VIDEO Tenorul Teodor Ilincăi este invitat la Craiova şi la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-tenorul-teodor-ilincai-este-invitat-la-craiova-si-bucuresti/

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Un articol de Andrada Văsii|15 mai 2013

Tenorul Teodor Ilincăi va urca pe scena Teatrului Liric „Elena Teodorini“ din Craiova într-un spectacol-eveniment, „La Traviata“, de Giuseppe Verdi, joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Teodor Ilincăi, invitatul special al evenimentului, va interpreta rolul Alfredo și-i va avea alături pe scenă pe soprana Diana Ţugui și pe baritonul Ștefan Ignat. Spectacolul va fi dirijat de Giovanni Froio.

La finalul săptămânii, sâmbătă, 18 mai, tenorul va urca și pe scena Ateneului Român din București, unde va interpreta arii din opera „Romeo et Juliette“, de Charles Gounod. Va cânta împreună cu soprana Irina Iordănescu și va fi acompaniat de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. Spectacolul este programat la ora 19.00.

Alături de Angela Gheorghiu și de Tiberiu Soare

La finalul săptămânii trecute, Teodor Ilincăi a fost invitat de soprana Angela Gheorghiu într-un concert extraordinar susținut la Royal Festival Hall din Londra sub bagheta unui alt muzician român, dirijorul Tiberiu Soare.

Evenimentul se înscrie în palmaresul internațional impresionant al tenorului în vârstă de 30 de ani. Teodor Ilincăi a debutat internațional în ianuarie 2009, pe scena Operei din Hamburg, unde a interpretat rolul MacDuff din opera „MacBeth“, de Giuseppe Verdi. În luna martie a aceluiaşi an a urmat debutul la Opera de Stat din Viena, cu un alt rol din opera lui Giuseppe Verdi, Ismaele din „Nabucco“, iar în decembrie 2009 a urcat pentru prima dată pe scena Royal Opera House din Londra, în ,,La Bohème“.

La începutul acestui an, Teodor Ilincăi s-a întors pe scena operei londoneze în rolul principal din „La Bohème“ şi a avut-o alături pe soprana Anita Hartig. Spectacolul a reprezentat o premieră în istoria prestigioasei Royal Opera House – doi români au interpretat rolurile principale dintr-o operă.

Tenorul mai are în program în acest an, printre altele, spectacole pe scena Staatsoper din Hamburg, în rolul Faust din spectacolul cu același nume de Charles Gounod (iunie) și apariții la Teatro Municipal de Santiago din Chile, în rolul Romeo din „Romeo et Juliette“ de același Charles Gounod (iulie).

Mai multe informații găsiți pe site-ul personal al artistului.

Foto credit: Irina Stănescu; „Traviata“ – din arhiva personală a tenorului

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.

24
/10
/22

Luni, 24 octombrie, de la ora 19,00, publicul român are întâlnire cu soprana Laura Tătulescu şi cu pianista şi compozitoarea Ana Giurgiu-Bondue la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Sala „George Enescu”. În deschidere: lansarea oficială a albumului „Silence”, reunind înregistrări realizate de cele două muziciene în studiourile Radio România, în luna august.

21
/10
/22

După reprezentații inedite, la sfarșit de octombrie, pe scena unor festivaluri de jazz cu tradiție, precum Sibiu Jazz Festival și Ploiești Jazz Festival, Orchestra Națională de Jazz a Franței, aflată într-un tuneu național in România, după o absență de aproape 30 de ani, va susține un concert extraordinar la Palatul Bragadiru din București.