulată Orient Express, va avea loc în Cluj-Napoca, în perioada 26 septembrie – 2 octombrie 2022. Festivalul a început în București, în data de 16 septembrie, și va continua în Cluj cu opt concerte inedite.